1
Contactați HR dacă declarațiile sunt inexacte. Dacă știți ce informații au fost furnizate în timpul unei verificări de recomandare și ați simțit că este negativă și inexactă, este mai bine să contactați departamentul de resurse umane al acelei companii. Atunci când contactați HR:
- Explicați-vă situația - "Căut un loc de muncă și au ales să contacteze această companie pentru o verificare de referință."
- Descrieți ceea ce știți că a fost spus și care a spus: "Managerul meu anterior, John, a spus că am întârziat în mod repetat pentru schimbarea mea și uneori a trebuit să plec mai devreme".
- Spune-i partea ta de poveste pentru a dovedi incorectitudinea - „A trebuit să iau pe mama la terapie fizică după ce a rupt piciorul-am prezentat interesul de a modifica programul meu de lucru, mi sa spus că nu am putut John în .. Apoi a făcut aranjamente pentru mine să lucrez ore suplimentare pentru a compensa pierderea timpului de lucru. Am avut o înțelegere că era o situație temporară.
- Exprima că informații false are un impact negativ asupra căutarea de locuri de muncă -. „În a spune că am întârziat în mod repetat, da-mi impresie greșită și afectează căutarea mea pentru munca John si am avut o înțelegere din cauza situației temporare și nu ar trebui să fie un factorul anterior ".
- În acest moment, multe companii de resurse umane se vor teme de un proces și se vor ocupa de acest lucru într-un mod care minimizează riscul acestora. Prin urmare, se va face probabil o referință proastă pentru a vă modifica verificările ulterioare.
2
Expuneți situația potențialului angajator. Când ați făcut tot ce puteți pentru a evita o sesizare greșită, cel mai bine este să vorbiți cu onestitate despre situație potențialului angajator. Alegeți cuvintele cu atenție atunci când discutați motivul pentru o referință proastă și spuneți-vă partea dvs. de poveste, astfel încât să puteți reduce impactul negativ.
- De exemplu, în loc să spună: "Am fost concediat deoarece șeful meu ma urât", ați putea spune, "Ne-am despărțit din cauza diferențelor noastre". Explicați de ce acest lucru nu ar fi un factor în următorul loc de muncă, „Chiar acum am încercat să găsească o companie care ii pasa de angajati si manageri care ajuta pe alții să reușească ei.“
3
Oferiți numeroase referințe bune pentru a contracara referințele nepotrivite. Dacă aveți o referință defectuoasă, este important să nu luați în considerare opinia potențialului angajator. Ar trebui să furnizați 3 până la 5 referințe bune care refuză sau scad o referință defectuoasă.
- De exemplu, dacă aveți o referință slabă referitor la punctualitate, dar alte trei referințe explică faptul că ați fost punctuală, acest lucru ridică îndoială că există o problemă.
4
Luați ce sa întâmplat și treceți mai departe. Urmând pașii de mai sus vă veți ajuta să identificați și să neutralizați o referință defectuoasă. Din păcate, puteți rămâne blocat cu o referință proastă din cauza istoricului de muncă. În acest moment, nu este bine să rămâneți cu o referință proastă.
- De asemenea, nu renunțați la căutarea dvs. de locuri de muncă! În cele din urmă, veți găsi o companie care vă va angaja, indiferent de referire.