1
Vorbește cu tine. Acesta este un element esențial pentru încredere. Probabil că deja vorbiți cu tine în mod constant, dar dacă suferiți de stima de sine scăzută, conversațiile dvs. pot fi utilizate în mod abuziv. Deși este un instrument puternic, poate fi folosit într-un mod negativ. Exemple: "Corpul meu este ridicol", "Nu voi învăța niciodată", "Nu sunt destul de inteligent", "Nu am o amintire rea". SCHIMBAȚI ACEASTA DE LA ACUM. Ori de câte ori credeți sau spuneți ceva negativ despre dvs., înlocuiți-l cu ceva pozitiv. De exemplu, dacă credeți că "corpul meu este ridicol", mergeți imediat cu "Nu, nu este adevărat. S-ar putea să nu fiu în cea mai bună formă posibilă, dar corpul meu este încă frumos. " Dacă credeți că "am o amintire rea", înlocuiți fraza cu "Am o memorie excelentă. Deși nimeni nu are o memorie perfectă, a mea se va îmbunătăți din ce în ce mai mult pe măsură ce îmi schimb modul de gândire. "
2
Vizualizați. Vizualizarea este un instrument puternic. Trebuie să vizualizați realizarea obiectivelor. Nu imagina niciodată eșecul. Dacă sunteți pe punctul de a da un discurs, imaginați-vă un discurs excelent, urmat de aplauze. Vizualizați întotdeauna cele mai bune. Dacă încercați să scăpați în greutate, arătați mai subțire.
3
Evitați comparațiile. Femeile sunt deosebit de adeptul acestui obicei negativ. Uitați oamenii de pe coperțile revistelor. Cercetările au arătat că femeile care urmăresc televiziunea se simțeau mult mai nesigure. Celebritățile ar fi greu să se uite în oglindă fără ajutorul artiștilor lor de machiaj, a personalului de formare, a stilistului și a coaforului. Căutați "celebrități fără machiaj" într-un instrument de căutare pe Internet, să vă simțiți puțin mai bine. Uită-te și îndeaproape, câteodată poartă un machiaj, chiar și în acele poze oribile. Nu te uita mereu în jur pentru a ști dacă ești cea mai subțire persoană din mediul înconjurător sau câte persoane sunt mai frumoase decât tine. Acest lucru este ridicol! Când văd o persoană frumoasă, recunoașteți că este atractivă și apoi întrebați dacă posedă o personalitate extraordinară, indiferent dacă este inteligentă, politicoasă, nu sforăiește etc. Faceți tot ce este necesar pentru a opri compararea! Ești o persoană diferită. Doar te compara. Dacă ați pierdut greutatea, sunteți mai subțire acum decât ați fost. Dacă ați obținut un scor mediu pe un test, acest scor este mai bun decât scorul pe care l-ați fi obținut fără să îl studiați. Întotdeauna compară-te cu a fi fericit.
4
Reformulați. Practic, aceasta înseamnă schimbarea punctului de vedere al situației. Dacă l-ați luat afară, repetați situația într-o lumină pozitivă. De exemplu, în loc să spună: "Ea trebuie să fi crezut că sunt urâtă sau neinteresantă", spune: "Mă bucur că nu trebuia să petrec mult timp cu cineva care nu voia să petreacă timp cu mine. pentru a găsi pe cineva mai bine. " Modificarea perspectivei tale îți poate schimba întreaga viață. În loc să spună: "Mi-am pierdut slujba", spune: "Mi-am pierdut slujba, ei se vor pocăi pentru că m-au concediat, odată ce vor vedea ce voi deveni". Încercați să fiți pozitivi chiar și atunci când este dificil.
5
Impunere. Puneți note lipicioase în oglindă, în mașină sau oriunde te uiți de multe ori. Scrieți propoziții pe care nici măcar nu le credeți, cum ar fi "Sunt talentat", "Pierd greutate", "Sunt încrezător", "Sunt important", "Sunt norocos". Citirea acestor note vă va ajuta în mod constant. Luați un stilou și hârtie și scrieți toate lucrurile pe care le admirați în voi înșivă. De asemenea, scrieți toate lucrurile la care sunteți buni. Scrieți ceea ce sunteți destul de norocos pentru a fi proprietar. În cele din urmă, scrieți cine are norocul să aibă - chiar dacă este un animal de companie sau tatăl tău. Formatați aceste fraze într-un mini-curs. În fiecare dimineață, când priviți în oglindă, citiți acest discurs cu voce tare pentru tine. Puteți chiar să țineți discursul în oglindă. (Nu uitați să o eliminați când primiți oaspeți). Nu în ultimul rând, faceți o înregistrare - spuneți-vă să vă relaxați încet din cap până în picioare, apoi spuneți declarațiile pe care le-ați scris, indiferent dacă sunt adevărate sau nu. Ascultați această înregistrare când sunteți foarte relaxat și lăsați aceste idei să intre în subconștientul dvs. Chiar și declarațiile pe care le simțiți nu sunt adevărate se vor împlini dacă lucrați la ele.