itholoinfo.com

Cum să ai grijă de JP Drains (Jackson Pratt)

După o intervenție chirurgicală reușită, trebuie să aveți grijă de canalele care pot fi încă poziționate pentru a îndepărta fluidele de pe locul operației. Este întotdeauna prudent să știi cum să ai grijă de ei. Canalele Jackson-Pratt (JP) sunt utilizate după diferite tipuri de intervenții chirurgicale, incluzând intervențiile toracice, pulmonare și mai des în intervențiile abdominale și pelvine. Urmați întotdeauna instrucțiunile chirurgului dumneavoastră la descărcarea de gestiune - informațiile de mai jos vor servi drept supliment și nu înlocuiesc recomandările medicului dumneavoastră. Îngrijirea scurgerilor Jackson-Pratt nu trebuie să fie complicată, dar dacă aveți întrebări sau nelămuriri, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră.

pași

Partea 1
Știind mai multe despre Jackson-Pratt Drains

Imagine intitulată Îngrijire pentru (Jackson Pratt) JP Drains Pasul 1
1
Aflați despre importanța scurgerilor Jackson-Pratt (JP). După o intervenție chirurgicală, poate fi necesar pentru a efectua un drenaj la locul intervenției chirurgicale pentru a elimina fluidul și pentru a preveni formarea de cheaguri și abcese. Capacitatea de monitorizare a drenajului permite persoanei să țină cont și de eventualele complicații după intervenția chirurgicală. drenuri JP efectua o aspirație lentă a fluidelor la locul operado- acest lucru se face printr-un colector închis, care creează aspirație atunci când aerul este expulzat din colector și capacul este sigilat.
 • Deși ele promovează vindecarea și îndepărtarea lichidului, acestea nu trebuie lăsate pe perioade lungi de timp, deoarece pot apărea complicații.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru (JP Pratt) JP Drains Pasul 2
  2
  Aflați cum să instalați scurgerea JP. Drainul este compus dintr-un sistem cu trei părți conectat prin tuburi de cateter. Tuburile au aplatizate părți cu găuri care colectează fluidele. În timpul intervenției chirurgicale, scurgerea este cusută în cavitate - adâncime de aproximativ 2,5 cm - în cazul în care fluidele sunt, de obicei, prin cusături. Restul sistemului tubular este în afara corpului, conectat la colector, care are un capac de aspirație atașat la acesta. Această parte trebuie deschisă pentru golirea colectorului.
  • Atunci când utilizați scurgerea JP, va trebui să comprimați colectorul pentru a efectua aspirația și presiunea pentru a aspira lichidul din leziune. La golirea scurgerii, colectorul se va extinde, deoarece capacul din plastic - care ține sistemul închis - va fi îndepărtat.
 • Imagine intitulată Îngrijire pentru (Jackson Pratt) JP Drains Pasul 3
  3
  Pregătește-te să faci niște sarcini după operație. Chirurgul sau personalul medical vor explica ce va trebui să facă pacientul pentru a avea grijă de locul inciziei. La scurt timp după procedura, va fi important să se verifice că vindecarea este în mod corect monitorizează tipul și cantitatea de drenaj, păstrând un ochi pe semne de infecție, canale de scurgere sau catetere dislocat, și de a efectua îngrijirea necesară și goliți colectorul fiecare 8 la 12 ore (sau la timpul recomandat de medic).
  • Deoarece colectorul are nevoie de o aspirație adecvată pentru a funcționa, va trebui să fie golit când se umple mai mult sau mai puțin decât jumătate.
 • Partea 2
  Golirea scurgerilor

  Imagine intitulată Îngrijire pentru (Jackson Pratt) JP Drains Pasul 4
  1
  Puneți consumabilele împreună. Colectați toate elementele de care aveți nevoie: un jurnal de bord, foarfece, termometru, tifon și un recipient de măsurare. Rămâi într-o locație stabilă, cu acces la apă. Spalati bine mainile cu sapun si apa.
  • Dacă baia are o chiuvetă mare, folosiți-o.
 • Imagine intitulată Îngrijire pentru (Jackson Pratt) JP Drains Pasul 5
  2
  Se prepară tifon și se scurge. Se taie bucăți de tifon la mijloc, astfel încât să poată fi ușor de înfășurat în jurul drenurile, protejând catetere și nu lăsa să frece locul inciziei. Slăbiți canalele de scurgere de îmbrăcăminte și de a purta ceva cu buzunare la talie, ca o mantie pentru a pune drenurile după ce le golească.
  • Tăiați bucăți de tifon corespunzătoare numărului de canale de scurgere pe care le aveți, adică unul sau două. Lăsați alte piese separate pentru curățare.
 • Imagine intitulată Îngrijire pentru (Jackson Pratt) JP Drains Pasul 6
  3
  Goliți canalele de scurgere. Scoateți capacul colectorului și turnați conținutul în vasul de măsurare. Calculați câte lichide au fost drenate, notați valoarea într-un notebook și aruncați lichidele din toaletă. După ce colectorul este gol, stoarceți-l când înlocuiți capacul. Acest lucru ar trebui să creeze aspirație și câteva degajări în suprafața colectorului. Nu încercați clătiți scurgerea.
  • Nu uitați să notați orice caracteristică anormală a lichidului (miros neclar, maron sau miros neplăcut). Când observați ceva diferit, adresați-vă medicului.
 • Imagine intitulată Îngrijire pentru (Jackson Pratt) JP Drains Pasul 7


  4
  Curățați locul de drenaj. Scoateți ușor bandajul și tifonul, astfel încât să nu întindeți cusăturile. Verificați orice semne de infecție (puroi, înroșire, umflături) și notați orice anomalie din jurnalul de bord. Luați o bucată de tifon și o umeziți cu apă fierbinte cu săpun. Curățați site-ul trecând de la incizie spre exterior, astfel încât bacteriile să nu fie aduse în deschidere. Dacă preferați, efectuați o mișcare în sensul acelor de ceasornic sub forma unui cerc care pornește de la locul chirurgiei și merge la margini. Dacă trebuie să curățați din nou locul, luați o altă bucată de tifon și începeți din nou. Lăsați zona să se usuce în mod natural.
  • Dacă ați observat semne de infecție - cum ar fi febră, puroi, înroșire, frisoane sau umflături la incizie - apelați chirurgul cât mai curând posibil.
 • Imagine intitulată Îngrijire pentru (Jackson Pratt) JP Drains Pasul 8
  5
  Aplicați tifon peste site-ul chirurgiei. Odată ce zona este uscată, luați bucățile de tifon care au fost tăiate anterior. Țineți capătul plat al drenului și lăsați-l aproape de corp, înfășurați cateterul cu tifon. Folosind banda, atașați tifonul, verificând frecarea sau frecarea în incizie. Goliți scurgerile și spălați site-ul la fiecare 8-12 ore sau până la timpul recomandat de chirurg.
  • Așezați canalele la nivelul taliei sau sub incizie. Gravitatea va ajuta să transportați fluidele în canalele JP.
 • Partea 3
  Evitarea iritațiilor sau a complicațiilor

  Imaginea intitulată Îngrijire pentru (JP Pratt) JP Drains Pasul 9
  1
  Urmăriți aspectul lichidului eliminat. De obicei, va avea sânge imediat după operație, dar în timp, ar trebui să obțină o culoare de paie și apoi să fie limpede, niciodată cu un aspect tulbure sau care să conțină puroi. Verificați cantitatea de lichid aspirat la fiecare 24 de ore. Medicul ar fi trebuit să furnizeze pacientului un recipient din plastic pentru a măsura cantitatea de fluid drenat în mililitri (ml). Ori de câte ori colectorul este golit - de obicei, la fiecare 8 până la 12 ore - notați măsurarea. În timp, cantitatea va scădea.
  • O foaie de înregistrare ar trebui să fie de asemenea furnizată pentru a înregistra datele și măsurile - în caz contrar, face acest lucru într-un notebook.
  • În general, scurgerile pot fi deja îndepărtate de personalul medical atunci când cantitatea este mai mică de 30 ml în 24 de ore.
 • Imagine intitulată Îngrijire pentru (Jackson Pratt) JP Drains Pasul 10
  2
  Monitorizați localizarea rănirii. Este foarte important să comunicați liber cu chirurgul și personalul medical. Marcați întâlnirile pentru a vă întoarce și arătați cum este incizia și permiteți medicului să elimine lichidele. Raportați orice preocupări sau probleme pe care le-ați observat. Dacă survine oricare dintre următoarele complicații, mergeți la camera de urgență:
  • Roșeață la marginile inciziei
  • Pus sau lichid grosier
  • Un miros neplăcut la locul unde a fost efectuată operația
  • Febră mai mare de 38 ° C
  • Dureri în zona chirurgiei
 • Imagine intitulată Îngrijire pentru (Jackson Pratt) JP Drains Pasul 11
  3
  Păstrați locul curat. Poate fi foarte inconfortabil să se scalde cu jgheaburile Jackson Pratt atașate corpului, dar dacă cineva ajută, curățarea se va face cu ușurință. Medicul ar trebui să elibereze băile, mai ales dacă încă există bandaje în zona de incizie - dacă permite, spălați cu atenție site-ul și asigurați-vă că este complet uscat când ați terminat. În caz contrar, ștergeți părțile din jurul canalelor de scurgere cu o cârpă sau o tifon.
  • Dacă aveți nevoie de mai mult ajutor, contactați medicul. Există servicii care vă permit să angajați o asistentă medicală, care va veni în fiecare zi la domiciliul pacientului pentru a asista la baie spălându-l cu un burete sau prin spumarea părului. O altă opțiune este să cereți rudelor să vă ajute la baie.
 • Imagine intitulată Îngrijire pentru (Jackson Pratt) JP Drains Pasul 12
  4
  Asigurați scurgerile. Luați un știft de siguranță și fixați-l prin gaura de plastic din partea superioară a dispozitivului de prindere Jackson-Pratt. Purtați îmbrăcăminte ușoară și atașați canale la îmbrăcăminte, cum ar fi o cămașă care nu se potrivește. Canalele de scurgere trebuie sprijinite astfel încât să nu se înfășoare sau să fie trase. Când sunt atașate de haine, ele se diminuează și îl lasă pe pacient mai confortabil.
  • Încercați să utilizați o pungă pentru a atașa canalele de scurgere JP în jurul taliei.
  • Nu le fixați în pantaloni. Acestea vor fi eliminate dacă uitați că sunt acolo și trageți pantalonii în jos.
 • sfaturi

  • Prima dată când goliți scurgerile, întrebați pe cineva să vă ajute. Probabil va fi dificil să vă deplasați și să îndepărtați sau să înlocuiți bandajele, printre alte sarcini.
  • Nu lăsați colectorul în buzunarul cămășii. Este un loc prea ridicat, care împiedică circulația fluidului și va crește timpul necesar recuperării complete a pacientului. Lăsați colectorul sub locul inciziei.
  • Nu atingeți deschizătura sau capacul cu mâinile sau cu nimic altceva. Germenii pot intra în sistem.

  avertismente

  • Dacă dispozitivul de colectare a scurgerilor se umflă mai mult de jumătate în 12 ore, goliți-l înainte de a fi programat și înregistrați acest eveniment. Colectorul ar trebui să aibă cel puțin jumătate din capacitatea sa golă, astfel încât vidul să fie suficient pentru a efectua drenajul de la locul chirurgiei.
  • Măsurați temperatura corpului imediat ce goliți colectorul și notați când se întâmplă acest lucru. Dacă măsurarea este mai mare de 38 ° C, mergeți la camera de urgență sau sunați la medicul responsabil.
  • vreodată comprimați colectorul dacă capacul nu este deschis. Veți forța lichidul înapoi în organism, crescând riscul de infecție.
  • În nici un caz încercați să eliminați un drain Jackson-Pratt pe cont propriu. Deoarece au fost cusute aproape de locul operatiei, un medic specialist trebuie sa o indeparteze.

  Surse și cotatii

  Afișați mai multe ... (10)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci MoonwalkCum sa faci Moonwalk
  Cum să acționezi ca Annabeth Chase de la "Percy Jackson"Cum să acționezi ca Annabeth Chase de la "Percy Jackson"
  Cum de a lega o legăturaCum de a lega o legătura
  Cum Pentru a elimina grăsimea abdominală chirurgicalCum Pentru a elimina grăsimea abdominală chirurgical
  Cum sa faci baie dupa o interventie chirurgicalaCum sa faci baie dupa o interventie chirurgicala
  Cum să decideți dacă aveți nevoie de vaginoplastieCum să decideți dacă aveți nevoie de vaginoplastie
  Cum sa scapi de o operatie de ochiCum sa scapi de o operatie de ochi
  Cum de a vindeca implanturile mamareCum de a vindeca implanturile mamare
  Cum se vindecă o detașare retinianăCum se vindecă o detașare retiniană
  Cum să eliminați un timomCum să eliminați un timom
  » » Cum să ai grijă de JP Drains (Jackson Pratt)
  © 2021 itholoinfo.com