itholoinfo.com

Cum sa scapi de o operatie de ochi

Chirurgia oculară este o procedură importantă și serioasă. Perioada de recuperare depinde de tipul de intervenție chirurgicală: fie corneea, retinul, cataracta sau orice alt tip, trebuie să permiteți ochiului să se odihnească și să se recupereze în mod corespunzător.

pași

Partea 1
Protejarea ochiului

 1. 1
  Evitați umezirea ochiului operat. Atat de mult ca simtirea apei pe fata ta este buna, s-ar putea sfarsi raspandirea unei infectii si provocand disconfort dupa operatie. În funcție de tipul de procedură, timpul în care este necesar să se evite apă în ochi va varia. De exemplu, după operația lasik, trebuie să purtați ochelari de protecție în timpul băii timp de aproximativ o săptămână. Încercați cu medicul care a efectuat operația pentru informații mai detaliate.
 2. 2
  Ajustați rutina de igienă. În loc să vă spălați fața atunci când vă treziți, înmuiați un prosop și lăsați ușor pe obraz. Utilizarea unui duș poate fi dificilă, deoarece ideea este de a împiedica pătrunderea apei în ochi. Dacă este posibil, baie într-o cadă până când medicul eliberează utilizarea de dușuri. Pentru a spăla părul, înclinați capul înapoi, astfel încât să puteți umezi firele și să păstrați firul uscat.
 3. 3
  Evitați cosmeticele în jurul ochilor. Nu puneți substanțe străine pe pielea din jurul ochiului până când medicul nu îl eliberează. Nu vorbim doar despre machiaj, ci și despre creme și loțiuni care ar putea avea obiceiul de a folosi. Iritarea ochilor cauzată de astfel de produse poate provoca infecții și poate pune în pericol sănătatea ochiului.
  • Puteți folosi rujul și luciu de buze, desigur - evitați doar machiajul care poate intra în contact cu ochiul.
 4. 4
  Protejați ochii de lumina directă a soarelui. Expunerea la lumină poate provoca sensibilitate și durere la nivelul ochilor în perioada postoperatorie, când ochii sunt cei mai vulnerabili. Din cauza unei astfel de vulnerabilități, protejați ochii de lucrurile care le-ar putea forța.
  • Purtați ochelari de soare atunci când plecați în timpul zilei. Medicul trebuie să vă instruiască într-un mod mai specific, dar, în general, timpul necesar pentru utilizarea ochelarilor variază de la trei zile la o săptămână. Respectați întotdeauna instrucțiunile medicului dumneavoastră.
 5. 5
  Evitați praful și fumul. Tratați astfel de iritanți ca o cauză potențială a infecțiilor în prima săptămână după operație. Purtați ochelari de protecție dacă există riscul de contact cu aceste particule. Fumătorii ar trebui să renunțe la fumat timp de o săptămână - dacă acest lucru nu este posibil, utilizați ochelari de protecție atunci când fumați pentru a evita expunerea ochilor la fumat.
 6. 6
  Nu vă zgâriați ochii, oricât de tentant ar fi. Scratchinarea acestora poate deteriora inciziile făcute pe suprafața oculară, precum și transferarea bacteriilor din mâini.
  • Medicul va oferi probabil o protecție a ochilor, cum ar fi o ochelari sau o tifon. Îndepărtați protecția pentru a administra picăturile oftalmice prescrise.
  • Utilizați protecția pentru timpul recomandat de medicul dumneavoastră. Când dormiți, aveți grijă să nu apăsați ochiul, păstrând pozițiile recomandate de medic.
 7. 7
  Aveți grijă de bacterii. Spălați-vă mâinile ori de câte ori există riscul expunerii la bacterii în aer liber, în baie, în călătorii etc. Nu vă apropiați de mulți oameni în primele zile după operație - rămâneți acasă poate reduce contactul cu bacteriile și germenii.
 8. 8
  Ai grijă de tine. Pentru a menține sănătatea după intervenție chirurgicală, mâncați mese echilibrate cu proteine ​​slabe, fructe, legume, cereale integrale, produse lactate și sucuri. Rămâi hidratat pentru a accelera recuperarea: se recomandă ca bărbații să bea aproximativ trei litri de apă pe zi, iar femeile, doi litri.
 9. 9
  Luați vitaminele restaurative. Atât cât nu înlocuiesc o dietă echilibrată, suplimentele cu vitamine pot contribui la suplimentarea alimentelor. Vitamina C ajută la recuperare - vitamina E, luteina și zeaxantina protejează țesuturile noi de radicalii liberi - iar vitamina A este importantă pentru viziune. Valorile de mai jos sunt recomandările zilnice pentru consumul de vitamine:
  • Vitamina C: 90 mg pentru bărbați - 75 mg pentru femei - +35 mg pentru fumători -
  • Vitamina E: 15 mg de vitamina naturala sau 30 mg de vitamine sintetice,
  • Luteină și zeaxantină: 6 mg.
 10. 10
  Limitați expunerea la ecrane de calculator. În funcție de tipul de intervenție chirurgicală, medicul vă va oferi instrucțiuni specifice cu privire la timpul petrecut în fața calculatorului. De exemplu, pacienții cu intervenții chirurgicale lasik nu ar trebui să se uite la nici un ecran timp de cel puțin 24 de ore după operație. Discutați despre limitele cu medicul care a făcut operația.

Partea 2
Utilizarea corectă a medicamentelor

 1. 1
  Utilizați picături oftalmice conform instrucțiunilor medicului dumneavoastră. Medicul poate prescrie picături oftalmice antibacteriene sau antiinflamatorii. Picăturile de ochi antibacteriene protejează împotriva infecțiilor, în timp ce antiinflamatoarele împiedică loviturile. Dacă aveți dificultăți în administrarea medicamentelor, cereți-le pe cineva să vă ajute.
 2. 2
  Ping picăturile de ochi. Înclinați-vă capul înapoi și priviți-vă pentru a evita clipirile. Trageți pleoapa inferioară cu un singur deget pentru a crea o pungă sub ochi și a picura ochii. Închide ochii, dar nu-i freca. Așteptați cel puțin cinci minute între administrații pentru fiecare picătură oculară.
  • Evitați să atingeți ochiul cu vârful picopachetei.
 3. 3
  Aflați cum să aplicați unguente pentru ochi. Procesul este destul de similar cu cel al picăturilor de ochi. Înclinați-vă capul înapoi și formați punga de pe pleoapa inferioară. Răsuciți ambalajul cu fața în jos și apăsați-l pentru a turna o linie subțire de unguent în buzunar. Închideți ochiul timp de un minut pentru a permite medicamentului să se răspândească peste ochi și să înceapă să apară.


 4. 4
  Curățați ochiul conform indicațiilor medicului dumneavoastră. Profesionistul va recomanda, probabil, două curățări pe zi. Se fierbe apa pentru a steriliza o cârpă curată. Spălați-vă pe mâini, luați țesutul și așezați cu atenție pe pleoape și genelor. Nu uitați colțurile ochiului!
  • Spălați cârpa cu apă clocotită sau înlocuiți-o cu fiecare utilizare. O pânză sterilă trebuie utilizată deoarece ochii sunt vulnerabili la infecții după intervenție chirurgicală.
 5. 5
  Spuneți medicului orice simptome grave și mergeți la toate returnările programate pentru a conține eventuale probleme. Deși unele probleme sunt frecvente după operație, este important să-i spuneți medicului dacă durează mult timp. Înregistrați timpul în care apar simptomele, dacă este posibil. Spuneți medicului dumneavoastră imediat când aveți oricare dintre următoarele simptome:
  • Operația de cataractă: durere severă, pierderea vederii sau flash-uri.
  • Lasik chirurgie: dureri severe sau agravarea vederii în zilele de după intervenția chirurgicală.
  • Operația de detașare a retinei: este posibil să observați câteva flash-uri de lumină, dar acestea ar trebui să dispară treptat. Dacă problema survine sau dacă vă confruntați cu pierderea vederii, adresați-vă medicului dumneavoastră.
  • Toate intervențiile chirurgicale: dureri severe, descărcări sângeroase sau pierderea vederii.

Partea 3
Revenind la o viață normală

 1. 1
  Efectuați activități ușoare. Puteți efectua mișcări ușoare imediat ce ajungi acasă, dar evitați activități cum ar fi înălțarea în greutate, alergarea, pedalarea și înotul, conform recomandărilor medicului dumneavoastră. Activitățile purtătoare de presiune fac presiune asupra ochilor, ceea ce afectează procesul de recuperare și poate deteriora țesuturile ochiului.
  • Cereți altora să vă ajute în activități care necesită mult efort. Prietenii și familia sunt siguri că sunt dispuși să vă ajute.
 2. 2
  Așteptați înainte de a reveni la activitatea sexuală. Comportamentele care necesită prea mult efort pot determina acumularea de presiune în ochi, afectând recuperarea. Discutați cu medicul dumneavoastră despre cât timp este mai bine să așteptați.
 3. 3
  Nu conduceți imediat după intervenția chirurgicală. Viziunea neclară vă poate compromite siguranța. Evitați conducerea până când vă veți recupera complet sau până când medicul dumneavoastră vă va elibera. În general, puteți conduce imediat ce ochii nu sunt atât de sensibili sau concentrați.
  • Cere-i pe cineva să te urmărească după operație și să-l ducă acasă.
 4. 4
  Luați legătura cu medicul dumneavoastră când vă puteți întoarce la serviciu. Timpul de recuperare depinde de tipul de intervenție chirurgicală și de persoană. Unele tipuri de intervenții chirurgicale pot necesita până la șase săptămâni de recuperare - chirurgia cataractei, pe de altă parte, poate fi complet recuperată în decurs de o săptămână.
 5. 5
  Se abține de la consumul de alcool în timpul recuperării. La fel de mult ca un pahar de vin pare o opțiune bună de relaxare, alcoolul mărește tendința organismului de a reține lichide, determinând acumularea de lichid și presiune în ochi, care poate împiedica procesul de recuperare.

Partea 4
Cunoscând mai bine diferitele intervenții chirurgicale pentru ochi

 1. 1
  Se odihnește timp de cel puțin 24 de ore după operația de cataractă. Procedura elimină o lentilă neclară care se dezvoltă în ochi, înlocuită de un implant artificial. După operație, pacienții se plâng, de obicei, de senzația de "corp străin" în ochi, cauzată de obicei de prezența cusăturilor sau de tăierea nervului optic.
  • Recuperarea nervului poate dura câteva luni, o perioadă în care vă veți simți ciudat.
  • Medicul dumneavoastră vă poate prescrie picături de ochi lubrifiante și antibiotice pentru a preveni infecția.
 2. 2
  Fiți răbdători după o operație de detașare a retinei. Simptomele care au făcut chirurgia necesară pot persista după operație, dar ele vor dispărea cu timpul. Procedura este necesară atunci când retina se detașează de vasele de sânge, împiedicând țesuturile ochiului să primească nutrienți și oxigen, ceea ce poate provoca orbire după un timp. Simptomele includ pierderea vederii, străpungerea luminii în colțurile ochiului și apariția bruscă a petelor la vedere.
  • Perioada de recuperare variază de la una la șase săptămâni.
  • Este posibil să simțiți o durere după intervenție chirurgicală, dar este posibil să o tratați cu exerciții de reducere a durerii.
  • Este posibil să aveți unele pete sau lumină, dar problema ar trebui să dispară treptat. Dacă se întoarce, contactați medicul.
  • O linie gri sau neagră poate de asemenea întrerupe câmpul de vedere din cauza bulelor de gaz blocate - deoarece gazul este absorbit de ochi, linia ar trebui să dispară.
 3. 3
  Pregătește-te pentru o recuperare lungă după operația lasik. Indiferent de cât de rapidă este procedura, recuperarea poate dura până la trei luni. Aceasta este o operație de corecție pentru cei care poartă ochelari sau lentile de contact - procedura folosește un laser pentru a schimba curbura retinei și a permite o viziune mai clară. După operație, este obișnuit să rup mai mult sau să aveți vedere încețoșată. În cazurile de mâncărime sau de arsură, ambele comune, este important să nu zgâriați ochiul. Informați medicul dacă problema devine insuportabilă.
  • Medicul va programa, probabil, întoarcerea la una sau două zile după intervenția chirurgicală pentru a testa viziunea și a supraveghea infecțiile. Informați-l despre orice durere sau efecte secundare și marcați noi returnări.
  • Puteți reveni la activități normale, urmând planul de recuperare al medicului. După două săptămâni puteți re-utiliza cremele de machiaj și față. După o lună, puteți desfășura activități viguroase și contactați sporturile.
  • Nu vă zgâriați ochii și nu intrați în căzile fierbinți timp de două luni sau pentru timpul recomandat de medicul dumneavoastră.

sfaturi

 • Păstrați-vă un ochi dacă oricare dintre următoarele nu se adaugă rapid după operație: roșeață, vedere încețoșată, rupere excesivă, senzația că există ceva în ochi și strălucire intensă.
 • Ia o mulțime de odihnă. Dacă ochiul este prea obosit, închideți-l sau acoperiți-l cu protecția dată de medic.

avertismente

 • Dacă aveți o durere excesivă și o descărcare sângerată sau dacă vă vedeți pete negre, consultați imediat medicul.
 • Dacă simptomele postoperatorii frecvente nu dispar, consultați-vă medicul. Dacă este posibil, rețineți momentul în care au venit.

Surse și cotatii

Afișați mai multe ... (37)
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum Pentru a elimina grăsimea abdominală chirurgicalCum Pentru a elimina grăsimea abdominală chirurgical
Cum sa faci baie dupa o interventie chirurgicalaCum sa faci baie dupa o interventie chirurgicala
Cum să aveți grijă de operația cezarianăCum să aveți grijă de operația cezariană
Cum să aveți grijă de incizie după operația tiroidianăCum să aveți grijă de incizie după operația tiroidiană
Cum de a vindeca implanturile mamareCum de a vindeca implanturile mamare
Cum se vindecă o detașare retinianăCum se vindecă o detașare retiniană
Cum să evitați răspândirea conjuctivitelorCum să evitați răspândirea conjuctivitelor
Cum se descurcă cu durerea unei abraziuni a corneeiCum se descurcă cu durerea unei abraziuni a corneei
Cum sa faci o baie dupa o interventie chirurgicala de inlocuire a solduluiCum sa faci o baie dupa o interventie chirurgicala de inlocuire a soldului
Cum să tratați conjunctivitaCum să tratați conjunctivita
» » Cum sa scapi de o operatie de ochi
© 2021 itholoinfo.com