itholoinfo.com

Cum se descurcă cu teama de chirurgie

Mulți oameni se simt destul de speriați înainte de o intervenție chirurgicală, dar, din fericire, există mai multe modalități de a face față acestui sentiment. Cel mai important lucru este să vorbești cu chirurgul despre pregătirea chirurgiei, despre îngrijirea după operație și despre procedura în sine. Fii sincer despre temerile tale examinându-ți gândurile și vorbind cu medicul tău. Cunoașteți echipa medicală și dezvoltați împreună un plan pre-și post-chirurgical. Înainte de procedură, faceți previziuni pozitive pentru a prezice un viitor mai fericit atunci când intervenția chirurgicală este de succes și fără complicații. După operație, discutați cu familia, prietenii sau terapeutul despre sentimente legate de rezultatul procedurii, dacă este necesar.

pași

Metoda 1
căutare

Imaginea intitulată Deal cu o frică de chirurgie Pasul 1
1
Aflați mai multe despre procedură. Necunoscutul provoacă, de obicei, frica, iar primul pas în depășirea acestei frică este să te educi despre operație. Citiți materiale relevante din surse de încredere pe internet sau în altă parte și, cel mai important, discutați cu medicul despre operație. O altă opțiune este de a vorbi și altora care au avut o intervenție similară sau identică cu a ta. Unele întrebări pentru medic includ:
 • "Cât durează operația?" -
 • "Care sunt riscurile asociate operațiunii?" -
 • "Ce tipuri de îngrijire sunt necesare după procedură?".
 • Imagine intitulată Deal cu o teamă de chirurgie Pasul 2
  2
  Alegeți cu atenție chirurgul. Găsește pe cineva în care ai încredere Dacă-l cunosc bine, sau în cazul în care un chirurg foarte recomandat de prieteni sau de familie, va fi mult mai confortabil cu operația și frica se va risipi dacă într-adevăr crezi în ea.
  • De asemenea, dacă aveți încredere în medicul sincer, este mult mai probabil să vă puteți deschide și să discutați despre temerile dvs. În acest fel, un chirurg bun va înțelege situația, va simți cu voi și va lua măsuri pentru a vă ajuta să faceți față acestui sentiment.
 • Imaginea intitulată Deal cu o frică de chirurgie Pasul 3
  3
  Cunoaște echipa de operație. În acest fel, veți ști că vor doar să vă ajute să vă faceți bine. Simțiți-vă liber să adresați întrebări specifice. De exemplu, dacă vă este teamă că echipa va avea puțină experiență, întrebați cât timp au avut operații de acest tip. În cazul în care frica este că ei nu le pasă de tine, le cunosc înainte de operație va ajuta să părăsească grijile deoparte și umanizarea întregul proces. Echipa de chirurgie poate include:
  • Un anestezist, care este medicul responsabil pentru administrarea de gaze care cauzează inconștiență în timpul intervenției chirurgicale. Puteți întreba dacă este necesar sau cât timp veți fi inconștienți în timpul procedurii.
  • Un chirurg, căruia îi poți întreba câte proceduri a făcut sau dacă are o rată ridicată de intervenții chirurgicale care au avut succes.
  • O asistentă medicală de centru chirurgical. Puteți întreba de câte ori a ajutat acest tip de procedură sau cum va monitoriza starea dumneavoastră în timpul intervenției chirurgicale.
 • Imaginea intitulată Deal cu o teamă de chirurgie Pasul 4
  4
  Întrebați despre perioada de recuperare. Aceasta este una dintre problemele care generează cele mai importante întrebări pentru chirurg. Este de înțeles că vrei să te întorci la o viață normală și să te întorci la muncă, școală sau familie. Rețineți că perioada de recuperare variază de la o persoană la alta, datorită unor factori diferiți, cum ar fi istoricul clinic. De exemplu, dacă aveți diabet zaharat, timpul de vindecare va fi mai lent decât cel pe care nu îl aveți. Tipul procedurii poate afecta, de asemenea, procesul. Discutați cu chirurgul dvs. despre ce s-ar putea întâmpla în timpul recuperării. De exemplu:
  • "Care este timpul normal de recuperare pentru această procedură?" -
  • "Recuperarea mea va fi mai lentă decât în ​​mod normal din anumite motive?" -
  • "Când pot să încep din nou să fac exerciții?"
 • Imaginea intitulată Deal cu o teamă de chirurgie Pasul 5
  5
  Gândiți-vă la modalități de a face față situației înainte de operație. Umor și vizualizare pozitivă vă pot ajuta să treceți prin ea mai ușor. Dacă permiteți intervenția chirurgicală în mintea dvs., puteți deveni mai insensibil și mai puțin teamă. Utilizați vizualizarea pozitivă pentru a vă imagina un final fericit în istoria operațiunii.
  • De exemplu, în loc să vă imaginați înghețați cu corpul deschis la o masă chirurgicală, imaginați întregul proces de la început până la sfârșit.
  • Faceți un dialog intern pozitiv. Cu alte cuvinte, spune-ți că totul va fi bine. Când aveți gânduri negative, cum ar fi "Nu pot trece prin asta", răspundeți înapoi, "Voi fi bine și voi reveni repede".
 • Metoda 2
  Emoțiile procesate

  Imaginea intitulată Deal cu o frică de chirurgie Pasul 6
  1
  Reflectați asupra a ceea ce cauzează frica. Există multe motive să vă fie frică înainte de operație. Cu toate acestea, înainte de a începe cu adevărat să o cuceriți, trebuie să identificați cauza preocupării dumneavoastră. De exemplu, s-ar putea fi frică de a pierde controlul, de a fi departe de prieteni și familie sau au unele dureri cu injecții sau ace intravenoase. Alte cauze includ:
  • death-
  • Ce vor crede ceilalți atunci când știu că sunteți în spital -
  • Să fii desfigurat sau cicatriciat din chirurgie.
 • Imaginea intitulată Deal cu o teamă de chirurgie Pasul 7


  2
  Creați un plan pre-chirurgical. Acest plan este un ghid pas cu pas pregătit de dvs. și de medicul dumneavoastră, astfel încât să aveți o intervenție chirurgicală de succes și poate include mai multe consultații și examene. De asemenea, pot exista restricții privind unele obiceiuri alimentare sau de băut în perioada pre-procedură. Dacă aveți nevoie de transport la spital, medicul vă va informa și vă va include în plan. Având acest ghid în fața dvs. puteți ajuta la atenuarea temerii că procedura este dezorganizată sau nu este bine planificată.
  • Respectați întotdeauna planul pre-chirurgical cu exactitate.
  • Pentru copii, este important ca ei să vadă imaginile spitalului și personalului medical și să viziteze zona pentru a reduce frica.
 • Imaginea intitulată Deal cu o teamă de chirurgie Pasul 8
  3
  Formulați un plan de redresare. Acest plan este similar cu pre-chirurgicale, dar acoperă perioada după o intervenție chirurgicală și oferă o perioadă în care vă puteți întoarce la activitățile normale, începând din momentul în care te trezești operație.
  • De exemplu, planul de recuperare poate include dacă veți avea nevoie de o plimbare de la spital și cine va organiza transportul.
  • Alte aspecte posibile includ atunci când vă puteți întoarce la locul de muncă, ce să mâncați și ce tipuri de consultare după intervenția chirurgicală vor fi necesare pentru a vă asigura că recuperarea merge bine.
 • Imaginea intitulată Deal cu o teamă de chirurgie Pasul 9
  4
  Fii sincer despre sentimentele tale. Dacă vă este frică, dar vă prefaceți altora (sau dumneavoastră) că totul este bine, îngrijorarea dvs. va continua să crească și să se înrăutățească. Recunoașterea temerilor este primul pas în tratarea acestora într-un mod sănătos. Comunică-ți sentimentele la chirurg și cere mai multe resurse care te pot ajuta să le rezolvi.
  • Un alt mod de a aborda acest lucru este de a face față temerilor scriind despre ele. Utilizați un jurnal pentru a mărturisi exact ce vă îngrijorează și ce sentimente aduce acest lucru.
  • Dacă scrieți despre sentimentele voastre, citiți-le din nou după câteva zile și scrieți un răspuns la temeri. De exemplu, dacă ați scris că vă îndoiți de recuperarea completă, scrieți o replică care spune că veți reveni complet și veți reveni la viața normală.
 • Imaginea intitulată Deal cu o teamă de chirurgie Pasul 10
  5
  Încearcă tehnici de relaxare. Masaj, presopunctura sau acupunctura poate ajuta să vă relaxați și a scăpa de frică în timpul intervenției chirurgicale, precum și a ușura mintea în procesul de recuperare, de asemenea. Unele clinici și spitale oferă servicii de relaxare ca parte a pachetului de intervenții chirurgicale. Alți oameni folosesc bine aromoterapia pentru a vă relaxa. Adresați-vă chirurgului dacă spitalul oferă oricare dintre aceste servicii.
 • Metoda 3
  Găsirea suportului

  Imaginea intitulată Deal cu o teamă de chirurgie Pasul 11
  1
  Vorbiți cu cei dragi. Nu păstrați totul pentru dvs. - împărtășiți-vă preocupările cu un membru al familiei. Cere-i pe cineva să te însoțească dacă ești foarte îngrijorat. Mergând doar la spital, vă puteți face să vă simțiți singuri și să vă sporiți teama. Discutați cu un prieten apropiat sau cu un membru al familiei până când mergeți în camera de operație pentru a vă simți mai bine. Împărtășirea anxietății vă ajută să vă relaxați puțin și să vă faceți griji. De exemplu, fi deschisă cu cineva și spuneți:
  • "Mi-e frica de operatie" -
  • "Mi-e teamă să mor la masa chirurgicală" -
  • "Nu vreau să-mi deschizi corpul în procedură" -
  • "M-aș simți mult mai bine dacă n-ar fi trebuit să merg singur pentru operație. Vrei să vii cu mine, te rog?
 • Imaginea intitulată Deal cu o teamă de chirurgie Pasul 12
  2
  Gândește-te la terapie. Psihologii sunt instruiți pentru a vă ajuta să faceți față temerilor. Ei vă pot ajuta în două feluri. Unul contribuie la combaterea directă a fricii, vorbind despre proces și demonstrând cât de multă îngrijorare este inutilă. Cealaltă este de a ajuta să se confrunte cu problemele ascunse care cauzează frica, care pot include o experiență neplăcută cu intervenții chirurgicale în trecut sau a vedea un iubit-o în durere din cauza unei operații. Indiferent de metodă, vorbirea cu un psiholog vă ajută să faceți față fricii.
  • Căutați pe internet un terapeut în zona în care locuiți. Încercați să tastați "terapeuți locali" sau "terapeuți în (orașul dvs.)".
  • O altă opțiune este să cereți o trimitere din partea medicului sau a prietenilor.
 • Imaginea intitulată Deal cu o teamă de chirurgie Pasul 13
  3
  Alăturați-vă unui grup de asistență. În general, există grupuri pentru intervenții chirurgicale asociate cu condiții specifice, care ajută oamenii să se ocupe de sentimente după procedură. De exemplu, grupurile de sprijin pentru cancer ajută în perioada de recuperare după îndepărtarea unei tumori. Căutați un grup din zona dvs. asociat cu intervenția chirurgicală sau cu starea dumneavoastră clinică.
  • Discutați cu persoanele din grup și creați o conexiune bazată pe procedura sau condițiile comune.
  • Întrebați despre modalități de a face față unei anxietate sau temeri legate de această problemă.
  • Adresați-vă chirurgului pentru recomandări de grup.
 • Surse și cotatii

  Afișați mai multe ... (14)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să decideți dacă aveți nevoie de vaginoplastieCum să decideți dacă aveți nevoie de vaginoplastie
  Cum să aveți grijă de incizie după operația tiroidianăCum să aveți grijă de incizie după operația tiroidiană
  Cum de a vindeca implanturile mamareCum de a vindeca implanturile mamare
  Cum se vindecă o detașare retinianăCum se vindecă o detașare retiniană
  Cum de a găsi un donator de rinichiCum de a găsi un donator de rinichi
  Cum sa mancati sangele inainte de operatieCum sa mancati sangele inainte de operatie
  Cum să se pregătească pentru chirurgia inimiiCum să se pregătească pentru chirurgia inimii
  Cum se recuperează de la o angiogramăCum se recuperează de la o angiogramă
  Cum să tratezi ochiul unui surferCum să tratezi ochiul unui surfer
  Cum să urinați după o intervenție chirurgicalăCum să urinați după o intervenție chirurgicală
  » » Cum se descurcă cu teama de chirurgie
  © 2021 itholoinfo.com