itholoinfo.com

Cum să recunoască o hernia inghinală

Unul dintre primele lucruri de făcut în cazul unei hernii inghinale suspectate este de a vedea dacă există o umflatură în abdomen sau înghițire. Această protuberanță poate fi de fapt intestinul sau conținutul acesteia, după ruperea mușchilor abdomenului. Herniile inghinale sunt, de obicei, simple de diagnosticat pentru medici, chirurgia fiind tratamentul principal. Deși rar pune viața în pericol, există șansa ca anumite complicații să se producă dacă nu există intervenție medicală. Una dintre pericolele acestei stări este strangularea intestinului, când o parte a organului este răsucite și separate de restul intestinului datorită evaginației acestuia. Acest lucru poate duce la blocaj intestinal, durere abdominală și febră dacă este lăsat netratat și situația este urgentă. Aflați cum să recunoașteți semnele herniei inghinale, cum să le tratați, să le recuperați și să împiedicați-le să se întâmple.

pași

Partea 1
Căutați semne de hernie inghinală

Imagine intitulată Recunoașterea unei erupții scrotal Pasul 1
1
Uită-te în oglindă și verifică semnele de hernie. Luați toate hainele sub talie și priviți-vă în oglindă, plasând două degete în zona pe care credeți că ar putea fi afectată. Forțați-vă tusea și simțiți-vă dacă există o proeminență proeminentă în loc. O altă opțiune este să țineți respirația și să contractați abdomenul (ca și cum ar trebui să mergeți la baie). Utilizați degetul pentru a vă simți dacă site-ul este umflat. Herniile pot fi agravate prin acțiuni care presează abdomenul. Observați dacă există și:
 • O bulvare a inimii: o hernie posibilă sau indirectă.
 • Veți vedea o umflare în abdomenul inferior. O asemenea umflare se va extinde spre testicul dumneavoastră, poate chiar invadează-l.
 • O umflatură în coapsă, chiar sub bust: cel mai probabil o hernie femurală.
 • Un testicul mai mare sau mai mult umflat decât celălalt: poate să apară din cauza herniei indirecte.
 • Arsură, durere sau durere ascuțită în zona abdomenului: astfel de simptome pot indica prezența unei hernii, deoarece există posibilitatea ca intestinul să fie prins și stoarcat, provocând o mulțime de disconfort.
 • Dacă umflarea are o formă ovală în afara zonei scrote, atunci este probabil o hernie directă, nu o hernie inghinală.
 • Imaginea intitulată Recunoașteți o erupție scrotală Pasul 2
  2
  Asigurați-vă că hernia poate fi redusă. În anumite cazuri, este posibilă reintroducerea herniei înapoi la abdomen prin atingere. Întindeți-o și lăsați gravitația să scadă tensiunea herniilor, normalizând lent situația. Aplicați ușor presiunea pe proeminență prin degetul arătător și încercați să împingeți conținutul în sus. Nu utilizați prea multă forță, deoarece hernia sau deschiderea se pot rupe. Dacă nu puteți reduce hernia, mergeți imediat la medic.
  • Dacă nu puteți împinge conținutul înapoi sau dacă există o constantă vărsături, anunțați medicul. Este posibil să existe o complicație cunoscută sub numele de strangulare.
  • Imediat mergeți la camera de urgență dacă aveți febră sau dureri abdominale.
  • Strangularea intestinului și a vaselor de sânge care îl irigă poate duce la deficiența nutrienților necesari funcționării corecte a organului. Încet, țesutul intestinal va fi necrotic și funcțiile intestinului vor fi afectate. Doar prin intervenție chirurgicală, țesutul mort poate fi îndepărtat, permițând conținutul digerat să treacă.
 • Imagine intitulată Recunoașterea unei erupții scrotal Pasul 3
  3
  Să aveți un examen medical. Este important să obțineți evaluarea unui medic, indiferent de tipul de hernie care afectează persoana. Doctorul va cere pacientului să îndepărteze toate hainele sub talie astfel încât el și un asistent să examineze abdomenul și zona genitală pentru bucăți și părți asimetrice. În plus, practicianul va trebui să examineze dacă există un volum mai mare în zonă după tuse sau contractarea abdomenului fără respirație - dacă se găsește, este probabil o hernie. Prin atingerea degetului arătător, medicul va verifica dacă există posibilitatea de reducere.
  • Medicul poate auzi mișcarea din protuberanță folosind un stetoscop, căutând mișcarea intestinului. Dacă nu aud asemenea sunete, poate fi strangulare sau țesut intestinal mort.
 • Imaginea intitulată Recunoașteți o hernie scrotală Pasul 4
  4
  Cunoașteți tipurile de hernie inghinală. Aceste herniile diferă în funcție de locație și de cauză. Principalele tipuri sunt:
  • Hernia inghinală indirectă: Acest tip constă dintr-un defect congenital (naștere) care determină că mucoasa intestinului sau a întregului organ să treacă prin locul în care testiculele coboară înainte de naștere. De cele mai multe ori, acest loc nu sa închis corect înainte de naștere, devenind fragil.
  • Hernia inghinală directă: în general, este cauzată de traume directe la locul de desfășurare, cum ar fi aplicarea constantă a tensiunii (atunci când se ridică obiecte grele), tusea frecventă, răsucirea la toaletă sau din cauza sarcinii. Intestinul, grăsimea intestinală sau căptușeala organelor trec prin acești mușchi slăbiți, care se află aproape de înghițit, dar nu prin scrot sau testicule.
  • Hernia femurală: în acest caz, hernia apare în timpul sarcinii sau nașterii. Conținutul intestinal trece printr-o parte fragilă a bustului, unde sunt localizate vasele de sânge ale coapselor și picioarelor.
 • Partea 2
  Tratarea și recuperarea de la o hernia inghinală

  Imaginea intitulată
  1
  Discutați opțiunile cu un medic. Chirurgia este metoda cea mai răspândită și mai acceptată pentru tratarea herniilor. Cu toate acestea, atunci când pacientul este asimptomatic, există o șansă ca situația să fie redusă, este o idee bună să așteptați puțin. În orice caz, faceți o întâlnire cu medicul dvs. pentru a obține o opinie profesională. Dacă preferați să efectuați operația, dar medicul nu o recomandă din cauza lipsei de simptome, pacientul poate pretinde că dorește să efectueze procedura din motive estetice. Atunci când decideți despre o intervenție chirurgicală, faceți o programare cu un chirurg.
  • Când optați pentru o intervenție chirurgicală, va fi necesară efectuarea unor teste, cum ar fi numărul de sânge, detectarea nivelurilor de electroliți - glucoză, potasiu și sodiu - și o electrocardiogramă pentru a determina dacă există probleme cardiace. Du-te la medicul de încredere pentru a face cererile și a trimite rezultatele la chirurg.
 • Imagine intitulată Recunoașteți o Hernia scrotală Pasul 6
  2
  Aveți o intervenție chirurgicală laparoscopică. Prin aceasta, pacientul va primi numai anestezic pe cale orală, pentru a reduce durerea si desconforto- chirurgul va umfla, de asemenea, abdomen, cu aer, astfel încât țesuturile devin mai separate și mai ușor de manevrat. Apoi, o sondă chirurgicală este folosit ca un aparat de fotografiat pentru a ghida alte sonde, tăiere, împletit și prin plasarea conținutului herniei înapoi în poziție. În cele din urmă, sonda aplică un ecran de armare pentru a proteja mai bine peretele abdominal slăbit, evitând heniile viitoare. Micile incizii ale sondelor vor fi suturate (cusute) la sfârșitul anului.
  • Chirurgia laparoscopică nu este invazivă. Ea lasă o cicatrice mică după procedură, provocând mai puțin pierderi de sânge și puțină durere postoperatorie.
  • Reparația laparoscopică este indicată cel mai bine în cazurile de hernie bilaterală, recurentă sau femurală.
 • Imaginea intitulată
  3
  Activați operația deschisă. Dacă preferați o intervenție chirurgicală deschisă, medicul va face o incizie de-a lungul inghinalelor pentru a deschide site-ul. Apoi va împinge manual conținutul înapoi în abdomen și va verifica dacă trece prin plat. Veți fi probabil dat să aplicați ecranul de armare în jurul mușchilor abdominali sau să reintroduceți mușchii abdominali din nou, evitând heniile viitoare. Incizia va fi suturată sau cusută la sfârșitul procedurii.
  • În cazul în care hernia este prea mare sau condițiile financiare nu permit cheltuieli o mulțime de bani, intervenția chirurgicală deschisă este cea mai bună opțiune.
  • Deschiderea chirurgicală deschisă este mai recomandată în comparație cu intervenția chirurgicală laparoscopică, mai ales dacă sa efectuat o intervenție chirurgicală la fața locului, fie că este vorba de prima hernie inghinală a pacientului, fie că este mare sau dacă există îngrijorare cu privire la o posibilă infecție.
 • Imaginea intitulată
  4
  Adoptați grija necesară după intervenția chirurgicală. Deoarece poate exista durere pentru câteva săptămâni după operație, consumați antiinflamatoarele prescrise de medicul dumneavoastră la doza recomandată. De asemenea, creați o dietă bogată în fibre sau consumați două linguri de lapte de magneziu de două ori pe zi după o intervenție chirurgicală. Va dura unu până la cinci zile pentru ca mișcările intestinale să apară și o dietă bogată în fibre poate crește circulația intestinului.
  • Pentru a scuti durerea, plasați o compresă rece înfășurată într-un prosop deasupra locului timp de aproximativ 20 de minute.


 • Imaginea intitulată Recunoașterea unei erupții scrotal Pasul 9
  5
  Curățați rănile. Păstrați bandajele pe suprafața acționată timp de până la două zile, cu o atenție deosebită de sânge sau de scurgere. După 36 de ore, pacientului i se permite să facă duș. Îndepărtați tigaia înainte de duș și aplicați ușor presiunea atunci când spălați cu săpun. Când ați terminat, luați un prosop și atingeți ușor incizia, uscându-l. După fiecare baie, puneți tifonul pe loc.
  • Evitați cădițele, bazinele sau vârtejurile timp de cel puțin două săptămâni. Nu se recomandă să se scufunde site-ul operat în apă în această perioadă.
 • Imaginea intitulată Recunoașteți o erupție scrotală Pasul 10
  6
  Atunci când practicați activități fizice, luați-o ușor. Nu există restricții medicale sau fizice după intervenția chirurgicală, dar site-ul va fi probabil, în continuare, sensibil. Încercați să evitați activitățile care fac presiune asupra abdomenului timp de aproximativ o săptămână, cum ar fi înotul, alergarea și exercițiul.
  • Așteptați cel puțin șase săptămâni sau până când medicul eliberează pentru a ridica obiecte mai grele de 2,7 kg. Șansa de a înrăutăți o hernie nouă - în același loc - crește atunci când ridicați obiecte grele.
  • Nu se recomandă conducerea timp de până la două săptămâni după intervenția chirurgicală.
  • Puteți menține activitatea sexuală după ce hernia este îndepărtată, atâta timp cât activitatea nu provoacă disconfort sau durere.
  • Majoritatea pacienților se recuperează după o lună după tratament și își pot relua activitatea în liniște.
 • Imaginea intitulată
  7
  Ai grija pentru complicatii. Mergeți la medic dacă apar următoarele simptome după intervenție chirurgicală:
  • Febră (cel puțin 38,3 ° C) și frisoane: infecție bacteriană la locul chirurgical.
  • Fluidele pe incizie cu mirosul sau apariția de puroi (de obicei maro sau verde): mirositoare și vâscoase, sunt produse de infecții bacteriene.
  • Sângerare constantă la locul operat: ruptură posibilă a unui vas de sânge care nu a fost niciodată cusut corespunzător în timpul intervenției chirurgicale.
  • Dificultate urinat: este normal să apară inflamația și prezența lichidului după o intervenție chirurgicală, dar excesul de ambele simptome pot comprima vezica urinara sau uretra, facand urinare dificila.
  • Umflarea sau creșterea durerii în testicule.
 • Partea 3
  Prevenirea herniilor inghinale

  Imaginea intitulată Recunoașteți o scrotală Hernia Pasul 12
  1
  Scădere în greutate. Persoanele supraponderale sau obezi ar trebui să încerce să piardă în greutate prin exercitarea ușoară și scăderea consumului de calorii. Masele excesive pot determina comprimarea celor mai slabe locuri din abdomen și să suporte mai multă greutate decât în ​​mod obișnuit. Creșterea presiunii asupra punctelor abdominale fragile mărește probabilitatea apariției herniei.
  • Faceți activități care nu atrag mai multă presiune asupra peretelui abdominal. Unele dintre cele mai bune exerciții de intensitate moderată sunt ciclismul, înotul, jogging-ul și jogging-ul.
 • Imaginea intitulată
  2
  Consumă mai multe fibre. Fibrele promovează circulația și golirea intestinului. Dieta bogată în fibre ajută de asemenea la prevenirea complicațiilor scaunelor, reducând tensiunea pe pereții abdominali în timpul evacuării. Mananca alimente cu multa fibre, cum ar fi pâine de grau, fructe și legume - beți multă apă în timpul zilei pentru a încuraja circulația intestinului.
  • Fibrele sunt foarte importante pentru persoanele care au fost operate pentru hernie. Intervenția chirurgicală și medicamentele antiinflamatoare pot face intestinul mai "lent", ceea ce duce la constipație, care la rândul său va exercita și mai multă presiune asupra peretelui abdominal.
 • Imaginea intitulată
  3
  Aflați cum să ridicați obiectele corect. Fiți foarte atenți sau evitați să ridicați complet obiecte mai grele de 2,7 kg în primele șase săptămâni după operație. Ridicați obiectele prin îndoire și îngenunchere. Țineți elementul aproape de corp și ridicați-l cu genunchii, nu cu talia - aceasta reduce greutatea și tensiunea cauzată de abdomen când se ridică și se înclină.
  • Dacă doriți, utilizați o plasă compresivă post-chirurgicală în jurul taliei. Ajută la mușchii abdominali, în special la ridicarea obiectelor.
 • Imaginea intitulată
  4
  Nu mai fuma. Țigara este direct legată de tuse cronică, care poate provoca și agrava o hernie. Dacă aveți o istorie de hernie, este extrem de important să evitați orice element tussigen, cum ar fi țigările.
 • sfaturi

  • Nu exclude posibilitatea unei hernie dacă nu vă simțiți durerea. Herniile inghinale pot fi nedureroase.
  • Factori de risc pentru hernie inghinala la adulți sunt istorie hernii ca un copil, în vârstă, sau să fie bărbați caucazieni, tuse cronică, constipație cronică, vatamarea peretelui abdominal, fumat sau care au antecedente familiale de hernii.
  • Dacă intenționați să utilizați hernia, nu beți și nu mâncați nimic după miezul nopții cu o zi înainte de operație. Acest lucru previne aspirația conținutului stomacului din plămâni în timpul anesteziei.
  • Încercați să renunțați la fumat, deoarece acest obicei poate contribui la tuse. Muschii abdominali se contractă în timpul tusei.

  avertismente

  • Dacă aveți o istorie de hernie, este foarte important să respectați metodele de prevenire enumerate mai sus.
  • Când simțiți o durere ascuțită în timpul examenelor, mergeți imediat la medic. Acest lucru poate apărea din cauza răsucirii vaselor de sânge care irigă testiculele, reducând circulația sângelui în sit. Dacă nu este tratată în timp, o astfel de afecțiune poate deteriora unul sau ambii testicule, ducând la îndepărtarea lor.
  • Strangularea și obstrucția intestinală apar dacă herniile inghinale nu sunt medicamente. Aceste condiții sunt periculoase și pot pune viața în pericol.

  Surse și cotatii

  Aflați mai multe ... (13)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a controla Hiatus Hernia cu schimbări în dieta și stilul de viațăCum de a controla Hiatus Hernia cu schimbări în dieta și stilul de viață
  Cum de a vindeca un disc herniatCum de a vindeca un disc herniat
  Cum de a vindeca o hidrocelăCum de a vindeca o hidrocelă
  Cum să diagnosticați hernia la copiiCum să diagnosticați hernia la copii
  Cum să diagnosticați și să tratați boala lui CrohnCum să diagnosticați și să tratați boala lui Crohn
  Cum de a diferenția pancreatita cronică de alte probleme de sănătateCum de a diferenția pancreatita cronică de alte probleme de sănătate
  Cum de a împinge o HerniaCum de a împinge o Hernia
  Cum să recunoască semnele munciiCum să recunoască semnele muncii
  Cum sa recunoastem simptomele bolilor inflamatorii intestinaleCum sa recunoastem simptomele bolilor inflamatorii intestinale
  Cum de a recunoaște simptomele de apendicităCum de a recunoaște simptomele de apendicită
  » » Cum să recunoască o hernia inghinală
  © 2021 itholoinfo.com