itholoinfo.com

Cum să se pregătească pentru chirurgia inimii

Inima chirurgie este o operație mare care pune corpul dumneavoastră sub o mulțime de stres. Prin urmare, este important să fiți pregătiți cât mai mult posibil înainte de operație, mental, fizic și în orice mod. Acest articol vă va ghida în procesul de pregătire pentru intervenții chirurgicale cardiace. Pentru a face acest lucru, începeți cu primul pas de mai jos.

pași

Partea 1
Efectuarea schimbărilor stilului de viață

Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru operația de inimă Pasul 1
1
Nu mai fuma. Printre principalii factori care contribuie la boli de inima si necesitatea interventiei chirurgicale este fumatul cronic. Fumul de țigară conține multe substanțe chimice, cum ar fi nicotina și cianura, care au efecte nocive asupra inimii.
 • Aceste substanțe chimice dăunătoare încetinesc inima, reduc capacitatea de pompare, fac mai puțin elastică și compromită mișcarea oxigenului și a substanțelor nutritive din organism.
 • Prin urmare, este extrem de important să renunțați la fumat cu mult înainte de intervenția chirurgicală. În caz contrar, puteți compromite eficacitatea intervenției chirurgicale și puteți avea mai multe probleme cardiace după aceasta.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru operația de inimă Pasul 2
  2
  Construiți un program de exerciții regulate. Exercitiile regulate sunt o parte esentiala a prevenirii bolilor de inima. Aceasta crește pomparea inimii, întărește-o și reduce cererea de oxigen. Acest lucru ajută la prevenirea durerii toracice și a unui atac de cord.
  • Evident, exercițiul fizic este un instrument important pentru a vă menține inima sănătoasă și puternică. Așa că discutați cu medicul dumneavoastră și / sau un instructor de fitness pentru a dezvolta un plan de exerciții înainte și după operație.
  • Un regim de exercițiu bun ar fi să faceți excursii, să faceți jogging sau să practicați sportul preferat timp de 30 de minute în fiecare zi timp de cel puțin 3-4 ori pe săptămână.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru operația de inimă Pasul 3
  3
  Faceți exerciții de respirație. O metodă bună de a scuti stresul și presiunea asupra inimii dvs. este de a exersa exerciții profunde de respirație. În această activitate, trebuie să inhalați prin nas timp de 4-5 secunde până când puteți simți că plămânii dumneavoastră s-au extins semnificativ. Apoi expirați încet prin gură timp de 4-5 secunde.
  • Ciclurile respiratorii trebuie să fie 6-10 respirații adânci la fiecare minut. Ar trebui să faceți acest lucru pentru cel puțin 10 minute în fiecare zi. De asemenea, puteți încerca să faceți cinci minute de respirație profundă la fiecare oră pe parcursul zilei.
  • Respirația profundă și abdominală reduce semnificativ ritmul cardiac și tensiunea arterială. A face acest lucru timp de 6-8 săptămâni sau mai mult va avea un efect de durată asupra sănătății generale a inimii.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru Chirurgie cardiacă Pasul 4
  4
  Fiți pregătiți emoțional, psihologic și spiritual pentru intervenții chirurgicale. În plus față de a fi pregătit fizic pentru procedură, este, de asemenea, foarte important să vă pregătiți emoțional, psihologic și spiritual.
  • Este normal sa te simti anxios, frustrat, furios si deprimat inainte de a avea o interventie chirurgicala la inimă. Trebuie să faceți tot posibilul pentru a scăpa de aceste sentimente, deoarece stresul și emoțiile negative pot crește ritmul cardiac și constricția vaselor de sânge, provocând dureri în piept și, mai rău, un atac de cord.
  • Este esențial să ai un sistem de sprijin puternic, cu care să-ți poți împărtăși sentimentele. În timp ce aveți prieteni apropiați și o familie este foarte benefică, puteți să vă alăturați și unui grup de sprijin pentru persoanele care se pregătesc pentru intervenții chirurgicale cardiace sau pentru a se recupera. Căutați un grup de asistență în apropierea dvs.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru chirurgia cardiacă Pasul 5
  5
  Asigurați-vă că sunteți pregătit financiar. Chirurgia inimii nu este niciodată ieftină. Poate costa mii sau chiar milioane, în funcție de complexitatea procedurii. În plus, aveți, de asemenea, costul unor lucruri cum ar fi medicamente, facturi de spital și taxe de medic.
  • Deși pare evident, este important să aveți o sănătate bună și să economisiți o sumă mare de bani înainte de operație. Asigurați-vă că investiți cu înțelepciune banii și luați în considerare ajutorul financiar din partea altor membri ai familiei, dacă este necesar.
  • De asemenea, rețineți că perioada de recuperare durează de obicei între 1 și 3 luni. Nu veți putea să lucrați în acel moment, deci este important să vă planificați cu atenție finanțele pentru acest moment.
 • Partea 2
  Schimbarea dietei tale

  Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru operația de inimă Pasul 6
  1
  Reduceți aportul de sare. Minimizarea cantității de sare din dieta ta poate scădea retenția netă în sânge. Acest lucru scade drastic tensiunea arterială la niveluri normale, pregătindu-vă pentru chirurgie cardiacă.
  • Mai puține aporturi de sare înseamnă, de asemenea, mai puține depozite de placă în vasele sanguine și inima, reducând șansele de a bloca vasele de sânge. Consumul de sare trebuie limitat la 2-3g / zi.
  • Alimentele bogate în sare pe care ar trebui să le evitați sunt conservele, alimentele procesate (cum ar fi șunca și baconul), carnea uscată și codul.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru operația de inimă Pasul 7
  2
  O dietă cu conținut scăzut de grăsimi. Limitarea consumului de grăsimi saturate și colesterol poate reduce semnificativ tensiunea arterială, care, la rândul său, poate scădea riscul de complicații înainte, în timpul și după o operație pe cord.
  • De la un aport normal de grasimi care compun 35-40% din consumul caloric intr-o dieta echilibrata, reducerea consumului caloric de grasime la 15-20% poate scadea semnificativ riscul bolilor de inima, precum si hipertensiunii arteriale. Prin urmare, ar trebui să reduceți aportul de grăsimi la jumătate pentru a obține un risc redus de complicații legate de intervenția chirurgicală a inimii, care sunt aduse de tensiunea arterială crescută.
  • Alimentele bogate in grasimi saturate si colesterol ar trebui să evite sunt cârnați, gălbenușuri de ou, unt, piele de pui, frișcă și untură.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru operația de inimă Pasul 8
  3
  Creșteți aportul de proteine ​​sănătoase. Creșterea cantității de proteine ​​din dieta dvs. vă poate reduce grăsimea corporală totală. Acest tip de dietă reduce, de asemenea, consumul de colesterol și grăsimi, atât timp cât consumați proteina potrivită.
  • În plus față de reducerea indirectă a depozitelor de grasime in inima si vasele de sange, aportul ridicat de proteine ​​este de asemenea vital pentru recuperare după o intervenție chirurgicală cardiacă. O cantitate crescută de proteină este necesară pentru repararea țesuturilor și organelor afectate, la fel ca în cazul chirurgiei cardiace.
  • Aportul normal de proteine ​​la o persoană normală este de 0,7 g / kg / zi. Cu toate acestea, pacienții supuși unei intervenții chirurgicale cardiace sunt sfătuiți să crească aportul de proteine ​​cu până la 1,5-2 g / kg / zi. Acest lucru se traduce in cresterea aportul zilnic de proteine ​​de doua sau de trei ori.
  • Proteine ​​bogate în alimente sunt soia, tofu, arahide, carne de vită, piept de pui, file de somon, ouă, fasole și lapte.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru operația de inimă Pasul 9
  4


  Încearcă dieta mediteraneană. O dietă sănătoasă și bună pentru a vă pregăti pentru intervenții chirurgicale cardiace este dieta mediteraneană, care include fructe, legume, pește și cereale integrale, precum și limitarea consumului de grăsimi saturate. Cercetările au arătat că această dietă a redus în mod semnificativ riscul bolilor de inimă într-un test cu 1,5 milioane de adulți.
  • Dieta mediteraneană pune accentul pe consumul primar de legume, inlocuind untul cu ulei de măsline, utilizarea de condimente și ierburi în loc de sare, limitarea consumului de carne rosie la cel mult câteva ori pe lună, consumul de pești și păsări două timp de săptămâni și vin roșu în mod moderat.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru operația de inimă Pasul 10
  5
  Mâncați dieta de patru zile la recomandarea medicilor. Dieta de patru zile a fost formulată de Dr. Ian K. Smith pentru a fi utilizată de pacienții obezi care se pregătesc pentru operația cardiacă. Dieta conține șapte etape individuale, fiecare având o durată de patru zile. Aceste faze sunt după cum urmează:
  • Inducție: Această fază se concentrează pe eliminarea toxinelor din corp prin consumul principal de fructe, legume, fasole și leguminoase.
  • Tranziție: Această etapă presupune reintroducerea lentă a alimentelor comune pentru dieta ta - cu toate acestea, ar trebui să limiteze aportul de calorii la 1500 de calorii pe zi.
  • Proteine: În acest stadiu, vă veți mări consumul de alimente proteice, cum ar fi carnea săracă, pește, fasole, ouă și lapte.
  • Smooth: în acest stadiu, puteți ieftina un pic pentru că vi se permite să vă mâncați felurile de mâncare preferate, cum ar fi pastele, pizza sau hamburgerii. Totuși, este important să nu exagerezi prea mult.
  • Push: Aceasta este faza cea mai dificilă. Veți avea nevoie să vă limitați la 1000 de calorii pe zi. Exemple de mese includ o porție de cartofi dulci, un ou fiert sau un pachet de biscuiți. De asemenea, trebuie să faceți cel puțin 1 oră de exerciții cardiovasculare zilnice, cum ar fi alergarea sau boxul.
  • Ritm: Această fază vizează menținerea unui regim constant de activități de cel puțin o oră de exerciții cardiovasculare, pe lângă o dietă echilibrată, cu o limită de 1200 de calorii pe zi.
  • Vigoros: Această fază restricționează dieta la legume în cea mai mare parte și necesită două ore de exerciții cardiovasculare pe zi.
 • Partea 3
  Pregătirea pentru admiterea în spital

  Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru operația de inimă Pasul 11
  1
  Obțineți cât mai multe informații despre operație. Vorbiți în mod explicit cu medicul dumneavoastră despre eventualele întrebări pe care le puteți avea despre operație. El va face tot posibilul pentru a vă răspunde la întrebări într-o manieră completă și realistă.
  • Vă va examina istoricul medical, va explica beneficiile și riscurile intervenției chirurgicale, precum și vă va educa despre orice alte tratamente posibile.
  • Cunoașterea operației cardiace vă va ajuta să vă pregătiți fizic, psihologic și emoțional.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru operația de inimă Pasul 12
  2
  Furnizați medicului dumneavoastră istoricul medical. Înainte de operație, va fi necesar un istoric medical complet.
  • Asigurați-vă că dezvăluiți orice informație care este legată de starea dumneavoastră de sănătate, inclusiv o istorie a bolilor din trecut, a medicamentelor sau suplimentelor pe care le luați în prezent și a alergiilor pe care le aveți. De asemenea, trebuie să-i spuneți medicului dumneavoastră despre vaccinările anterioare și despre dieta și stilul de viață actual.
  • Aceste informații vor ajuta medicul să evalueze dacă sunteți sau nu pregătit pentru o intervenție chirurgicală și să permiteți elaborarea unui plan de tratament personalizat. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la reducerea șanselor de complicații postoperatorii, cum ar fi aritmii și sângerări.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru operația de inimă Pasul 13
  3
  Semnează formularul de aprobare. Înainte de operație, trebuie să semnați un formular de consimțământ care indică faptul că ați fost de acord cu procedura din proprie voință. Semnarea formularului de consimțământ înseamnă că înțelegeți procedura (inclusiv beneficiile și riscurile potențiale) și că v-ați angajat să o trimiteți.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru operația de inimă Pasul 14
  4
  Mergeți prin examene preoperatorii. Cu câteva zile înainte de operație, veți fi convocat pentru o ultimă rundă de testare. Acest lucru se face pentru a vă asigura că sunteți pregătit fizic pentru operație.
  • Medicul va cere o probă de sânge sau pentru efectuarea de teste de diagnostic, se va face o electrocardiogramă pentru a examina activitatea electrică a inimii și să ceară o radiografie pentru a examina inima si plamanii.
  • Se va face și un examen fizic complet. Medicul va măsura greutatea, va măsura fluxul sanguin și va verifica orice infecție cutanată care poate compromite procesul de vindecare.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru operația de inimă Pasul 15
  5
  Faceți pregătirile finale. În noaptea dinaintea intervenției chirurgicale, ar trebui să faceți o baie pentru a curăța pielea cu un dezinfectant, cum ar fi clorhexidina. De asemenea, vi se va cere să nu mâncați nimic timp de 12 ore înainte de operație.
  • În ziua intervenției chirurgicale în sine să fie pregătit pentru a elimina orice organism de către o asistentă medicală de la locul de incizie cu ajutorul unui cuțit sau foarfeci.
  • Se va introduce un cateter IV și se vor administra medicamente preoperatorii (inclusiv antibiotice).
  • În sfârșit, numele dvs., numărul de identificare și tratamentul chirurgical vor fi confirmate înainte de a vă transfera în sala de operație.
 • Partea 4
  Înțelegerea procedurilor postoperatorii

  Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru operația de inimă Pasul 16
  1
  Aveți grijă de locul inciziei. După intervenție chirurgicală, îngrijirea inițială și pansamentele sunt efectuate de medici și asistente medicale.
  • Dar, înainte de descărcare, medicul dumneavoastră vă va învăța cum să păstreze rana curată și cum să pună o atelă pe site-ul incizie în timpul tuse sau strănut, pentru a preveni deschiderea punctelor.
  • Odată ajuns acasă, ar trebui să păstrați incizia curată și uscată. Curățați-l zilnic cu săpun hipoalergenic și apoi ștergeți cu un prosop curat.
  • Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă există vreun puroz pe rană, o deschidere de-a lungul liniei de incizie sau o inflamație în jurul cusăturilor.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru operația de inimă Pasul 17
  2
  Luați medicamente pentru a ușura durerea. Este normal să simțiți durere după o intervenție chirurgicală la inimă, dar dacă această durere persistă sau se înrăutățește, cereți-i medicului să prescrie unele analgezice pentru a vă ajuta să rezolvați problema.
  • Unele medicamente pentru ameliorarea durerii, care sunt prescrise frecvent după o intervenție chirurgicală cardiacă includ celecoxib (un comprimat de 200 mg, administrat de două ori pe zi), tramadol (o pastila de 50mg, luate la fiecare 8 ore) și acetaminofen (un comprimat în fiecare 4 ore).
  • Cu toate acestea, aceste medicamente trebuie luate numai în conformitate cu medicul dumneavoastră și nu trebuie să luați niciodată mai mult decât doza recomandată.
 • sfaturi

  • Urmați o dietă bogată în proteine ​​după procedură, astfel încât site-ul inciziei se vindecă mai repede.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a identifica simptomele bolii coronarieneCum de a identifica simptomele bolii coronariene
  Cum să mențineți o inimă sănătoasăCum să mențineți o inimă sănătoasă
  Cum de a îmbunătăți funcția zilnică a inimiiCum de a îmbunătăți funcția zilnică a inimii
  Cum de a minimiza riscul de aritmieCum de a minimiza riscul de aritmie
  Cum să opriți fumatul țigaretelor electroniceCum să opriți fumatul țigaretelor electronice
  Cum Pentru a preveni bolile de inimaCum Pentru a preveni bolile de inima
  Cum sa preveniti emfizemulCum sa preveniti emfizemul
  Cum de a inversa Heart DiseaseCum de a inversa Heart Disease
  Cum se recuperează de la o angiogramăCum se recuperează de la o angiogramă
  Cum să tratați angina pectoralăCum să tratați angina pectorală
  » » Cum să se pregătească pentru chirurgia inimii
  © 2021 itholoinfo.com