itholoinfo.com

Cum de a recupera după o intervenție chirurgicală a genunchiului

Ligament anterior cruciat (ACL) este una dintre cele patru ligamente majore (tesut conjunctiv care leaga oasele), în genunchi. Dacă rupeți acest ligament și nu poate fi suturat, este posibil să aveți nevoie să-l refaceți chirurgical. Perioada postoperatorie de chirurgie pe ligamentului incrucisat anterior este un moment delicat pentru pacient, care va avea nevoie de îngrijire specializată și reabilitare să-și recapete gama de mișcare și de a reveni la activitatile normale. Citiți acest articol pentru a afla mai multe despre procesul de vindecare al unei reconstrucții a ligamentului cruciat anterior (ACL).

pași

Metoda 1
Luând medicamente

Imagine intitulata Heal After ACL Surgery Pasul 1
1
Discutați cu medicul dumneavoastră despre medicamentele pe care trebuie să le luați. După intervenția chirurgicală, medicul va prescrie unele medicamente pentru a ajuta la controlul durerii postoperatorii. Aceste remedii pot fi simple analgezice sau medicamente mai puternice cu efecte narcotice ale vânzării controlate. În plus, antibioticele vor fi, de asemenea, prescrise pentru primele zile după operație, pentru a reduce riscul de apariție a infecțiilor.
 • Înainte de a începe terapia cu medicamente, citiți cu atenție inserțiile de ambalaj ale tuturor și asigurați-vă că ați înțeles toate sfaturile date de medic cu privire la modul și momentul de administrare a acestora. În mod specific, analgezicele pot fi periculoase pentru sănătate și pot provoca dependență dacă nu sunt utilizate corect.
 • Imagine intitulată Heal After Surgery ACL Pasul 2
  2
  Întrebați despre alte medicamente și suplimente. Dacă ați luat orice medicament, dar a trebuit să-l întrerupeți înainte de operație, adresați-vă medicului dumneavoastră dacă îl puteți lua din nou. De asemenea, trebuie să vă consultați medicul înainte de a începe tratamentul cu orice medicament sau supliment suplimentar pentru a vă asigura că nu va interacționa cu medicamentele pentru durere. Trebuie să fiți 100% sigur înainte de a lua orice medicament.
 • Imagine intitulata Heal After ACL Surgery Pasul 3
  3
  Fiți atenți la eventualele efecte secundare cauzate de medicamentele eliberate pe bază de rețetă după intervenția chirurgicală Reacțiile adverse frecvente ale analgezicelor includ constipație, greață, amețeală și somnolență. Contactați medicul dacă aceste simptome apar severe și persistente sau dacă prezentați mai multe simptome alarmante, cum ar fi pruritul, erupțiile cutanate, umflarea sau dificultăți de respirație - acestea pot fi semne ale unei reacții alergice.
 • Imagine intitulata Heal After ACL Surgery Pasul 4
  4
  Fii responsabil. Rețineți că, în timpul terapiei analgezice, unele activități vor trebui evitate. Deoarece acest tip de medicamente provoacă somnolență, nu veți putea să conduceți sau să folosiți orice tip de mașină în timp ce utilizați aceste medicamente. De asemenea, nu veți putea să consumați alcool sau să fumați țigări.
 • Metoda 2
  Monitorizarea sănătății după operație

  Imagine intitulată Heal After Surgery ACL Pasul 5
  1
  Observați temperatura corpului. În zilele următoare intervenției chirurgicale, trebuie să monitorizați temperatura corpului. Febră este un semn de infecție postoperatorie, care poate fi periculoasă. Dacă aveți febră peste 38 ° C, adresați-vă medicului dumneavoastră.
 • Imagine intitulata Heal After ACL Surgery Pasul 6
  2
  Nu-l ignorați dacă simțiți o mulțime de durere sau dacă site-ul chirurgiei are umflături excesive. Spuneți medicului dumneavoastră dacă, chiar și cu medicamente, durerea pe care o simțiți este foarte intensă sau dacă locul chirurgiei este foarte umflat. Aceasta poate să nu fie o problemă, deoarece persoanele diferite reacționează diferit la intervenții chirurgicale, însă perioada postoperatorie este foarte delicată, deci este foarte important să fii conștient de orice schimbare a stării generale a sănătății.
 • Imagine intitulată Heal After Chirurgia ACL Pasul 7
  3
  Examinați locul inciziei chirurgicale pentru sângerare sau înroșire. Dacă incizia arată o sângerare severă sau dacă zona din jurul acesteia începe să se înroșească, contactați medicul. Acestea pot fi simptome ale unei infecții sau al unei alte probleme mai grave.
 • Imagine intitulată Heal After Surgery ACL Pasul 8
  4
  Spuneți medicului dacă observați o descărcare purulentă sau un miros puternic provenit de la incizia dumneavoastră. Prezența unui puroi sau a unei gloanțe este o indicație puternică a infecției. În acest caz, consultați imediat medicul.
 • Metoda 3
  Utilizarea Terapiei la rece la Surgery Site

  Imagine intitulata Heal After ACL Surgery Pasul 9
  1
  Discutați cu medicul dumneavoastră despre avantajele și dezavantajele tratamentului rece. Terapia rece (numită și crioterapia) poate reduce durerea și inflamația, ceea ce face ca timpul de recuperare postoperator să fie mai confortabil și mai scurt. Cu toate acestea, acest tip de terapie nu este potrivit pentru toate tipurile de persoane. De aceea, consultați-vă medicul înainte de a începe acest tratament.
  • Câteva exemple de contraindicații pentru terapia rece includ intoleranță la rece, urticarie rece, crioglobulinemie, boala Raynaud și antecedente medicale de piodermie gangrenosum. Dacă aveți oricare dintre aceste boli, acest tip de terapie nu va fi probabil recomandat.
 • Imagine intitulată Heal After Surgery ACL Pasul 10
  2
  Urmați sfatul medicului dumneavoastră. Acesta va ghida frecvența și durata terapiei la rece. De obicei, în timpul perioadei postoperatorii, pacienții utilizează acest tip de tratament în primele 48 de ore după intervenția chirurgicală sau uneori timp de aproximativ 20 de minute în prima săptămână după intervenția chirurgicală.
  • Tratamentul rece poate fi de asemenea util după perioada postoperatorie imediat după terapia fizică sau în timpul sesiunilor de exerciții fizice. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre această posibilitate.
 • Imagine intitulată Heal After Surgery ACL Pasul 11
  3
  Aplicați terapie rece pe exteriorul pansamentului dvs. chirurgical. Tratamentul rece poate fi aplicat sub formă de pachete de gheață, pachete de gel sau dispozitive electronice cu perne care înconjoară locul de aplicare. Indiferent de modelul de terapie pe care îl alegeți, ar trebui să aplicați tratamentul rece pe pansamentul chirurgical, niciodată direct pe piele.
 • Metoda 4
  Aveți grijă de dieta dumneavoastră

  Imagine intitulată Heal After Chirurgia ACL Pasul 12


  1
  Încearcă să ai o dietă bună. Începeți prin a ingestia lichide limpezi. Imediat după operație, limitați dieta pentru a curăța lichidele. Adresați-vă medicului atunci când puteți include alimente solide în dieta dumneavoastră.
 • Imagine intitulata Heal After Chirurgie ACL Pasul 13
  2
  Mancati alimente bogate in acizi grasi omega-3. Cercetările sugerează că consumul acestor substanțe ajută la formarea colagenului post-rănire și la controlul proceselor inflamatorii.
  • Peștii sunt surse bune de acizi grași omega-3. Printre acestea sunt hering, somon, sardine, macrou, păstrăv și ton. De asemenea, puteți consuma acizi grași omega-3 sub formă de suplimente.
 • Imagine intitulată Heal After Chirurgia ACL Pasul 14
  3
  Creșteți aportul de vitamine C și E. Aceste vitamine sunt antioxidanți și protejează țesuturile împotriva daunelor.
  • Sursele bune de vitamina C includ fructele citrice, fructele roșii, ardeii dulci și legumele cu frunze verzi. Sursele bune de vitamina E includ germeni de grâu, semințe de floarea-soarelui și nuci. De asemenea, puteți ingera aceste vitamine în formă suplimentară.
 • Metoda 5
  Includerea activităților fizice în viața de zi cu zi

  Imagine intitulată Heal After Surgery ACL Pasul 15
  1
  Ridicarea piciorului. După câteva zile după operație, încercați să lăsați piciorul într-o poziție ridicată deasupra nivelului inimii. Această poziție va ajuta la reducerea umflăturii site-ului.
  • Utilizați niște perne pentru a vă ridica piciorul, dar nu le așezați direct sub genunchi. Acest lucru poate limita gama dvs. de mișcare.
 • Imagine intitulată Heal After Chirurgia ACL Pasul 16
  2
  Umblați cu ajutorul cârjelor. În primele câteva zile sau săptămâni după intervenția chirurgicală, este posibil să aveți nevoie de cârje pentru a vă deplasa eficient și în siguranță. Nu vă împingeți prea tare: folosiți-vă cârligele numai când trebuie să vă apropiați.
 • Imagine intitulată Heal After Chirurgia ACL Pasul 17
  3
  Încercați să nu vă lăsați în timp ce faceți duș. Odată ce pansamentul este îndepărtat, puteți face un duș rapid. Băile de baie vor fi eliberate numai după ce medicul va spune că puteți înmuia genunchiul operat.
 • Imagine intitulată Heal After Chirurgia ACL Pasul 18
  4
  Discutați cu medicul dumneavoastră despre revenirea la activități normale. În funcție de tipul de activitate pe care o faceți sau de mediul fizic al școlii pe care o frecventați (scări, ușurință de acces), vă puteți întoarce la muncă sau la studii în câteva săptămâni. Perioada de îndepărtare va varia în funcție de condițiile de lucru și de studiu ale fiecăruia. Pacienții cu un ritm de lucru foarte intens vor avea nevoie de mai mult timp de recuperare. Discutați cu medicul dumneavoastră despre circumstanțele dvs. specifice și planificați să reveniți la activitățile dvs. numai după ce ați fost complet recuperat.
 • Imagine intitulata Heal After Chirurgie ACL Pasul 19
  5
  Evitați efortul fizic. După operație, singurele activități fizice permise vor fi sesiunile de terapie fizică pe care medicul le va prescrie pentru reabilitare (vezi mai jos). În primele câteva luni după operație, nu faceți nici o activitate intensă în afara sesiunilor de fizioterapie. Ca întotdeauna, discutați cu medicul dumneavoastră despre circumstanțele dumneavoastră specifice și nivelul de efort fizic pe care îl puteți face.
 • Imagine intitulata Heal After ACL Surgery Pasul 20
  6
  Aveți grijă când începeți să conduceți din nou. În general, nu trebuie să conduceți până când nu vă finalizați terapia analgezică și în timp ce vă deplasați cu ajutorul cârjelor. De asemenea, atâta timp cât nu aveți control complet asupra genunchiului, nu este recomandabil să re-conduceți. De obicei, puteți re-conduce timp de cel puțin o săptămână sau două după o intervenție chirurgicală.
 • Metoda 6
  Fizioterapie și exerciții fizice

  Imagine intitulata Heal After ACL Surgery Pasul 21
  1
  În perioada postoperatorie, exercițiile fizice trebuie efectuate cu grijă. Medicul și fizioterapeutul vă vor ghida prin exercițiile pe care le puteți face în această perioadă de recuperare. Urmați aceste îndrumări cât mai atent, pentru că numai atunci veți putea să vă recâștigați întreaga gamă de mișcări.
 • Imagine intitulata Heal After ACL Surgery Pasul 22
  2
  Măriți intensitatea treptat. După două săptămâni, terapeutul fizic va crește intensitatea antrenamentelor. În acest moment, puteți începe să acordați mai multă atenție consolidării, echilibrului și proprioceptivelor (legate de mișcările de reacție). În lunile următoare, exercițiile de terapie fizică vor necesita tot mai mult funcționarea genunchiului.
 • Imagine intitulată Heal After Chirurgia ACL Pasul 23
  3
  Reluați activitățile sportive numai după autorizarea medicală. Reabilitarea poate dura de la șase luni până la un an sau mai mult. Progresul fiecărui individ este diferit, așa că adresați-vă medicului înainte de a relua sportul sau orice activitate intensă, alta decât terapia fizică.
 • sfaturi

  • Nu vă grăbiți perioada de recuperare. Este foarte important să respectați ritmul corpului dumneavoastră și să vă reluați ritmul încet, făcând noi activități numai cu permisiunea medicului dumneavoastră.
  • Cereți ajutor atunci când aveți nevoie de el. Nu vă fie rușine să întrebați-vă prietenii, familia și colegii să aibă răbdare cu dvs. în perioada de recuperare și să vă ajute ori de câte ori aveți nevoie de ele.

  Surse și cotatii

  Mai multe ... (8)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să aveți grijă de o răsucire la încheietura mâiniiCum să aveți grijă de o răsucire la încheietura mâinii
  Cum de a vindeca implanturile mamareCum de a vindeca implanturile mamare
  Cum de a diagnostica o durere de genunchiCum de a diagnostica o durere de genunchi
  Cum să evitați leziunile genunchiuluiCum să evitați leziunile genunchiului
  Cum să se ocupe cu recuperarea din artroplastia genunchiului totalCum să se ocupe cu recuperarea din artroplastia genunchiului total
  Cum să te descurci cu durerea după artroplastia genunchiuluiCum să te descurci cu durerea după artroplastia genunchiului
  Cum să știți dacă aveți genunchiCum să știți dacă aveți genunchi
  Cum de a recupera după o intervenție chirurgicală artroscopică pe genunchiCum de a recupera după o intervenție chirurgicală artroscopică pe genunchi
  Cum să tratăți ligamenteleCum să tratăți ligamentele
  Cum se tratează o entorsă genunchiuluiCum se tratează o entorsă genunchiului
  » » Cum de a recupera după o intervenție chirurgicală a genunchiului
  © 2021 itholoinfo.com