itholoinfo.com

Cum sa faci o baie dupa o interventie chirurgicala de inlocuire a soldului

Chirurgia de înlocuire a șoldului este capabilă să restabilească mobilitatea și să amelioreze durerea pacienților. Este o procedură care a devenit din ce în ce mai frecventă și a evoluat, dar al cărui succes depinde în mare măsură de îngrijirea postoperatorie. Una dintre cele mai complicate activități zilnice de efectuat după o intervenție chirurgicală este scăldatul, deoarece mobilitatea este limitată pentru un timp. Planificați operația și doriți să știți care va fi experiența? Continuați să citiți și aflați mai multe!

pași

Metoda 1
Conceperea băii la domiciliu înainte de operație

Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 1
1
Cumpărați un scaun de duș sau un scaun de baie adecvat în magazinele de echipamente medicale. Acest lucru vă va permite să vă așezați în timp ce faceți baie, făcând mai ușor să vă curățați corpul fără să vă îndoiți șoldurile. În plus față de susținerea regiunii de recuperare, puteți ridica cu ușurință după baie.
 • Căutați scaune metalice antiderapante cu spătar pentru o stabilitate sporită.
 • Alegeți un scaun al cărui scaun este la aproximativ 45 cm de la podea, astfel încât să nu vă îndoiți șoldurile mai mult de 90 °.
 • Căutați o ladă pentru picioare dacă doriți să vă depilați picioarele. Deci, nu trebuie să vă îndoiți prea mult în timpul procesului.
 • Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 2
  2
  Instalați un bidet în baie. Facilitează curățarea după folosirea toaletei cu ajutorul unui jet de apă. Astfel, nu trebuie să vă îndoiți mai mult decât este necesar pentru a vă curăța, ceea ce ar putea fi în detrimentul recuperării chirurgicale. Căutați un bidet cu ventilator pentru a usca fecalele.
  • Poate că este mai important să instalați un mic duș lângă toaletă. Cu aceasta, veți putea să direcționați mai bine jetul de apă.
 • Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 3
  3
  Instalați barele orizontale și verticale lângă toaletă. Ei vă vor sprijini atunci când veți merge în jos să stați în ghiveci sau să vă ridicați după utilizare, riscați mai puțin să cădeți sau să vă răniți.
  • Nu vă sprijiniți pe suporturile pentru prosoape să stea pe toaletă, deoarece acestea nu sunt suficient de puternice și pot provoca caderi.
 • Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 4
  4
  Ridicați scaunul pentru toaletă, astfel încât să nu vă flexați prea mult șoldul după operație. În timpul recuperării, nu trebuie să vă îndoiți șoldul peste 90 °, deci trebuie să aveți grijă să nu ridicați genunchii deasupra șoldurilor atunci când vă așezați în jos.
  • Dacă preferați, instalați un capac ridicat sau un cadru de siguranță. Discutați cu medicul înainte de intervenția chirurgicală pentru a solicita numiri de specialiști în acest domeniu.
 • Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 5
  5
  Puneți niște covorașe de aspirație anti-alunecare în cutie și pe podeaua din jurul toaletei. Astfel, evitați alunecarea și căderea în timpul utilizării toaletei după o intervenție chirurgicală.
  • De asemenea, este bine să puneți covoarele în afara cutiei pentru a avea fermitate atunci când părăsiți baie.
 • Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 6
  6
  Aranjați articole de toaletă, astfel încât să fie la îndemână. Este important ca șampoanele, săpunurile și buchinhas-urile să fie aproape de scaun, astfel încât nu trebuie să vă întindeți pentru a le accesa.
  • Dacă este posibil, înlocuiți săpunul cu o săpun lichid. Este foarte ușor să bateți bara din întâmplare, și nu vă puteți apleca în jos pentru ao ridica. Săpun lichid este mult mai practic și evită accidentele.
 • Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 7
  7
  Plasați prosoapele pliate într-un loc ușor accesibil. Este important să lăsați prosoape curate în baie într-un loc suficient de scăzut încât să vă puteți usca cu ușurință, fără a vă ridica și căutați un prosop.
 • Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 8
  8
  Știți că nu trebuie să faceți baie timp de patru zile după operație. Această precauție este necesară pentru a nu uda incizia și pansamentele. Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a afla când vă puteți întoarce la baie.
  • Între timp, trebuie să vă spălați trunchiul folosind săpun și apă într-o chiuvetă sau bazin. Cereți ajutorul unei asistente medicale pentru a curăța zona genitală, deoarece vă va ajuta mai bine.
  • Deoarece nu veți desfășura nici o activitate în timpul recuperării în spital, nu veți transpira excesiv. Concentrează-te pe odihnă și relaxare!
 • Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 9
  9
  Închiriați un terapeut ocupațional pentru a-ți evalua baia. Dacă nu știți care sunt modificările necesare pentru a părăsi baia perfectă, discutați cu medicul și cereți recomandarea unui terapeut profesionist instruit să facă recomandările corespunzătoare.
 • Metoda 2
  Luând duș după operație

  Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 10
  1
  Protejați locul de operare dacă nu folosiți bandaje impermeabile. În mod normal, medicul va face pansamente impermeabile pentru a vă lua băi fără dificultăți majore. În caz contrar, profesionistul vă va instrui să nu umezi pansamentele pentru a evita proliferarea microorganismelor dăunătoare care pot provoca infecții.
  • Pentru a proteja locul fără pansamente impermeabile, tăiați două pungi de plastic și le folosiți pentru a acoperi zona. Al doilea strat de plastic este necesar în cazul în care prima sigiliu de plastic nu funcționează din nici un motiv.
  • Așezați cele două pungi peste locaș și asigurați-le cu bandă cu micropor. Puneți banda astfel încât să atingă pielea și sacul pentru a crea o garnitură. Cereți ajutor dacă este necesar.
  • De asemenea, puteți cumpăra o banda chirurgicală în farmacii, dacă preferați.
 • Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 11
  2
  Utilizați o cârpă umedă pentru a îndepărta banda de piele. Îndepărtarea bandajelor adezive de pe piele dăunează întotdeauna și ștergerea unei cârpe ude pe bandă poate facilita îndepărtarea.
  • Nu reutilizați pungile de plastic deoarece acestea se pot rupe cu scoaterea benzii. Utilizați întotdeauna pungi noi când faceți duș.
 • Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 12
  3
  Luați cârjele înainte, urmate de piciorul sănătos și de piciorul operat. De obicei, pacienții care efectuează artrostilă de șold primesc cârje pentru a evita punerea prea mult în greutate pe șoldul recent operat.
  • Lăsați cârjele să stea într-o locație ușor accesibilă, astfel încât să le puteți ridica după un duș.
 • Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 13
  4


  Cereți ajutorul unei persoane să se dezbrace și să pregătească scaunul pentru duș. Ajutorul unui profesionist, prieten sau profesionist medical ar trebui să faciliteze în mare măsură procesul de scăldat, evitând accidentele.
  • Luați un prosop și lăsați-l lângă stand, astfel încât să nu aveți probleme după duș. Dacă este posibil, așezați-l pe covorașul antiderapant sau lângă toaletă.
 • Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 14
  5
  Așezați-vă pe scaunul de duș. Cereți ajutorul cuiva sau simțiți-vă singur. Chiar dacă nu doriți ajutor, cereți-i pe cineva să stea în afara băii, gata să intervină dacă este necesar.
 • Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 15
  6
  Porniți dușul și începeți curățarea. Utilizați o perie lungă pentru a șterge cele mai îndepărtate părți ale corpului, cum ar fi picioarele și picioarele. Apoi, folosiți o buchinha comună pentru a curăța restul corpului.
  • Ridicați-vă în timpul băii, dacă doriți, dar uscați-vă mâinile și apucați barele de sprijin înainte de a face acest lucru pentru a evita accidentele. Nu sta prea mult, totuși.
 • Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 16
  7
  Când ați terminat, opriți dușul și ridicați-vă încet din scaun. Uscați-vă mâinile înainte de a prinde barele de sprijin pentru a preveni alunecarea. Dacă este posibil, dă-i pe cineva să te ajute să ieși din scaun.
 • Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 17
  8
  Uscați cu un prosop curat. Aveți grijă să nu vă îndoiți talia și să nu vă îndoiți prea mult torsul în timp ce faceți asta. Întotdeauna atingeți prosopul, nu frecați-l pe piele, în special în apropierea zonei de lucru.
  • Țineți-vă pe barele orizontale și pasați pe un prosop întins pe podea pentru a usca tălpile picioarelor.
 • Metoda 3
  Recuperarea din chirurgie

  Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 18
  1
  Participați activ la procesul de recuperare. Ce înseamnă asta? Bucurați-vă de toate instrucțiunile și sprijinul personalului spitalului. Contelează-te pe chirurg, pe echipa de reabilitare și pe membrii familiei tale să te recuperești cât mai curând posibil.
  • Știți că va dura ceva timp pentru a vă relua activitățile cotidiene și că unele modificări vor trebui făcute în timpul recuperării. Înotarea, mersul pe jos și efectuarea de sex sunt câteva activități de bază care trebuie să țină seama de noul șold.
 • Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 19
  2
  Nu traversați picioarele timp de opt săptămâni după operație. Acest lucru poate deplasa noua articulație de șold.
 • Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pas 20
  3
  Nu vă îndoiți șoldurile peste 90 ° și nu vă lăsați în față când stați jos. Nu vă ridicați genunchii de deasupra șoldurilor și păstrați-vă mereu coloana vertebrală drept în timpul ședinței.
 • Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 21
  4
  Întreabă pe altcineva să facă lucruri pe podea pentru tine când stai sau dai un duș. Dacă renunți la săpun în timpul băii, rezistă tentației de a se apleca în jos pentru ao ridica.
  • Pentru a reduce șansele de probleme, utilizați săpun lichid în baie.
  • Niciodată nu te coborâți pentru a obține lucrurile pe care le-ai bătut în duș. În schimb, uscați-vă, ieșiți din duș și cereți-i pe cineva să ia tot ce ai bătut.
 • Metoda 4
  Înțelegerea Chirurgiei

  Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 22
  1
  Înțelegeți cum funcționează șoldul. Articulația șoldului este alcătuită dintr-o minge și o priză. Structura sferică este conectată la femur, în timp ce soclul se află în osul șoldului (pelvisul). Când ne mișcăm picioarele, mingea se rotește în interiorul soclului (acetabulul).
  • Pe un șold sănătos, structura sferică este capabilă să alunece ușor în toate direcțiile în canelură, deoarece există o cartilaj moale care acoperă oasele, acționând ca o căptușeală pentru mișcări.
  • Atunci când cartilajul este deteriorat în urma utilizării sau a unui accident, mișcarea oaselor este afectată, cauzând frecare și frecare. Acest lucru poate afecta structura șoldului și poate reduce mobilitatea picioarelor.
 • Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 23
  2
  Cunoașteți factorii care pot face operațiunea necesară. Deși nu există nici o greutate sau o vârstă care forțează intervenția chirurgicală, procedura este de obicei efectuată de persoane cu vârsta peste 50 de ani. Consultați un medic pentru a evalua necesitatea operației. De obicei, el va recomanda o intervenție chirurgicală dacă demonstrează:
  • Hip durere care limitează capacitatea de a efectua activități de bază de zi cu zi.
  • Durerea de șold prezintă atât în ​​repaus cât și în timpul mișcărilor, zi și noapte.
  • Rigiditate în articulația șoldului care limitează mișcarea, mai ales când se ridică picioarele sau se mers pe jos.
  • Prezența oricăror afecțiuni degenerative, cum ar fi osteoartrita, artrita reumatoidă, necroza osoasă, fracturarea sau, în cazuri mai rare, probleme articulare la copii.
  • Lipsa de scutire de durere prin utilizarea de medicamente, tratamente conservatoare și dispozitive de asistare, cum ar fi walkers și bastoane.
 • Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 24
  3
  Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a afla dacă aveți nevoie de o înlocuire completă sau parțială a șoldului. În procedura de înlocuire parțială, numai capul femural este înlocuit cu o bilă metalică care va aluneca mai bine în soclu. După înlocuirea completă, bilele și soclul sunt înlocuite.
  • Înlocuirea integrală a șoldului, cunoscută și sub denumirea de artroplastie de șold, este o procedură în care oasele și cartilagiile șoldului sunt îndepărtate și înlocuite cu părți protetice.
  • Un montaj din plastic ar trebui să înlocuiască aspectul natural al corpului. Acesta va fi securizat cu un adeziv destul de robust. În timp, este posibil ca osul să crească înapoi, stabilizând operația.
  • Artroplastia de șold va pune capăt durerii din zonă și va permite pacientului să reia activitățile normale cum ar fi scăldatul, mersul pe jos, alergarea și condusul, printre altele, care devin practic imposibile din cauza unor probleme comune.
 • Imaginea intitulată Duș după operația de înlocuire a șoldului Pasul 25
  4
  Încercați unele tratamente neinvazive înainte de intervenția chirurgicală. Nu toată lumea care simte durerea de șold este un bun candidat pentru operație. Chiar dacă este posibil să aveți nevoie de intervenția chirurgicală, medicul dumneavoastră va verifica probabil unele proceduri neinvazive înainte de a o utiliza. În multe cazuri, medicamentele, exercițiile și modificările stilului de viață pot ajuta la rezolvarea problemei.
  • Profesionistul va recomanda operația numai dacă tratamentele non-invazive nu au efect.
 • Surse și cotatii

  Aflați mai multe ... (16)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să decideți dacă aveți nevoie de vaginoplastieCum să decideți dacă aveți nevoie de vaginoplastie
  Cum sa scapi de o operatie de ochiCum sa scapi de o operatie de ochi
  Cum să ai grijă de cleștele anal după muncăCum să ai grijă de cleștele anal după muncă
  Cum de a vindeca implanturile mamareCum de a vindeca implanturile mamare
  Cum se stabilește o eroare medicalăCum se stabilește o eroare medicală
  Cum să dormi după o operație la umărCum să dormi după o operație la umăr
  Cum să se ocupe cu recuperarea din artroplastia genunchiului totalCum să se ocupe cu recuperarea din artroplastia genunchiului total
  Cum să te descurci cu durerea după artroplastia genunchiuluiCum să te descurci cu durerea după artroplastia genunchiului
  Cum să tratați fasciita plantelorCum să tratați fasciita plantelor
  Cum să vă pregătiți pentru operația de înlocuire a șolduluiCum să vă pregătiți pentru operația de înlocuire a șoldului
  » » Cum sa faci o baie dupa o interventie chirurgicala de inlocuire a soldului
  © 2021 itholoinfo.com