itholoinfo.com

Cum să te descurci cu durerea după artroplastia genunchiului

Artroplastia genunchiului total este o operație în care o articulație a genunchiului rănit este înlocuită cu un material artificial cum ar fi titanul sau plasticul. Cea mai obișnuită afecțiune care determină pacientul să sufere o astfel de operație este osteoartrita severă (rezultată din uzură). Cel puțin 600.000 de artroplaste de genunchi sunt efectuate în fiecare an în SUA, dar nu există date oficiale publicate despre astfel de numere în Brazilia. Datorită naturii deosebit de invazive, artroplastia genunchiului poate determina durere postoperatorie - știind cum să se ocupe de astfel de probleme este foarte importantă.

pași

Partea 1
Se confruntă cu durere la domiciliu

Imagine intitulată Gestionați durerea după intervenția chirurgicală de înlocuire a genunchiului Pasul 1
1
Relaxați-vă piciorul și mențineți-l înălțat. La descărcarea de gestiune din spital, veți fi instruit să vă odihniți piciorul și să-l păstrați ridicat în primele câteva zile pentru a scădea umflarea și inflamația, reducând, de asemenea, durerea. Pentru a sta pe canapea sau pe un scaun, folosiți niște perne pentru a menține piciorul sprijinit, dar încercați să nu se extindă celălalt genunchi, pentru ca exista riscul de distensie ea - să păstreze articulația genunchiului ușor flexate în repaus. Noaptea, dormi în stomac și puneți o pernă sub genunchi pentru a ridica capătul.
 • repaus prelungit la pat nu este recomandat după o intervenție chirurgicală, având în vedere că unele mișcări (inclusiv articulațiilor aproape de șold și de glezna) sunt necesare pentru a stimula fluxul de sânge și de a accelera procesul de recuperare.
 • Utilizarea ciorapilor de compresie este o altă metodă eficientă de reducere a durerii și umflării, precum și prevenirea coagulării sângelui. Inițial, folosiți-le toată ziua și, eventual, le folosiți numai la culcare.
 • Există două tipuri de artroplastie a genunchiului: totală și parțială. Recuperarea de la o artroplastie totală a genunchiului durează mai mult - de obicei, trei până la cinci zile în spital și trei luni la domiciliu.
 • Imaginea intitulată Gestionarea durerii după intervenția chirurgicală de înlocuire a genunchiului Pasul 2
  2
  Inițial, aplicați gheață la genunchi. În timp ce starea genunchiului se află încă în faza acută (dureri și inflamații considerabile), aplicați gheață. Rece este o formă eficientă de tratament pentru toate leziunile musculo-scheletice acute. Tratamentul cu gheață trebuie efectuat în zona din jurul inciziei pentru a reduce durerea și umflarea mușchilor, repetând aplicarea timp de 20 de minute la fiecare două până la trei ore timp de câteva zile. Frecvența aplicării poate fi redusă deoarece durerea și umflarea se diminuează.
  • Făcând un pachet de gheață pe genunchi folosind un bandaj pentru a ține-l va contribui, de asemenea, la controlul inflamației. Aveți grijă să nu strângeți prea mult compresa, deoarece blocarea completă a fluxului sanguin poate provoca mai multe leziuni la articulația genunchiului și la nivelul tibiei.
  • Înfășurați întotdeauna pachetele de gheață sau gheață într-un prosop subțire pentru a preveni ulcerarea pielii.
  • Dacă nu aveți gheață sau gel de gheață, utilizați un sac de legume congelate.
 • Imaginea intitulată Gestionați durerea după intervenția chirurgicală de înlocuire a genunchiului Pasul 3
  3
  Folosiți cârje pentru a merge. În primele câteva săptămâni după operație, încercați să mergeți pe cârje (care sunt de obicei furnizate de spital), pentru a nu inflama genunchiul. Mișcați genunchi ușor după operație este benefică, dar susține întreaga greutate corporală pe ea este ceva ce trebuie evitat în timpul primelor câteva săptămâni, până la locația mușchilor au început să recupereze și să câștige din nou puterea.
  • Ar trebui să puteți efectua activități zilnice normale (inclusiv mersul pe jos sau înclinarea) după trei până la șase săptămâni după artroplastie.
  • În primele câteva săptămâni de la artroplastie, este obișnuit să simțiți o anumită durere la mers și să faceți alte mișcări cu genunchiul, mai ales noaptea.
  • Dacă operația a fost efectuată pe genunchiul drept, nu încercați să conduceți o mașină până la recuperarea completă, ceea ce poate dura câteva luni. Ortopedul tău vă va spune când va fi în siguranță să conduci din nou.
 • Imaginea intitulată Gestionați durerea după intervenția chirurgicală de înlocuire a genunchiului Pasul 4
  4
  Urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră când luați medicamente. Veți primi probabil medicamente pentru durere (oral sau intravenos) la spital și, după descărcarea de gestiune, veți primi medicamente puternice pe bază de rețetă. Astfel de medicamente pot include substanțe puternice de opiacee, cum ar fi morfină, fentanil sau oxicodonă, și de obicei trebuie luate timp de câteva săptămâni. Medicatia este importanta pentru a face fata durerii, asa ca urmati instructiunile medicului cu atentie si fiti constienti ca abuzul de medicamente pentru durere poate duce la dependenta.
  • În plus, puteți primi medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi ibuprofen sau naproxen, sau analgezice cum ar fi Tylenol. După câteva săptămâni, puteți trece la administrarea de medicamente mai slabe, fără prescripție medicală.
  • Evitați să luați medicamente pe stomacul gol, deoarece acestea pot provoca iritații ale țesutului stomacal și pot crește riscul de ulcere gastrice.
  • Unguentele pentru ameliorarea durerii care conțin capsaicină, mentol sau salicilat pot fi, de asemenea, benefice.
  • Medicul poate prescrie, de asemenea, antibiotice pentru utilizarea pe termen scurt, ceea ce va reduce riscul de infecție.
 • Imaginea intitulată Gestionarea durerii după intervenția chirurgicală de înlocuire a genunchiului Pasul 5
  5
  Utilizați căldură umedă după faza acută. Atunci când inflamația și durerea genunchiului au scăzut foarte mult, ar putea fi o idee bună să se aplice căldură umedă pentru dilatarea vaselor de sânge și ameliorarea tensiunii. O bună alternativă sunt pungile din plante, care pot fi încălzite în cuptorul cu microunde. Acestea sunt de obicei infuzate cu plante aromatice (cum ar fi lavanda) cu proprietăți de relaxare.
  • Cu permisiunea medicului, scufundați piciorul într-o baie de sare Epsom pentru a reduce considerabil durerea și umflarea, mai ales în mușchi. Magneziul în sare vă va relaxa mușchii.
  • Totuși, evitați să înmuiați rana în apă până când se închide și se usucă complet.
 • Partea 2
  Căutăm tratamente medicale

  Imaginea intitulată Gestionați durerea după intervenția chirurgicală de înlocuire a genunchiului Pasul 6
  1
  Căutați un terapeut fizic. Terapia fizică este foarte importantă pentru reabilitarea genunchiului după intervenție chirurgicală și poate fi inițiată, de obicei, într-un timp scurt. Fizioterapeutul poate indica întinderi, mișcări și exerciții ideale pentru recuperarea genunchiului. Imobilizatorii genunchiului sunt de obicei utilizați pentru a vă stabiliza în timpul fizioterapiei.
  • Terapia fizică trebuie făcută de două până la trei ori pe săptămână, luând șase până la opt săptămâni pentru a începe să demonstreze rezultate pozitive la nivelul genunchiului în recuperare. Acesta va include programe progresive de mers pe jos și exerciții pentru consolidarea genunchiului.
  • Dacă este necesar, fizioterapeutul poate stimula, contracta și întări mușchii picioarelor slăbite folosind electroterapia, cum ar fi stimularea musculară electrică.
  • Fizioterapeutul poate utiliza un dispozitiv TENS (dispozitiv de stimulare nervoasă electrică transcutanată) în genunchi.


 • Imaginea intitulată Gestionați durerea după intervenția chirurgicală de înlocuire a genunchiului Pasul 7
  2
  Utilizați un dispozitiv continuu de mișcare pasivă. O caracteristică care poate accelera procesul de recuperare a genunchiului și reduce stresul este aparatul de mișcare pasivă continuă (CPM). CPM este atașat piciorului de recuperare, deplasând automat genunchiul în moduri diferite pentru o oră sau mai mult, în același timp în care pacientul se relaxează. Acest tip de exercițiu pasiv poate îmbunătăți circulația și poate reduce riscul de cicatrizare / contracție a țesuturilor moi în jurul genunchiului.
  • Aparatele CPM ajută de asemenea la prevenirea coagulării sângelui în picioare.
  • Unii terapeuți fizici, terapeuți ocupaționali și fizioterapeuți au dispozitive CPM în birourile lor, dar nu toate.
 • Imaginea intitulată Gestionați durerea după intervenția chirurgicală de înlocuire a genunchiului Pasul 8
  3
  Luați radioterapie în infraroșu. Folosirea undelor de lumină scăzută (infraroșu) accelerează procesul de vindecare, ameliorează durerea și reduce inflamația. Radiația infraroșie (fie printr-un dispozitiv portabil, fie într-o saună specială) se crede că penetrează adânc corpul, îmbunătățind circulația prin crearea căldurii și dilatarea vaselor de sânge.
  • În majoritatea cazurilor, o reducere considerabilă a durerii poate fi observată încă din primele ore după primul tratament cu radiații infraroșii.
  • Reducerea durerii este, de obicei, de lungă durată, care durează săptămâni sau chiar luni.
  • Profesioniștii care folosesc în general radiații infraroșii includ anumiți chiropracticieni, osteopați, fizioterapeuți și terapeuți de masaj.
 • Partea 3
  Folosind tratamente alternative

  Imaginea intitulată Gestionați durerea după intervenția chirurgicală de înlocuire a genunchiului Pasul 9
  1
  Încercați tratamentele de acupunctură. Acupunctura implică inserarea acelor fine în puncte specifice ale pieptului / meridianului muscular pentru a reduce durerea și inflamația, potențial stimulând recuperarea. Acupunctura nu este recomandată în general pentru ameliorarea durerii după intervenția chirurgicală și ar trebui să fie luate în considerare doar o opțiune secundară, deși dovezi anecdotice sugerează eficacitatea acestei practici în tratamentul diferitelor tipuri de leziuni musculo-scheletice. Este posibil să meriți să încercați acupunctura dacă costul este compatibil cu bugetul.
  • Bazat pe principiile medicinii tradiționale chinezești, acupunctura reduce durerea și inflamația prin eliberarea diferitelor substanțe, inclusiv endorfinele și serotonina.
  • Acupunctura este practicată de mai mulți profesioniști din domeniul sănătății, inclusiv medici, chiropracticieni, naturopați, fizioterapeuți și terapeuți de masaj. Nu uitați să alegeți un profesionist certificat.
 • Imaginea intitulată Gestionați durerea după intervenția chirurgicală de înlocuire a genunchiului Pasul 10
  2
  Faceți un masaj de țesut profund. Artroplastia implică tăierea mușchilor din jurul articulației genunchiului pentru al curăța și a expune capetele oaselor. În urma unei astfel de proceduri, mușchii suferă traume grave, ducând la inflamații și spasme. Masajul de țesuturi profunde poate fi benefic atunci când este practicat la câteva săptămâni după operație, deoarece reduce spasmele musculare, combate inflamația și promovează relaxarea. Începeți cu 30 de minute de masaj a picioarelor, concentrându-vă asupra musculaturii coapsei și a bicepsului femural. Lasati masajul terapeutului profund, atat cat poate tolera fara durere.
  • Întotdeauna beți multă apă imediat după masaj pentru a elimina produșii secundari inflamatori și acizii lactici din organism. Nu beți apă după ce procedura poate provoca dureri de cap și greață moderată.
 • Imaginea intitulată Gestionați durerea după intervenția chirurgicală de înlocuire a genunchiului Pasul 11
  3
  Încearcă terapia cu vibrații. O alternativă interesantă pentru tratamentul durerii musculo-scheletice este terapia vibratorie. Frecvențele vibrațiilor se crede că se relaxează și întăresc mușchii, stimulând în același timp nervii pentru a reduce durerea. Pentru a trata durerea genunchiului, puteți aplica vibrațiile în special în regiunea genunchiului sau aplicați-o pe întreg corpul - ambele metode sunt eficiente în reducerea durerii.
  • Mașinile care rulează vibrația în întregul corp sunt mai greu de găsit în centrele de reabilitare, și, probabil, să fie prea scump pentru a cumpăra și de a folosi la domiciliu, de aceea este recomandat să cumpere mașini mai mici, care vibreaza numai regiunea picioarelor sau a gleznelor .
  • Aparatul portabil de masaj vibrator este o alternativă care poate fi eficientă în stimularea și reducerea durerii în mușchii din jurul genunchiului.
 • sfaturi

  • Nu înclinați, nu săriți, nu vă îndoiți sau nu îngenuncheați pe suprafețele dure în primele câteva săptămâni după operație.
  • Majoritatea oamenilor folosesc cârje pentru a merge în primele trei sau patru săptămâni după operație. Apoi folosesc un stick de mers pe jos timp de două până la trei săptămâni până când se pot mișca în mod normal.
  • Majoritatea pacienților pot îndoi genunchiul la 90 de grade (la unghiul adecvat) în a doua săptămână după operație și cu mai mult de 110 de grade la sfârșitul recuperării.
  • Exercițiile recomandate după intervenția chirurgicală la genunchi (când genunchii au mai rămas câteva săptămâni) includ: înot, aerobic în apă, ciclism și dans.

  avertismente

  • Contactați imediat medicul dacă manifestă următoarele simptome de infecție: febră peste 37,8 ° C, frisoane, descărcarea de puroi în incizie, roșeață, umflături sau durere în genunchi.

  Surse și cotatii

  Aflați mai multe ... (15)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a diagnostica o durere de genunchiCum de a diagnostica o durere de genunchi
  Cum de a reduce sindromul Osgood SchlatterCum de a reduce sindromul Osgood Schlatter
  Cum de a elimina durerea de genunchi provocată de alergareCum de a elimina durerea de genunchi provocată de alergare
  Cum să bandajeze genunchiiCum să bandajeze genunchii
  Cum de a alege pantofi pentru osteoartritaCum de a alege pantofi pentru osteoartrita
  Cum să evitați leziunile genunchiuluiCum să evitați leziunile genunchiului
  Cum să se ocupe cu recuperarea din artroplastia genunchiului totalCum să se ocupe cu recuperarea din artroplastia genunchiului total
  Cum să se ocupe cu un genunchi dislocatCum să se ocupe cu un genunchi dislocat
  Cum să știți dacă aveți artrită în genunchiCum să știți dacă aveți artrită în genunchi
  Cum să știți dacă aveți genunchiCum să știți dacă aveți genunchi
  » » Cum să te descurci cu durerea după artroplastia genunchiului
  © 2021 itholoinfo.com