itholoinfo.com

Cum să aveți grijă de incizie după operația tiroidiană

O incizie de 7,5 până la 10 cm care rezultă dintr-o intervenție chirurgicală tiroidiană trebuie tratată rapid. Cât timp vă veți întoarce acasă, fie în aceeași zi, fie în ziua următoare, va depinde de tipul de procedură efectuată și de cât de repede va reveni la normal valorile calciului din sânge. La domiciliu, trebuie să știți cum să aveți grijă de incizie pentru a asigura cicatricile bune cu semne minime.

pași

Imaginea intitulată Aveți grijă de o incizie după operația tiroidiană Pasul 1
1
Spălați ușor incizia cu săpun și apă ușoară numai după ce personalul spitalului a îndepărtat cusăturile sau a lipit locul inciziei. Evitați frecarea zonei, deoarece acest lucru poate provoca iritații și chiar redeschideți tăierea. Apăsați delicat pe zona când spălați și uscați.
 • La scurt timp după operație, este posibil să aveți o scurgere scurtă pe incizie, care ajută la prevenirea acumulării de lichide care pot duce la infecții și durere. Medicul dumneavoastră trebuie să îndepărteze scurgerea înainte de descărcarea din lichid limpede și limpede.
 • Incizia dvs. ar trebui să fie stagnantă între 24 și 36 de ore după intervenția chirurgicală, deoarece unii medici vor folosi lipici pentru al închide. Asteptati-i sa se vindece complet cateva saptamani dupa procedura.
 • Imaginea intitulată Aveți grijă de o incizie după operația tiroidiană Pasul 2
  2
  Păstrați incizia acoperită timp de cel puțin 10 zile după operație și, de preferință, până la întoarcerea la medic. Puteți pune bandaje înguste pe ea, care pot începe să se desprindă pe măsură ce vindecă. Dacă încep să vă deranjeze, puteți tăia cu grijă marginile libere. Dacă încep să cadă pe cont propriu, consultați-vă cu medicul înainte de a le elimina.
 • Imaginea intitulată
  3
  Observați roșeață sau umflături în zona inciziei. Unele umflături sunt normale, dar medicul trebuie chemat în caz de scurgere, febră peste 38 ° C sau dacă pielea este fierbinte în jurul inciziei.


 • Imaginea intitulată Aveți grijă de o incizie după operația tiroidiană Pasul 4
  4
  Purtați protecție solară în zona tăierii când părăsiți casa, deoarece pielea nou-operată este mai sensibilă la razele ultraviolete. Nerespectarea adecvată a protecției pielii de expunerea la soare poate duce la hiperpigmentarea zonei.
 • Imaginea intitulată Aveți grijă de o incizie după operația tiroidiană Pasul 5
  5
  Utilizați emolienți ușori ai pielii, cum ar fi vitamina E, Aloe vera sau alte hidratante, ca parte a tratamentului, dar numai la două săptămâni după operație. Aceasta va păstra pielea din jurul inciziei hidratată și moale și va ajuta la prevenirea cicatricelor grave.
 • Imaginea intitulată Aveți grijă de o incizie după operația tiroidiană Pasul 6
  6
  Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aveți o senzație de furnicături, amorțeală sau spasme în zona feței, chiar dacă simptomele pot apărea în timpul tratamentului.
 • sfaturi

  • Gâtul dvs. poate deveni rigid sau dureros după operație și probabil că veți avea o amorțeală la locul inciziei. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre medicamente pentru a scuti disconfortul și pentru a lua dureri și apelați-l dacă aveți orice durere care nu se îmbunătățește cu utilizarea medicamentelor.

  avertismente

  • Evitați udarea locului de incizie, inclusiv înotul, timp de cel puțin 14 zile după operație.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa scapi de o operatie de ochiCum sa scapi de o operatie de ochi
  Cum să aveți grijă de operația cezarianăCum să aveți grijă de operația cezariană
  Cum să ai grijă de JP Drains (Jackson Pratt)Cum să ai grijă de JP Drains (Jackson Pratt)
  Cum de a vindeca implanturile mamareCum de a vindeca implanturile mamare
  Cum să evacuați un chistCum să evacuați un chist
  Cum să recunoască o hernia inghinalăCum să recunoască o hernia inghinală
  Cum să eliminați sticla dintr-o rănireCum să eliminați sticla dintr-o rănire
  Cum să se pregătească pentru chirurgia inimiiCum să se pregătească pentru chirurgia inimii
  Cum să tratați granulomul piogenicCum să tratați granulomul piogenic
  Cum să tratăți chistul lui BartholinCum să tratăți chistul lui Bartholin
  » » Cum să aveți grijă de incizie după operația tiroidiană
  © 2021 itholoinfo.com