itholoinfo.com

Cum să urinați după o intervenție chirurgicală

Urinarea după intervenție chirurgicală este importantă, deși este dificilă. Anestezia poate relaxa mușchii vezicii urinare, ceea ce face foarte dificilă urinarea. Această incapacitate poate cauza probleme în vezica urinară cunoscută sub numele de retenție urinară. Medicul va trebui să utilizeze un cateter temporar pentru a vă goli vezica. Pentru a putea urina după o operație, discutați cu medicul înainte de procedură, mutați-vă și încercați să relaxați organul după procedură și alertați medicul dacă există probleme postoperatorii.

pași

Partea 1
Tratarea problemelor înainte de operație

Imaginea intitulată Ridicarea hemoroizilor Pasul 11
1
Completați complet vezica urinară înainte de operație și înainte de a primi anestezie. Ar trebui să faceți acest lucru imediat înainte de procedură. Orice urină rămasă în vezică în timpul intervenției chirurgicale poate face dificilă urinarea după intervenția chirurgicală.
 • Deși acest lucru va reduce cantitatea de urină după intervenția chirurgicală, veți urina puțin. Ar trebui să produci cel puțin 250 cc de urină în patru ore după procedură, deși unii oameni produc între 1.000 și 2.000 cc.
 • Imaginea intitulată
  2
  Recunoașteți dacă sunteți în pericol. Unii oameni au un risc mai mare de a nu-și putea goli vezica după o operație. Anumite medicamente măresc acest risc, așa că discutați cu medicul înainte de a lua medicamentele pe care le luați. Alți factori de risc includ:
  • Având mai mult de 50 de ani de vârstă,
  • Fiind un om, mai ales cu o prostată mărită -
  • Starea sub anestezie pentru prea mult timp,
  • Primirea unei cantități mari de medicamente intravenoase,
  • Luați anumite medicamente, cum sunt antidepresivele triciclice, beta-blocantele, relaxantele musculare, medicamentele pentru vezica urinară sau medicamentele care conțin efedrină.
 • Imaginea intitulată Exercitarea Kegel Pasul 4
  3
  face exerciții pe podea pelviană. Dacă sunteți o femeie, Exerciții Kegel, care ar putea fi benefică pentru această situație. Astfel de practici ajută la întărirea mușchilor utilizați în timpul urinării pentru a controla mai bine vezica urinară și pentru a urina mai ușor.
 • Imaginea intitulată Alegeți gustări sănătoase pentru sarcină Pasul 10
  4
  faceschimbări în dieta ta înainte de intervenția chirurgicală dacă suferiți de constipație. Persoanele care au această problemă pot suferi, de asemenea, de retenție urinară. Pentru a reduce riscul sau gravitatea problemei, beți multă apă în săptămânile care preced operația. De asemenea, ar trebui să consumați o mulțime de alimente cu fibre, să mâncați mai multe prune și să evitați alimentele procesate. De asemenea, rămâneți activi și mișcați cât puteți de mult.
  • Creșteți aportul de fructe și legume, care conțin o cantitate mare de fibre. Puteți mânca mere, fructe roșii, legume cu frunze, broccoli, morcovi și fasole.
 • Partea 2
  Urinarea după operație

  Imaginea intitulată Fall Sleep Easily (pentru adolescenți) Pasul 5
  1
  Mutați după operație. Cu cât mutați mai mult, cu atât mai ușor va fi să urinați după procedură. Când puteți face acest lucru în siguranță, stați jos, ridicați-vă și umblați. Acest lucru ajută la stimularea vezicii urinare și determină urina organismului prin plasarea organului în poziția corectă.
 • Imaginea intitulată Urina fără a atinge toaleta Pasul 5
  2
  Urinați des. Cheltuielile de patru sau mai multe ore fără urinare pot cauza probleme ale vezicii urinare. După operație, încercați să goliți organul la fiecare două până la trei ore.
 • Imaginea intitulată Știți dacă aveți spondiloză Pasul 4
  3
  Porniți robinetul. Dacă aveți probleme cu urinarea, încercați să rotiți. Sunetul apei curente uneori ajută la stimularea creierului și a vezicii urinare, astfel încât să puteți urina. Dacă sunetul nu ajută, puneți puțină apă în burtă.


 • Imaginea intitulată Îndepărtați durerea de conștiință Pasul 10
  4
  Urina ședinței dacă ești bărbat. Dacă sunteți bărbat și aveți dificultăți la urinare după intervenție chirurgicală, șederea în jos poate ajuta la relaxarea vezicii urinare. Încercați-l de câteva ori în loc să vă ridicați.
 • Imaginea intitulată Diagnose Scabies Step 12
  5
  Luați un duș fierbinte. Acest lucru ajută la relaxarea creierului, a corpului și a vezicii urinare. Uneori este mai ușor să urinezi în cada imediat după intervenția chirurgicală și nu există nicio problemă. Urinarea oricum este importantă după intervenția chirurgicală.
  • Încercați să folosiți ulei de menta pe un difuzor sau alt instrument de aromoterapie în timp ce faceți duș. Mirosul de ulei vă poate ajuta să urinați.
  • Aceasta nu este întotdeauna o opțiune după o operație. Dacă medicul dorește să urinați înainte de a părăsi spitalul, este posibil să nu puteți lua duș.
 • Imaginea intitulată Tratarea hemoroizilor Pasul 10
  6
  Evitați să luați prea multe lichide pentru a încerca să goliți vezica. Deși trebuie să luați fluide și să rămâneți hidratați după o intervenție chirurgicală, nu trebuie să beți prea mult pentru a forța urinarea. Aceasta poate copleși vezica și poate provoca probleme de întindere. În schimb, luați câteva puturi de apă sau o sumă normală pentru dvs. și lăsați-o să vină în mod natural.
 • Partea 3
  Tratarea problemelor vezicii urinare după intervenția chirurgicală

  Imaginea intitulată
  1
  Identificați simptomele problemei vezicii urinare. Datorită anesteziei, este posibil să aveți dificultăți la urinare după o intervenție chirurgicală. Acestea pot include incapacitatea de a urina, sentimentul de a nu putea goli vezica urinara sau necesitatea de ao apasa. Este posibil să aveți nevoie să urinați frecvent, dar o cantitate mică. Acestea pot fi simptome ale infecției vezicii urinare sau altă problemă.
  • Dacă este o infecție a vezicii urinare, veți produce cantități mici de urină, dar veți simți nevoia să mergeți la baie. Urina va fi, de obicei, oarecum opacă și va mirosi puternic.
  • Dacă este o retenție urinară, puteți simți o senzație în abdomenul inferior și poate fi un pic cam greu când o apăsați. Deși poate fi necesar să mergeți la baie, este posibil să nu puteți urina.
 • Imaginea intitulată Urmați o dietă sănătoasă pentru scleroza multiplă Pasul 5
  2
  Discutați cu medicul dumneavoastră dacă nu puteți urina. Profesioniștii vă pot examina vezica prin atingerea organului pentru a vedea dacă există vreo durere sau dacă aveți o ultrasunete în poziție. Dacă specialiștii consideră că aveți nevoie de ajutor, ei pot pune un cateter în vezica urinară pentru a ajuta la scurgerea urinei până când puteți urina singur.
  • Dacă vă întoarceți acasă după operație, ar trebui să urinați în patru ore pentru a elimina fluidele pe care le-ați primit în timpul procedurii. Dacă nu ați urinat timp de patru până la șase ore, adresați-vă medicului dumneavoastră sau mergeți la o sală de urgență în spital.
  • Este posibil să aveți nevoie de un cateter o singură dată. În cazuri mai severe de retenție urinară, poate fi necesar să se utilizeze cateterul mai mult timp.
 • Imaginea intitulată
  3
  Analizați-vă obiceiurile urinare. Urmăriți frecvența urinară pentru câteva zile după operație. Observați timpul și cantitatea de urină. Înregistrați cantitatea de lichid pe care o luați și comparați-o cu cantitatea pe care o urinați. De asemenea, trebuie să vă uitați la modul în care vă simțiți când urinați. De exemplu, simțiți un mare efort, dar aveți probleme cu urinarea? Trebuie să o forțezi? Simți că nu ai putut să-ți eliberezi vezica? Urina miros puternic? Acești factori vă pot ajuta să aflați dacă aveți o infecție a vezicii urinare sau o altă problemă.
 • Imagine intitulată Push a Hernia Înapoi la pasul 9
  4
  Luați medicamente. Există anumite remedii pe care medicul dumneavoastră le poate prescrie pentru a vă ajuta să vă goliți vezica urinară după o intervenție chirurgicală. Medicamentul va funcționa în zona creierului care controlează obiceiurile urinare și va contracara efectul pe care anestezia îl are asupra site-ului. Acest lucru vă va ajuta să urinați mai ușor.
  • Blocantele alfa sau inhibitorii alfa pot fi prescrise pentru a ajuta la rezolvarea problemei.
 • avertismente

  • Dacă vezica urinară este plină și nu puteți să o goliți în termen de patru ore după intervenția chirurgicală, obțineți imediat asistență medicală. Dacă așteptați prea mult, este posibil să aveți insuficiență cardiacă congestivă.

  Surse și cotatii

  Afișați mai multe ... (11)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să măriți urinareaCum să măriți urinarea
  Cum de a crește fluxul urinarCum de a crește fluxul urinar
  Cum să controlați incontinența urinară în timp ce alergațiCum să controlați incontinența urinară în timp ce alergați
  Cum să aveți grijă de sănătatea vezicii urinareCum să aveți grijă de sănătatea vezicii urinare
  Cum de a vindeca implanturile mamareCum de a vindeca implanturile mamare
  Cum să diagnosticați și să tratați vezica prolapsăCum să diagnosticați și să tratați vezica prolapsă
  Cum să goliți o vezicăCum să goliți o vezică
  Cum să goliți un sac de cateterCum să goliți un sac de cateter
  Cum să vă întăriți vezica urinară și să urinați cu o frecvență mai micăCum să vă întăriți vezica urinară și să urinați cu o frecvență mai mică
  Cum de a îmbunătăți sănătatea vezicii urinare la vârstniciCum de a îmbunătăți sănătatea vezicii urinare la vârstnici
  » » Cum să urinați după o intervenție chirurgicală
  © 2021 itholoinfo.com