itholoinfo.com

Cum să supraviețuim în prima săptămână după naștere

Aducerea unui copil în lume este o experiență care schimbă viața și multe mame își petrec sarcina concentrată asupra modului de a trece prin muncă și concepție. Cu toate acestea, există o tendință de a uita ceea ce urmează - realitatea de a se îngriji de un nou-născut neajutorat odată ce medicii și asistentele medicale nu sunt în discuție. Obținerea unei înțelegeri în ceea ce faceți voi și copilul dvs. în primele zile importante este o parte importantă a pregătirii pentru perioadele dificile și pline de bucurie.

pași

Metoda 1
Recuperarea de la naștere

Imaginea intitulată
1
Înțelegeți că fiecare naștere este diferită. Puteți să vă recuperați repede sau să vă aflați în dificultate pentru a atinge un anumit grad de normalitate.
 • Toate femeile suferă de sângerare după naștere, care începe ca un debit greu și ameliorează după prima săptămână.
 • Este, de asemenea, de așteptat să se simtă dureros, umflat, iar cei care suferă cezariană sau trebuie să efectueze cusături după o livrare normală, de obicei, experimentează un disconfort suplimentar. Tampoane în formă de inel, sau tampoane "donut" pot ajuta la ameliorarea durerii de la cusături, dar de obicei aceasta se ameliorează după câteva zile.
 • 2
  Acceptați că mamele care au avut o operație cezariană pot dura mai mult pentru a se vindeca. Locul inciziei poate deveni inflamat și mișcările se pot reduce la început.
  • Deși ar trebui să fie atent pentru a evita punerea presiune pe ridicare ceva abdomen greu, nu este limitată la bed- de fapt muta va ajuta în procesul de vindecare, prin creșterea circulației în organism.
 • Imaginea intitulată Supraviețuiți primei săptămâni după naștere Pasul 3
  3
  Așteptați crampe. "Crampele" sunt frecvent raportate de majoritatea femeilor, deoarece uterul se contractează lent, înapoi la dimensiunea originală. Acest proces se numește involuție și poate dura până la șase săptămâni până la finalizare.
  • Crampele vor fi mai intense în primele una sau două zile după naștere, dar ar trebui să scadă pe parcursul săptămânii.
  • Nu vă alarmați dacă alăptarea cólicas- aduce copilul suge elibereaza un hormon care stimulează contracția uterină, care accelerează procesul.
  • Cele mai multe dureri de muncă nu necesită intervenție medicală. Analgezicele sau un masaj blând sunt de obicei suficiente pentru a diminua disconfortul dar durerea continuă mai mult de o săptămână sau devine de nesuportat ar trebui să fie raportate la medicul dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată
  4
  Așteptați să continuați să "căutați însărcinată" ceva mai mult. Nu presupuneți că vă veți micsora până la data prenatală după nastere. Multe femei sunt îngrijorate să afle că încă mai "arată" gravide chiar după naștere. Deși pierdeți câteva kilograme la naștere, recâștigarea greutății dvs. înainte de sarcină este un proces lent, care va dura probabil câteva luni și este ceva ce nu trebuie să vă îngrijorați prea mult în primele zile.
 • Metoda 2
  Conectați-vă copilul

  Imaginea intitulată
  1
  Începeți să vă construiți o relație cu copilul. Chiar dacă vă simțiți traumatizată sau epuizată după concepție, este important să creați o legătură cu copilul dvs. chiar acum.
  • Mulți medici vor pune bebelușul direct în sânii lor după naștere, astfel încât copilul și copilul să se poată vedea unul pe celălalt și să înceapă să formeze o legătură.
  • Alăptarea mai curând posibil, de asemenea, este recomandat, și este o idee bună să încercați să obțineți cât mai mult posibil în practică cât asistenta medicala la spital, în cazul în care sunt disponibile pentru a ghida ei, ajuta-o în cazul în care copilul are probleme de alimentare asistente medicale si alaptare.
 • Imaginea intitulată Supraviețuiți primei săptămâni după naștere Pasul 6
  2
  Fiți răbdători când învățați cum să alăptați.
  • Dacă alăptați, veți găsi că veți petrece o mare parte din timpul lor exploatație copilul ei în timpul primei nou-născuți au tendința să se hrănească de week încet, și mulți pui de somn în timpul procesului.
  • Chiar dacă alegeți să nu alăptați, este important să mențineți un contact strâns și să vă strângeți copilul în siguranță, în timp ce tu (sau partenerul tău) țineți flaconul.
  • Contactul fizic este deosebit de important - Puneți bebelușul în piept și lăsați-l să asculte bătăile inimii pentru o experiență bună de lipire. Studiile au arătat că contactul cu pielea poate ajuta copiii să se dezvolte și este recomandat în special pentru nou-născuții prematur sau subponderali.
 • Metoda 3
  Stabilirea unei rutine

  Imaginea intitulată Supraviețuiește primei săptămâni după naștere Pasul 7


  1
  Fii pregătit să te uiți la ritmul tău de pe șine. Când părinții se uite la primele zile ale vieții copilului, de multe ori de timp pare a fi o alaptari în masă, în mijlocul nopții, PNA-urilor de schimb aleatoriu și constant de scutece.
  • Nou-nascutii dorm pentru cea mai mare parte a zilei, dar perioadele de somn pot fi în orice moment din ciclul de 24 de ore, și în general nu există nici o modalitate de a anticipa atunci când această rutină se va schimba de la o zi la alta.
  • Ciclul de hrană poate varia: sugarii alăptați poate necesita hrană la fiecare 1,5 până la 2 ore, în timp ce bebelușii hrăniți cu biberonul tind să aibă intervale mai lungi între mese, de obicei 3 până la 4 ore.
 • Imaginea intitulată
  2
  Fiți flexibili odată ce vă dați seama cum să stabiliți o rutină. Cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faceți în acest timp nu este să vă îngrijorați prea mult despre încercarea de a stabili o rutină rigidă.
  • În această etapă, cea mai grea lecție este de a învăța să răspundă la semnele copilului tau: afla ce fel de strigăt înseamnă foame, care este un „somnoros“ plânge și ce să facă atunci când au nevoie să râgâie.
  • Încercarea de a forța copilul în conformitate cu o noțiune preconcepută a ceea ce constituie o perioadă de „adecvat“ între mese și un pui de somn tu si copilul tau va stres inutil. În special, copiii alăptați la sân sunt mai bine hraniti la cerere, spun medicii, deoarece laptele matern este ușor de digerat, copilul poate fi foame din nou cât mai repede după 90 minute de un feed bun.
  • Fiți flexibili, învățați să anticipați nevoile copilului dvs. și veți fi înclinați într-o rutină naturală care vă ajută atât pe cât de curând.
 • Metoda 4
  Familie și acasă

  Imaginea intitulată
  1
  Prioritizați odihna, recuperarea și construirea de noi relații. Cu atâtea cerințe noi în timpul dvs., puteți fi sigur că gestionarea casei dvs. va fi o provocare. În primele zile după naștere, cel mai bine este să vă concentrați asupra odihnei, recuperării de la îmbinarea cu bebelușul, nu cu grămezi de îmbrăcăminte și frecvența meselor.
 • Imaginea intitulată
  2
  Aflați cum să acceptați ajutorul altor persoane. Când prietenii și familia se oferă voluntar să accepte. Cu toate acestea, nu vă simțiți sub presiunea de a distra un flux constant de vizitatori. Simțiți-vă liber să le spuneți oamenilor că doriți un pic de "timp pentru a vă recupera" și spuneți-le când sunteți obosit să primiți vizitatori. Această perioadă este pentru dvs. și partenerul dvs. pentru a petrece timp cu copilul, obișnuit a fi o familie și de a învăța cum să aibă grijă unul pentru celălalt.
 • Metoda 5
  Schimbări emoționale

  Imaginea intitulată Supraviețuiește primei săptămâni după naștere Pasul 11
  1
  Recunoașteți reacția inițială. De data aceasta, când au pus copilul în brațe, este de obicei extrem de emoțională. Multe femei consideră că sunt copleșite de sentimente de iubire atunci când le-au pus primele ochi pe copilul lor. Dar alții constată că procesul durează mult mai mult, iar acest lucru este, de asemenea, perfect normal.
  • Este bine să nu te îndrăgostești la prima vedere, mai ales dacă ai avut o experiență traumatică de naștere. Sentimentele pot veni treptat, în timp ce înveți să accepți această persoană minunată nouă în viața ta și noul tău rol de mamă sau tutore.
 • Imaginea intitulată Supraviețuiește primei săptămâni după naștere Pasul 12
  2
  Pregătește-te pentru fluctuații emoționale. Când ajungi acasă de la spital, s-ar putea găsi că emoțiile sunt plutesc peste normal, după a treia sau a patra zi. Multe femei obține plangacioasa sau supărat, și asta e complet normal, nu un semn de depresie postpartum, ci mai degraba un simptom al modificărilor hormonale care au loc in corpul tau.
 • Imaginea intitulată
  3
  Respectați sentimentele partenerului dvs. Rețineți că nu numai dvs. sunteți supus unei schimbări majore. Partenerul sau soțul dvs. se confruntă, de asemenea, cu o schimbare majoră în modul în care vă percepe dumneavoastră și poziția dumneavoastră în cadrul familiei. El se va confrunta cu perspectiva de tine si de copilul tau intr-o relatie foarte strânsa si se poate simti nesigura sau exclusa. Implicarea lui cât mai mult posibil în îngrijirea copilului este o modalitate bună de a evita acest lucru - și vă va ajuta să vă adaptați la noile roluri de părinți.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să pregătiți pentru nașterea fiului tăuCum să pregătiți pentru nașterea fiului tău
  Cum să dați lumina la domiciliu în siguranțăCum să dați lumina la domiciliu în siguranță
  Înțelegerea săptămânilor finale ale sarciniiÎnțelegerea săptămânilor finale ale sarcinii
  Cum de a alege între un obstetrician și o moașăCum de a alege între un obstetrician și o moașă
  Cum să evitați o cezarianăCum să evitați o cezariană
  Cum să te descurci cu moartea unui copil care a murit în timpul munciiCum să te descurci cu moartea unui copil care a murit în timpul muncii
  Cum să știți dacă dați naștere la al doilea trimestru de sarcinăCum să știți dacă dați naștere la al doilea trimestru de sarcină
  Cum să vă recuperați după muncăCum să vă recuperați după muncă
  Cum să utilizați calendarul de design din ChinaCum să utilizați calendarul de design din China
  Cum să supraviețuiești prima lună de maternitateCum să supraviețuiești prima lună de maternitate
  » » Cum să supraviețuim în prima săptămână după naștere
  © 2021 itholoinfo.com