itholoinfo.com

Cum să eliminați hemoragia postpartum

Hemoragia postpartum sau PPH este definită clinic ca o pierdere de sânge mai mare de 500 ml după nașterea naturală și 1000 ml după secțiunea cezariană. Se afirmă că PPH este cauza principală a mortalității și morbidității materne. Prin urmare, este o condiție gravă care necesită un tratament imediat și eficient.

Notă: PPH este o afecțiune gravă care necesită tratament profesional. Prin urmare, etapele de mai jos trebuie efectuate numai de un medic autorizat.

pași

Metoda 1
Gestionarea HPP

Imagine intitulată Eliminarea hemoragiei postpartum Pasul 1
1
Faceți un masaj uterin. Primul pas în gestionarea această condiție este o tehnică numită de masaj uterin bimanuală, care se face pentru a încerca să stimuleze uterul să-și recapete o data sa tônus.Ao, administrarea de uterotonic (cum ar fi oxitocina) ar trebui să fie efectuate.
 • Masajul uterin trebuie efectuat de către un medic. Aceasta presupune ridicarea uterului apăsând intern (cu o mână) și extern (cu cealaltă).
 • Imagine intitulată Eliminarea hemoragiei postpartum Pasul 2
  2
  Dacă masajul nu funcționează, încercați compresia bimanuală. Dacă masajul nu poate crește tonul uterului, ar trebui aplicată o compresie bimanuală. Aceasta este o manevră similară cu masajul uterin, cu o abordare mai agresivă.
  • Cu compresia bimanuală, presiune fermă este aplicată de către medic cu ambele mâini (care se află în poziții similare ca masajul uterin), pentru a evoca un raspuns din musculatură uterin.
 • Imagine intitulată Eliminarea hemoragiei postpartum Pasul 3
  3
  Scanați manual cavitatea uterină dacă comprimarea bimanuală nu produce rezultate. Explorarea manuală a cavității uterine este efectuată de către medic pentru a încerca să găsească cauza PPH. Ar trebui să fie efectuată în sala de operație în condiții mai sterile, pentru a minimiza șansele de a contracta o infecție.
  • Scanarea poate descoperi unele defecte ale peretelui muscular al uterului, precum și vânătăi sau rupturi uterine, care pot fi văzute dacă pacientul a suferit deja o operație cezariană sau o intervenție chirurgicală uterină.
  • Dacă oricare dintre aceste afecțiuni se găsește în timpul examinării de către medic, va fi necesară o intervenție chirurgicală.
 • Imagine intitulată Eliminarea hemoragiei postpartum Etapa 4
  4
  Îndepărtați fragmentele găsite în uter. În timpul unei examinări manuale, fragmente de placentă care au fost reținute în uter în timpul administrării pot fi descoperite.
  • Îndepărtarea acestor fragmente este esențială în eliminarea PPH, deoarece acestea pot fi recunoscute ca sursă de sângerare.
  • Îndepărtarea manuală a acestor fragmente sau chiuretajul sunt proceduri prin care aceste fragmente sunt eliminate. Curettage constă în "ștergerea" chirurgicală a acestor fragmente, cu ajutorul unui instrument asemănător cu lingura.
 • 5
  Utilizați metode chirurgicale pentru combaterea PPH. În astfel de cazuri, se efectuează o laparotomie pentru a controla și a opri sângerarea eficientă, identificând cu ușurință sursa sângerării. Laparotomia este o manevră efectuată printr-o incizie mare în peretele abdominal, pentru a avea acces direct la abdomen și uter.
  • În funcție de constatări, poate fi indicată o sutură chirurgicală, ligarea vaselor sanguine și, în cazuri grave, o histerectomie.
   Imaginea intitulată Eliminarea hemoragiei postpartum Pasul 5
  • Sutura și ligaturarea includ administrarea alimentării arteriale a uterului și a cavității abdominale. Închiderea acestor artere poate reduce și elimina efectiv PPH.
  • O histerectomie se efectuează numai dacă aceste proceduri chirurgicale eșuează și pacientul nu este stabil din punct de vedere hemodinamic.
 • Imaginea intitulată Elimină hemoragia postpartum Pasul 6
  6
  Utilizați suturi pentru a repara rănile provocate de traume. Lacerările și vânătăile care rezultă din traumatism în timpul nașterii pot provoca o pierdere semnificativă de sânge, care poate fi redusă prin reparații și hemostază în timp util. Suturi ar trebui să se facă dacă presiunea directă nu oprește sângerarea.
  • Episiotomia crește pierderea de sânge și riscul de rupere a sfincterului anal. Această procedură trebuie evitată dacă nu este necesară o livrare urgentă, iar perineul este considerat un factor limitator.
 • Imagine intitulată Eliminarea hemoragiei postpartum Pasul 7
  7
  Tratarea vânătăilor. Un hematom este o umflare a sângelui coagulat într-un țesut. Acesta poate prezenta o durere sau o schimbare a semnelor vitale, disproporționate față de cantitatea de pierdere de sânge. Vânătăile mici pot fi găsite printr-o inspecție atentă.
  • Pacienții cu semne persistente de pierdere a sângelui, în ciuda înlocuirii fluide, precum și a celor cu vânătăi mari sau în creștere, necesită incizie și evacuarea cheagului.
  • Zona implicată ar trebui să fie irigată și vasele hemoragice conectate.
 • Imaginea intitulată Elimină hemoragia postpartum Pasul 8
  8
  Inversați uterul în cazul inversării uterine. Inversiunea uterină este rară, apărând în 0,05% din livrări. De obicei, arată ca o masă gri-albastră care iese din vagin.
  • Fiecare încercare ar trebui făcută pentru a corecta rapid uterul. Odată ce uterul este inversat, trebuie administrați agenți uterotonici pentru a promova tonusul uterin și pentru a preveni recurența.
  • Dacă încercările inițiale de a inversa uterului eșuează sau dacă o contracție inel de gât pentru a dezvolta administrarea de sulfat de magneziu, terbutalina, nitroglicerina sau anestezia generală poate asigura relaxarea uterină suficientă pentru manipulare.
  • Dacă aceste metode nu reușesc, uterul va trebui înlocuit chirurgical.
 • Imagine intitulată Eliminarea hemoragiei postpartum Pasul 9
  9
  Luați în considerare o secțiune cezariană în cazul rupturii uterine. Cu toate că această condiție este rară în un uter fără cicatrice și răni, o rupturi uterine semnificative clinic apare la 0,6-0,7% din livrare naturale sau dupa cezariana la femeile cu o cicatrice mică sau necunoscută uterin transversal.
  • Riscul crește în mod semnificativ pentru pacientii cu incizii clasice sau intervenții chirurgicale uterine anterioare și într-o măsură mai mică, pentru cei care au avut intervale mai scurte între sarcini și alta sau antecedente de nașteri multiple cu cezariană, în special la femeile care nu au avut o nastere naturala înainte.
  • Înainte de naștere, semnul principal al rupturii uterine este diminuarea ritmului cardiac fetal (bradicardie). Sângerarea vaginală, sensibilitatea abdominală, tahicardia maternă (creșterea frecvenței cardiace a mamei), colapsul circulator sau circumferința taliei crescute sunt, de asemenea, semne de ruptură uterină. Ruptura uterină simptomatică necesită corectarea chirurgicală a defectului sau o histerectomie.


 • Imaginea intitulată Elimină hemoragia postpartum Pasul 10
  10
  Tratarea retenției țesuturilor. Semnele clasice de separare placentară includ o mică mișcare de sânge cu prelungirea cordonului ombilical și o ușoară creștere a uterului în pelvis. Timpul mediu dintre naștere și expulzarea placentei este de opt până la nouă minute. Intervalele mai lungi sunt asociate cu risc crescut de hemoragie postpartum, cu dublarea ratelor după 10 minute.
  • Retenția placentei (adică incapacitatea de a expulza placenta în 30 de minute postpartum) are loc în mai puțin de 3% din livrările naturale. O opțiune este aceea de a injecta 20 ml de soluție salină 0,9% și 20 de unități de oxitocină în vena ombilicală. Aceasta reduce semnificativ necesitatea îndepărtării manuale a placentei în comparație cu injecția cu soluție salină singură.
  • Alternativ, medicii pot proceda direct pentru îndepărtarea manuală a placentei utilizând anestezie adecvată. În cazul în care țesutul de peretele uterin si placenta nu poate fi găsită prin disecție nevăzătorilor, cu marginea de mână înmănușată, ar trebui să fie considerată o îndepărtare mai invazivă a placentei.
 • Metoda 2
  Folosirea medicamentelor pentru a opri PPH

  Imaginea intitulată Eliminarea hemoragiei postpartum Pasul 11
  1
  Luați în considerare utilizarea oxitocinei. Oxitocina stimulează segmentul superior al miometrului uterin să se contracte ritmic, care contractează arterele spirală și scade fluxul de sânge prin uter. Oxitocina este un tratament eficient împotriva hemoragiei postpartum.
  • 10 UI trebuie injectate intramuscular, sau 20 UI în 1 L de ser pot fi administrate la o doză de 250 ml pe oră.
  • Până la 500 ml pot fi administrate timp de 10 minute fără complicații.
 • Imagine intitulată Eliminarea hemoragiei postpartum Pasul 12
  2
  Oferiți mamei alcaloizi de ergot. Metilelergonovina și ergometrina sunt alcaloizi care cauzează contracția generalizată a mușchiului neted, determinând contractarea segmentelor superioare și inferioare ale uterului.
  • Cu toate acestea, acești agenți de alcaloid cresc presiunea arterială. Prin urmare, acestea sunt contraindicate femeilor cu hipertensiune arterială. Alte efecte adverse includ greața și vărsăturile.
  • Doza tipică de metilergonovină (0,2 mg administrată intramuscular) poate fi repetată după cum este necesar la intervale de două până la patru ore.
 • Imagine intitulată Eliminarea hemoragiei postpartum Pasul 13
  3
  Dați prostaglandine mamei. Prostaglandinele sporesc contractilitatea uterină și provoacă vasoconstricție. Prostaglandina cea mai frecvent utilizată este prostaglandina F2a 15-metil sau carboprost (Hemabate). Misoprostolul este un alt prostaglandin care crește tonul uterin și scade hemoragia postpartum.
  • Misoprostolul este eficient în tratamentul hemoragiei postpartum, dar efectele secundare pot limita utilizarea acestuia.
  • Acesta poate fi administrat sublingual, oral, vaginal și rectal. Dozele variază de la 200 până la 1000 mcg - doza recomandată de Federația Internațională de Ginecologie și Obstetrică de 1000 mcg administrată rectal.
 • Metoda 3
  Prevenirea HPP

  Imagine intitulată Eliminarea hemoragiei postpartum Pasul 14
  1
  Vorbiți despre istoricul medical al pacientului. Factorii de risc pentru hemoragie postpartum includ o a treia fază a muncii prelungite, nașteri multiple, epiziotomie, macrosomie fetală (copil mare) și antecedente de hemoragie postpartum.
 • Imaginea intitulată Eliminarea hemoragiei postpartum Pasul 15
  2
  Luați îngrijire activă pacientului. Aceasta implică administrarea unui medicament uterotonic în timpul sau la scurt timp după expulzarea umărului copilului și utilizarea tracțiunii controlate a cordonului ombilical și a masajului uterin după expulzarea placentei. Toate acestea pot reduce riscul de hemoragie postpartum și pot scurta a treia etapă a travaliului fără a crește semnificativ riscul de placente reținute.
 • Imagine intitulată Eliminarea hemoragiei postpartum Pasul 16
  3
  Reexaminarea pacientului în mod regulat. Reexaminarea semnelor vitale ale pacientului și a fluxului vaginal înainte de a părăsi camera de eliberare poate ajuta la detectarea sângerării lente și stabile.
 • Imagine intitulată Eliminarea hemoragiei postpartum Pasul 17
  4
  Luați în considerare oferirea oxitocinei pacientului pentru a reduce șansele de a dezvolta PPH. Administrarea profilactică a oxitocinei reduce riscul de hemoragie postpartum cu 40%. Această reducere apare și în cazul administrării oxitocinei după expulzarea placentei.
 • sfaturi

  • După cum sa menționat anterior, PPH este principala cauză a mortalității și morbidității materne. De aceea, medicul trebuie să păstreze întotdeauna PPH ori de câte ori apare sângerarea după naștere.
  • Diagnosticarea imediată și intervenția optimă (în funcție de cauza și sursa pierderii de sânge) trebuie implementate cât mai curând posibil pentru a evita complicațiile ulterioare.

  Surse și cotatii

  Mai multe ... (8)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a vindeca un disc herniatCum de a vindeca un disc herniat
  Decizia dacă ar trebui să aveți o secțiune CDecizia dacă ar trebui să aveți o secțiune C
  Cum se dilata colul uterinCum se dilata colul uterin
  Cum să stimuleze rapid dilatarea colului uterinCum să stimuleze rapid dilatarea colului uterin
  Cum se face masajul uterinCum se face masajul uterin
  Cum sa faci un cimbru de papirusCum sa faci un cimbru de papirus
  Cum de a induce muncaCum de a induce munca
  Cum de a induce munca în mod naturalCum de a induce munca în mod natural
  Masarea uterului după naștereMasarea uterului după naștere
  Cum sa opriti sangerarea vaginala in timpul sarciniiCum sa opriti sangerarea vaginala in timpul sarcinii
  » » Cum să eliminați hemoragia postpartum
  © 2021 itholoinfo.com