itholoinfo.com

Cum se pregătește pentru o secțiune C

Secțiunea cezariană (secțiunea cezariană) este livrarea chirurgicală care poate fi adoptată dacă mama are o istorie de probleme, dacă nașterea naturală prezintă riscuri pentru viața mamei sau copilului sau pentru preferința personală. În plus, îl puteți programa pentru cea mai convenabilă dată. Pentru a se pregăti pentru o cezariana (de urgenta sau nu), este necesar să se informeze, face examinări adecvate și să elaboreze o schemă cu medicul de spital.

pași

Partea 1
Înțelegerea procesului

Imaginea intitulată
1
Înțelegeți când este necesar să alegeți o secțiune cezariană. Medicul va recomanda, probabil, livrarea să fie prin operație cezariană atunci când detectează probleme în timpul sarcinii care afectează sănătatea dumneavoastră și cea a copilului. Se consideră atunci când:
 • Mama are o boală cronică, probleme cardiace, diabet zaharat, hipertensiune arterială, boli de rinichi etc.
 • Mama este HIV pozitiv sau herpes genital.
 • Sănătatea copilului este expusă riscului de îmbolnăvire sau de probleme congenitale - dacă este prea mare pentru a trece prin canalul vaginal, o secțiune cezariană poate fi, de asemenea, alegerea potrivită.
 • Mama este supraponderală. Obezitatea poate declanșa alți factori de risc - în acest caz este de preferat și operația cezariană.
 • Copilul este așezat sau cu capul în jos, cu fundul sau picioarele orientate în jos.
 • Mama a trecut prin procedură înainte.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru o secțiune cezariană Pasul 13
  2
  Aflați cum funcționează totul și cum medicul dumneavoastră va acționa la timp. Ar trebui să explice cum are loc livrarea, astfel încât să vă puteți pregăti mental. În general, secțiunile cezariană urmează aceiași etape de bază:
  • Personalul medical va curăța abdomenul, veți fi anesteziat și veți primi medicamente și seruri intravenoase înainte și în timpul intervenției chirurgicale.
  • Anestezia spinării este utilizată, aplicată între vertebrele lombare pentru a neutraliza partea inferioară a corpului. Mama rămâne trează în timpul procedurii și are posibilitatea de a vedea copilul care iese din uter. După anestezie, un cateter va fi atașat la vezică pentru a colecta urină. Dacă este o operație cezariană de urgență, anestezia poate fi generală și mama va fi inconștientă în timpul nașterii.
  • Medicul va face o tăietură orizontală în abdomen, în apropierea parului - în cazuri de urgență se poate realiza o incizie verticală între buric și această linie.
  • Apoi medicul va face incizia uterină. În 95% din cazuri, tăietura orizontală se face în partea inferioară a uterului, unde mușchiul este mai subțire, iar sângerarea este mai mică. Dacă copilul se află într-o poziție complicată sau este adăpostit în partea inferioară a uterului, poate fi necesară o tăietură verticală.
  • După toate acestea, este timpul să-i dăm copilului! Medicul va curăța lichidul amniotic din gură și nas, va fixa cordonul ombilical și îl va tăia. Nu veți simți nimic altceva decât printr-un pas ușor când medicul scoate copilul afară.
  • După îndepărtarea placentei din uter, echipa va face teste pentru a se asigura că organele reproductive sunt în ordine și se vor sutura. Între timp, veți vedea copilul dvs. și probabil veți fi în stare să îl ridicați.
 • Imaginea intitulată Administrarea anesteziei generale Pasul 5
  3
  Cunoașteți riscurile procedurii. Unele mame preferă să programeze secțiunea cezariană din cauza caracterului practic. Totuși, aceasta nu este o decizie care trebuie luată fără reflecție și o conversație serioasă cu un doctor. Este necesar să se înțeleagă că, ca orice procedură invazivă, secțiunea cezariană prezintă riscuri pentru sănătatea femeii însărcinate și a copilului.
  • Este o intervenție chirurgicală majoră, iar mama pierde mai mult sânge decât o naștere normală. În plus, timpul de recuperare este mai lung, variind de la trei la patru zile în spital și aproximativ șase săptămâni în total. Rețineți că posibilele sarcini viitoare vor fi mai susceptibile la complicații și probabil vor necesita și cezariană, pentru a evita ruptura uterină în cicatricea nașterii anterioare cauzată de forța nașterii naturale. Cu toate acestea, acest lucru depinde de caz și unele mame pot avea o livrare normală, chiar și cu o istorie de cezariene.
  • Există, de asemenea, riscuri asociate cu orice intervenție chirurgicală, cum ar fi reacțiile adverse posibile la anestezie, riscul crescut de formare a cheagurilor în venele picioarelor și a organelor pelvine și posibilitatea infectării tăieturii.
  • Operația prin cezariană poate duce, de asemenea, la sechele la copil, făcând-o mai vulnerabilă la afecțiuni respiratorii, mai ales dacă se administrează prematur (înainte de 39 de săptămâni de gestație). Tahipneea tranzitorie îi determină să respire rapid în primele zile de viață, de exemplu. O altă probabilitate este că va suferi un accident accidental.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru o secțiune cezariană Pasul 18
  4
  Cunoașteți beneficiile unei operații cezariene. O operație cezariană programată poate fi foarte util in planificarea de san, deoarece a cunoaște data nașterii în avans poate ajuta la stabilirea perioadei de concediu de maternitate, a reveni la locul de muncă, etc. Riscuri precum infecția, leziunile accidentale ale organelor abdominale și reacțiile la anestezie sunt minore în comparație cu secțiunea de operație cezariană de urgență - în plus, previne deteriorarea podelei pelvine, ceea ce poate cauza incontinență.
  • De asemenea, poate fi mai sigur dacă copilul are macrozomie fetală și pentru gemeni sau copii multipli. Un alt avantaj este reducerea riscului de transmitere virală a canalului vaginal către copil.
 • Partea 2
  Urmând rutina medicală necesară

  Imagine intitulată Eliminarea hemoragiei postpartum Pasul 16
  1
  Luați examenele necesare. Medicul va ordona o CBC să vă pregătească pentru operație. Rezultatele vor furniza informații importante, cum ar fi tipul de sânge și nivelul hemoglobinei, dacă aveți nevoie de o transfuzie în timpul procedurii.
  • Spuneți medicului despre orice tratament pe care îl luați, deoarece unele medicamente pot provoca complicații în timpul intervenției chirurgicale.
  • Anestezia prezintă, de asemenea, riscuri, așa că discutați cu anestezistul pentru a preveni creșterea problemelor preexistente.
 • Imaginea intitulată Exercitarea după o secțiune C Pasul 2
  2


  Marcați data. Medicul va recomanda data cea mai potrivită în funcție de nevoile mamei și copilului. Unele femei decid să aibă copilul în săptămâna 39, dar la sarcini sănătoase stabilesc de obicei o dată apropiată de ziua calculată.
  • Când ziua este aleasă, includeți-o în plan de naștere și completați formularele de intrare în spital în avans.
 • Imaginea intitulată Evitați o operație cezariană Pasul 7
  3
  Știți ce să așteptați cu o noapte înainte. Medicul vă va sfătui cu privire la modul de a acționa în noaptea dinaintea nașterii, deoarece nu veți putea mânca, bea sau fuma la miezul nopții. Nu consumați prea multe lucruri cum ar fi guma de mestecat și bomboanele și nu beți apă.
  • Aveți un somn bun. Ar trebui să faceți o baie înainte de a merge la spital, dar nu trebuie să vă bărbiți, pentru a nu crește șansele unei infecții. În orice caz, echipa de îngrijire medicală va fi responsabilă pentru acest lucru.
  • Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să luați suplimente și să mâncați alimente specifice în cazul deficienței de fier. Ca și în cazul oricărei intervenții chirurgicale majore, veți pierde sângele și vă veți menține nivelul de fier, care va ajuta corpul să se recupereze
 • Imaginea intitulată
  4
  Alegeți o escortă. În timpul planificării trebuie să informați soțul sau persoana selectată despre toate procedurile luate înainte, în timpul și după operație. Specificați cine va fi prezent în timpul livrării și dacă persoana va fi cu dvs. după procedură.
  • Multe spitale permit participantului să participe la naștere, care poate chiar să facă fotografii. În general, numai o persoană poate participa, ceilalți ar trebui să aștepte orele de vizită.
 • Partea 3
  Recuperarea postpartum

  Imagine intitulată Stoparea sângerării vaginale în timpul sarcinii Pasul 10
  1
  Veți fi în spital timp de trei până la patru zile. Aproximativ 12 ore după naștere, efectul anesteziei va fi trecut și ar trebui să luați un duș cu ajutorul asistentelor medicale. Acestea vă vor încuraja să vă ridicați și să mergeți puțin pentru a accelera recuperarea, prevenind constipația și cheagurile posibile.
  • În această perioadă, echipa care alaptează va avea grijă de tăiere și va căuta semne de infecție. De asemenea, vă vor ține minte dacă luați suficientă apă și că rulați sistemul excretor în ansamblul său. De îndată ce te simți mai bine, poți să alăptezi copilul, profitând de contactul fizic al acestui moment pentru a dezvolta legături cu el.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru o secțiune cezariană Pasul 11
  2
  Adresați-vă medicului dumneavoastră despre reducerea durerii și îngrijirea la domiciliu. Înainte de a vă părăsi spitalul, medicul dumneavoastră va prescrie antibiotice, medicamente dureroase și alte îngrijiri care ar putea fi necesare.
  • Medicul va cunoaște cele mai sigure medicamente pentru dumneavoastră și copilul dacă alăptați.
  • În plus, se va explica despre loquiation, procesul în care uterul revine la dimensiunea originală. În timpul șase săptămâni sângerarea postpartum este similară cu menstruația și va trebui să utilizați tampoane de noapte. Amintiți-vă nu absorbanți interiori în această perioadă.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățește durerea din mastitis Pasul 8
  3
  Aveți grijă de tine și de copilul acasă. Recuperarea unei operații cezariene durează între o lună și două luni, așa că luați-o ușor și limitați intensitatea activității fizice. Nu nu ridica nimic mai greu decât bebelușul și nu lucrează în gospodărie.
  • Utilizați loquiation pentru a ști dacă exagerați, deoarece sângerarea va crește dacă sunteți. Culoarea sângelui se va schimba treptat de la roșu sau întunecat la galben sau mai ușor. Nu utilizați tampoane sau dușuri igienice până când sângerarea nu se oprește. Nu faceți sex până când medicul dumneavoastră spune că este în siguranță.
  • Stați hidratat și aveți o dietă echilibrată. Acest lucru vă va ajuta să evitați excesul de gaz și să preveniți constipația. Lăsați consumabilele de scutece și alăptare lângă pat, astfel încât să nu trebuie să vă ridicați tot timpul.
  • Vedeți dacă aveți febră sau dureri abdominale, semne comune de infecție. Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aveți aceste simptome.
 • sfaturi

  • Închiriați un doula pentru a primi ajutor în îngrijirea postpartum.

  Surse și cotatii

  Aflați mai multe ... (16)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să aveți grijă de operația cezarianăCum să aveți grijă de operația cezariană
  Cum să dați lumina la domiciliu în siguranțăCum să dați lumina la domiciliu în siguranță
  Decizia dacă ar trebui să aveți o secțiune CDecizia dacă ar trebui să aveți o secțiune C
  Cum sa pregatim un plan de nastereCum sa pregatim un plan de nastere
  Cum de a alege între un obstetrician și o moașăCum de a alege între un obstetrician și o moașă
  Cum sa evitati cheagurile de sange in timpul sarciniiCum sa evitati cheagurile de sange in timpul sarcinii
  Cum să evitați o cezarianăCum să evitați o cezariană
  Cum de a induce muncaCum de a induce munca
  Cum să procedați cu preeclampsiaCum să procedați cu preeclampsia
  Cum să extindeți o sarcină cu un col uterin incompetentCum să extindeți o sarcină cu un col uterin incompetent
  » » Cum se pregătește pentru o secțiune C
  © 2021 itholoinfo.com