itholoinfo.com

Cum să aveți grijă de operația cezariană

Nașterea unui nou copil este foarte interesantă și o mare parte din timpul tău în următoarele săptămâni și luni va fi dedicat îngrijirii. Acestea fiind spuse, este foarte important ca noile mame să aibă grijă de ele însele, mai ales dacă livrarea a fost o operație cezariană. O operație cezariană este o intervenție chirurgicală abdominală importantă și, ca urmare, este imperativ să vă permiteți o perioadă adecvată de odihnă și recuperare. Pentru a avea grijă de o cicatrice cezariană, trebuie să luați toate măsurile necesare pentru a vindeca incizia, pentru a curăța zona din jurul cicatricilor și a le monitoriza. Dacă observați semne de infecție, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

pași

Metoda 1
Cicatricea cezariană

Imaginea intitulată Îngrijire pentru secțiunea C cicatrice Pasul 1
1
Ascultați și urmați instrucțiunile medicilor. După secțiunea cezariană, medicul vă va da probabil o listă de instrucțiuni privind modul în care să aveți grijă corect pentru cicatricea inciziei. Este foarte important să ascultați medicul și să urmați cu atenție toate instrucțiunile. Nu veți dori să vă întoarceți la spital pentru a face față unei infecții care ar fi putut fi evitată.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru secțiunea C cicatrice Pasul 2
  2
  Acoperiți cicatricea cu un bandaj. În primele 24 de ore după operația cezariană, cicatricea va fi acoperită cu un bandaj steril pentru a reduce șansele unei infecții. Doctorul va pune pansamentul imediat dupa procedura. Acest dressing va fi apoi eliminat de medic sau de o asistentă medicală, la aproximativ 24 de ore după operație.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru secțiunea C cicatrice Pasul 3
  3
  Luați medicamente antiinflamatoare. Imediat după această procedură, veți primi medicamente antiinflamatorii și durere pentru a ajuta la reducerea umflăturilor și a durerilor cauzate de intervenția chirurgicală. Aceste medicamente nu vă afectează capacitatea de a alăpta și trebuie luate pentru a ajuta la recuperare. Urmați instrucțiunile cu atenție.
  • Unii angajați ai spitalelor pot încuraja femeile să pună un pachet de gheață în zona inciziei în prima zi pentru a ajuta la reducerea umflăturilor.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru secțiunea C cicatrice Pasul 4
  4
  Rămâneți în pat timp de 12 până la 18 ore după operație. Veți avea nevoie să rămâneți în pat timp de 12 până la 18 ore după operație. În acest timp, veți folosi un cateter, astfel încât să nu trebuie să te ridici pentru a merge la baie. Acest timp de odihnă este necesar pentru a permite corpului să se recupereze. După ce cateterul este îndepărtat, ar trebui să te ridici și să încerci să te plimbi. Acest lucru poate începe să promoveze vindecarea cicatricilor deoarece va ajuta la creșterea circulației sângelui.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru secțiunea C cicatrice Pasul 5
  5
  Înainte de a părăsi spitalul, scoateți clemele. Înainte de a fi eliberat din spital, care de obicei va fi de aproximativ două zile după naștere, medicul va îndepărta capsele folosite în incizie. Dacă medicul a folosit cusături în loc de capse, acestea vor cădea pe cont propriu și nu trebuie să fie îndepărtate sau medicul le va îndepărta după șapte sau zece zile.
 • Imagine intitulată Îngrijire pentru secțiunea C cicatrice Pasul 6
  6
  Expuneți incizia în aer liber. După bandaj a fost îndepărtat, este important să vă expuneți incizia în aer liber. Acest lucru va contribui la promovarea vindecării. Dar nu înseamnă că trebuie să te plimbi toată ziua goală. În schimb, evitați să purtați haine strânse, astfel încât aerul să atingă cicatricea.
 • Imagine intitulată Îngrijire pentru secțiunea C cicatrice Pasul 7
  7
  Nu ridicați obiecte grele. În primele câteva săptămâni după operație, ar trebui să evitați ridicarea obiectelor grele. Se recomandă să nu ridicați nimic mai greu decât copilul nou-născut. Acest lucru este astfel încât să nu irită incizia sau să provoace ruptura din cauza supraexpirării. Nu faceți nici o activitate fizică riguroasă timp de cel puțin patru până la șase săptămâni pentru a permite cicatricile să se vindece.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru secțiunea C cicatrice Pasul 8
  8
  Adresați-vă medicului dumneavoastră despre aplicarea cremelor în incizie. Unii medici recomandă aplicarea de unguente antibacteriene pe țesutul cicatrician pentru a ajuta la vindecare. Alți medici cred că cea mai bună modalitate de a vindeca incizia este de a evita să pună ceva în rană. Întrebați profesionistul ce este mai bine pentru cazul dvs. particular.
  • Aproximativ șase săptămâni după operație, puteți începe hidratarea zonei cu creme.


 • Metoda 2
  Curățarea cicatricilor

  Imaginea intitulată Îngrijire pentru secțiunea C cicatrice Pasul 9
  1
  Evitați scăldatul. Imediat după operația cezariană, ar trebui să evitați scufundarea completă a cicatricilor în apă. Asta înseamnă că nu ar trebui să faceți o baie sau să mergeți într-o piscină. Adresați-vă medicului dumneavoastră cât timp trebuie să așteptați înainte să vă puteți baie.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru secțiunea C cicatrice Pasul 10
  2
  Spălați zona cu un săpun ușor. Încă mai puteți scălda și șterge cicatricea, permițând apei cu săpun ușoară să spălați zona inciziei. Nu frecați zona. Acest lucru poate provoca iritații și poate provoca deschiderea.
  • Când incizia începe să se vindece, de obicei după câteva săptămâni, puteți relua rutina obișnuită de curățare.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru secțiunea C cicatrice Pasul 11
  3
  Uscați zona după baie. După finalizarea scăldării, patulați ușor zona din jurul cicatricei. Nu trebuie să frecați agresiv deoarece acest lucru poate provoca iritații.
 • Metoda 3
  Monitorizarea inciziei cicatricilor

  Imaginea intitulată Îngrijire pentru secțiunea C cicatrice Pasul 12
  1
  Verificați zgomotul zilnic. Este necesar să aveți obiceiul de a verifica zilnic zona inciziei. Vezi dacă incizia nu se deschide. Dacă observați o eventuală sângerare sau dacă incizia prezintă un lichid verde sau puroi, ar trebui să vă adresați imediat unui medic.
  • Acest lucru poate semnala faptul că cicatricea a dezvoltat o infecție.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru secțiunea C Scar 13
  2
  Simțiți cicatricea. Când părăsiți spitalul, incizia va fi moale la atingere, dar în următoarele câteva zile, puteți începe să observați că este mai greu. Acest lucru este complet normal și se numește creasta vindecării.
 • Imagine intitulată Îngrijire pentru secțiunea C cicatrice Pasul 14
  3
  Monitorizați cicatricile pentru primul an. Poate părea puțin mai întunecată la o lună de la naștere. Acest lucru este normal și culoarea va începe să se albă. La un moment dat, aproximativ 6 luni până la un an după procedură, cicatricile se vor opri.
  • În mod tipic, cicatricile prin cezariană sunt mici și abia vizibile.
 • sfaturi

  • Pe măsură ce se va vindeca incizia și mărimea pe care o va lua, va rezulta în principal din genetica dvs., dar pentru cele mai bune rezultate, urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră.

  avertismente

  • Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aveți o febră mai mare de 38 ° C, dacă incizia este deschisă sau dacă aveți sângerări excesive (mai mult de unul până la doi absorbanți pe oră). Acest lucru poate indica faptul că ați contractat o infecție.

  Surse și cotatii

  Afișați mai multe ... (9)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci baie dupa o interventie chirurgicalaCum sa faci baie dupa o interventie chirurgicala
  Cum să aveți grijă de incizie după operația tiroidianăCum să aveți grijă de incizie după operația tiroidiană
  Cum de a vindeca implanturile mamareCum de a vindeca implanturile mamare
  Decizia dacă ar trebui să aveți o secțiune CDecizia dacă ar trebui să aveți o secțiune C
  Cum sa pregatim un plan de nastereCum sa pregatim un plan de nastere
  Cum să eliminați hemoragia postpartumCum să eliminați hemoragia postpartum
  Cum de a alege între un obstetrician și o moașăCum de a alege între un obstetrician și o moașă
  Cum sa evitati cheagurile de sange in timpul sarciniiCum sa evitati cheagurile de sange in timpul sarcinii
  Cum să evitați o cezarianăCum să evitați o cezariană
  Cum de a induce muncaCum de a induce munca
  » » Cum să aveți grijă de operația cezariană
  © 2021 itholoinfo.com