itholoinfo.com

Cum să recuperați mai repede de la o secțiune cezariană

Cezariana, cunoscută și sub numele de cezariană, este o tehnică chirurgicală care elimină copilul din uter. Este o operație de impact care necesită tehnici diferite și, ca atare, timpul de recuperare al mamei este mai mare decât în ​​cazul unei nașteri normale. Dacă ați avut o operație cezariană și nu ați avut complicații, așteptați să petreceți aproximativ trei zile în spital și să vă ocupați de sângerări, secreții și multe puncte de îngrijire în următoarele patru sau șase săptămâni. Cu grija adecvată a echipei de îngrijire a sănătății, a familiei și a prietenilor și a îngrijirii personale la domiciliu, este posibil să aveți o revenire mare într-un timp scurt.

pași

Partea 1
Spitalul de îngrijire

Imaginea intitulată Vindecă mai repede dintr-o secțiune C Pasul 1
1
Mers pe jos. Probabil că veți rămâne în spital timp de două sau trei zile. În primele 24 de ore, puteți fi încurajați să vă ridicați și să mergeți. Mișcarea ajută la prevenirea efectelor secundare frecvente ale unei operații cezariene, cum ar fi constipația și acumularea de gaze în abdomen, precum și complicații periculoase, cum ar fi formarea cheagurilor de sânge. O asistență medicală sau asistentă medicală vă va monitoriza mișcările.
 • De obicei, este destul de inconfortabil să începeți mersul pe jos, dar durerea coboară considerabil.
 • Imaginea intitulată Vindecă mai repede dintr-o secțiune C Pasul 2
  2
  Cereți ajutor pentru alăptare. Odată ce vă simțiți bine, puteți începe să alăptați sau să dați copilului o sticlă. Cereți asistentei medicale sau obstetricianului să vă ajute cu poziția și poziția bebelușului dvs., astfel încât să nu apăsați secțiunea cezariană. O pernă poate fi utilă.
 • Imaginea intitulată Vindecă mai repede dintr-o secțiune C Pasul 3
  3
  Întrebați despre vaccinuri. Discutați cu obstetricianul despre îngrijirea preventivă, inclusiv vaccinarea pentru a vă proteja sănătatea și cea a copilului dumneavoastră. Dacă vaccinurile nu sunt actualizate, luați-vă timp în spital pentru a le actualiza.
 • Imaginea intitulată Vindecă mai repede dintr-o secțiune C Pasul 4
  4
  Păstrați-l curat. Păstrați-vă mâinile curate în spital și nu ezitați să cereți medicilor și asistentelor să-și dezinfecteze mâinile înainte de a vă atinge de tine sau de copilul dumneavoastră. Infecțiile din spital, cum ar fi SARM, pot fi prevenite prin igiena simplă.
 • Imaginea intitulată Vindecă mai repede dintr-o secțiune C Pasul 5
  5
  Marcați interogările ulterioare. După părăsirea spitalului, va trebui să faceți o programare cu obstetricianul dvs. după patru sau șase săptămâni.
 • Partea 2
  Îngrijirea în casă

  Imaginea intitulată Vindecă mai repede dintr-o secțiune C Pasul 6
  1
  Rest. Dormiți șapte-opt ore pe noapte dacă este posibil. Somnul stimulează reînnoirea țesuturilor, care ajută la vindecarea intervențiilor chirurgicale. De asemenea, scade nivelul de stres, care, la rândul său, poate scădea inflamația, îmbunătățind astfel bunăstarea.
  • Obținerea unui somn deplin cu un nou-născut poate fi o mare provocare! Adresați-vă partenerului sau altui adult în casă să vă treziți noaptea. Dacă alăptați, persoana vă poate aduce copilul. Amintiți-vă că poate avea unele tulburări nocturne neliniștite, ascultați copilul câteva secunde înainte de a vă ridica și a-l vedea.
  • Ia nopți când poți. Când bebelușul dormește, ia și un pui de somn. Atunci când o vizită vine în întâmpinarea copilului, întreabă dacă poate să vadă copilul în timp ce iei un pui de somn. Nu e nepoliticos - te recuperezi de la operație.
 • Imaginea intitulată Vindecă mai repede dintr-o secțiune C Pasul 7
  2
  Bea lichide. Beți apă și alte lichide pentru a umple fluidele pierdute în timpul nașterii și pentru a evita constipația. Intrarea în lichid va fi monitorizată la spital, dar când sunteți acasă, trebuie să luați suma corespunzătoare. Când alăptați, lăsați un pahar de apă pe lateral.
  • Nu există o cantitate stabilită de apă care ar trebui luată pe zi. Beți suficient pentru a vă menține gâtul uscat și însetat. Dacă urina este galben închis, puteți fi deshidratat, deci trebuie să beți mai multă apă.
  • În unele cazuri, medicul dumneavoastră vă poate sfătui să scădeți sau să nu creșteți aportul de lichide.
 • Imaginea intitulată Vindecă mai repede dintr-o secțiune C Pasul 8


  3
  Mâncați bine. Mâncărurile și gustările nutritive sunt esențiale pentru recuperarea de la intervenție chirurgicală. Sistemul digestiv va fi recuperat, deci ar fi bine să faceți unele ajustări minore la dieta obișnuită. Dacă stomacul este supărat, mâncați alimente cu conținut scăzut de grăsimi și cu consum redus de sezon, cum ar fi orez, pui la grătar, iaurt și pâine prăjită.
  • Dacă aveți constipație, este posibil să măriți consumul de fibre. Discutați cu medicul înainte de a crește dramatic aportul de fibre sau înainte de a lua orice suplimente de fibre.
  • Gătitul implică riscuri precum transportarea lucrurilor și înclinarea. Dacă aveți o companie, un membru al familiei sau un prieten care poate avea grijă de dvs., cereți-i să pregătească mesele sau să aranjeze mai multe feluri de mâncare.
 • Imaginea intitulată Vindecă mai repede dintr-o secțiune C Pasul 9
  4
  Mergeți mai mult în fiecare zi. La fel ca atunci când erai în spital, trebuie să te miști. Încercați să măriți timpul de plimbare în câteva minute în fiecare zi. Dar nu ar trebui să exerciți! Nu vă plimbați cu bicicleta, nu vă grăbiți sau exersați în primele șase săptămâni după o operație cezariană fără a vă consulta mai întâi medicul.
  • Evitați să urcați scările cât mai mult posibil. Dacă aveți camera dvs. la etaj, montați o cameră temporară la parter în timpul primelor săptămâni de recuperare.
  • Evitați să transportați ceva mai greu decât copilul și nu coborâți și ridicați.
  • Evitați să faceți șezuturi sau orice mișcare care apasă pe punctele de chirurgie.
 • Imaginea intitulată Vindecă mai repede dintr-o secțiune C Pasul 10
  5
  Luați medicamente când aveți dureri. Medicul poate prescrie paracetamol, cum ar fi Tylenol, sau un antiinflamator nesteroidian, cum ar fi aspirina sau ibuprofenul. Majoritatea medicamentelor analgezice nu sunt contraindicate pentru alăptare. Controlul durerii este foarte important pentru femeia care alăptează, deoarece durerea interferează cu producerea hormonilor necesari pentru fluxul de lapte.
 • Imaginea intitulată Vindecă mai repede dintr-o secțiune C Pasul 11
  6
  Susțineți abdomenul. Acordarea de sprijin pentru tăiere ajută la reducerea durerii și a riscului de un punct de spargere. Puneți o pernă peste cicatrice atunci când tuseți sau respirați adânc.
  • Hainele cu compresie abdominală sau curele nu se dovedesc a fi utile. Consultați un medic înainte de a utiliza orice compresie a inciziei.
 • Imagine intitulată Vindecă mai repede dintr-o secțiune C Pasul 12
  7
  Spălați punctele. Spălați zona zilnic cu apă caldă cu săpun și uscați. Dacă asistenta a pus un bandaj la fața locului, lăsați-l să cadă pe cont propriu sau să îl îndepărteze după o săptămână. Este posibil să acoperiți tăietura cu un bandaj de tifon pentru confortul dvs. sau dacă există secreție, dar asigurați-vă că o schimbați zilnic.
  • Nu aplicați cremă sau pudră pe tăietură. Dacă îl ștergeți, lăsați-l umed sau pe plajă, poate încetini vindecarea și crește riscul deschiderii inciziei.
  • Evitați curățarea produselor care pot încetini vindecarea, cum ar fi peroxidul de hidrogen.
  • Luați un duș în mod normal și atingeți prosopul tăiat pentru a usca locul. Nu vă spălați în piscină sau lăsați tăierea să se scufunde în apă.
 • Imaginea intitulată Vindecă mai repede dintr-o secțiune C Pasul 13
  8
  Purtați haine libere. Preferați bucăți libere de țesături moi care nu freacă tăietura.
 • Imaginea intitulată Vindecă mai repede dintr-o secțiune C Pasul 14
  9
  Nu face sex. După o operație cezariană sau naștere normală, corpul femeii are nevoie de patru până la șase săptămâni de recuperare înainte de a se întoarce la activitatea sexuală. Dacă ați avut o cezariană, este posibil să trebuiască să prelungiți îngrijirea astfel încât tăietura să se închidă și să se vindece complet. Așteptați până când medicul dumneavoastră spune că este sigur să faceți sex.
 • Imaginea intitulată Vindecă mai repede dintr-o secțiune C Pasul 15
  10
  Utilizați absorbanți pentru sângerare postpartum. Chiar dacă nașterea nu a fost normală, veți avea o sângerare roșie vibrantă, cunoscută ca lochia, în prima lună după nașterea copilului. Nu utilizați tampoane până când medicul nu asigură siguranța și autorizarea, deoarece poate provoca infecții.
  • Dacă sângerarea este foarte puternică sau are un miros neplăcut sau dacă aveți febră peste 38 ° C, mergeți la medic.
 • sfaturi

  • Mulți oameni cred că supele naturale, bazate în cea mai mare parte pe măduvă, pot accelera recuperarea.
  • Atunci când o persoană este supusă unei intervenții chirurgicale, forme noi de piele pe loc. Pielea nouă poate curăța cu ușurință, deci stați departe de soare pentru cel puțin primele trei luni după intervenția chirurgicală.

  avertismente

  • Contactați medicul dacă există cusături deschise.
  • Sunați-l pe medicul dumneavoastră dacă există semne de infecție la locul punctului. Febră, durere crescută, umflături, roșeață locală sau bulverse, striatii roșii apărute în ganglionii limfatici, gonflați și umflați la nivelul gâtului, subarborelui sau înghinale - toate acestea sunt indicii.
  • Dacă aveți o burtă sensibilă, umflată sau tare sau dacă aveți dureri atunci când urinați, este posibil să aveți o infecție.
  • Apelați serviciul de urgență dacă aveți simptome severe, cum ar fi leșin, durere severă la nivelul stomacului, tuse cu sânge sau stres respirator sever.
  • Contactați-vă medicul dacă sânii dumneavoastră sunt inflamați sau dacă aveți simptome de gripă.
  • Dacă simțiți tristețe, pofta, teama sau gânduri tulburătoare după nașterea bebelușului, este posibil să aveți o depresie postpartum. Contactați un profesionist din domeniul sănătății.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să dați lumina la domiciliu în siguranțăCum să dați lumina la domiciliu în siguranță
  Decizia dacă ar trebui să aveți o secțiune CDecizia dacă ar trebui să aveți o secțiune C
  Cum sa pregatim un plan de nastereCum sa pregatim un plan de nastere
  Cum să eliminați hemoragia postpartumCum să eliminați hemoragia postpartum
  Cum de a alege între un obstetrician și o moașăCum de a alege între un obstetrician și o moașă
  Cum sa evitati cheagurile de sange in timpul sarciniiCum sa evitati cheagurile de sange in timpul sarcinii
  Cum să evitați o cezarianăCum să evitați o cezariană
  Cum de a induce muncaCum de a induce munca
  Cum să exerciți după o secțiune CCum să exerciți după o secțiune C
  Cum se pregătește pentru o secțiune CCum se pregătește pentru o secțiune C
  » » Cum să recuperați mai repede de la o secțiune cezariană
  © 2021 itholoinfo.com