itholoinfo.com

Cum se face cu placenta anterioară

În timpul sarcinii, placenta se atașează la peretele uterin și furnizează copilului dumneavoastră oxigen și nutrienți prin cordonul ombilical. În cele mai multe cazuri, placenta se atașează la partea superioară sau mijlocie a uterului, dar uneori se atașează la partea inferioară a uterului. În consecință, placenta blochează colul uterin, ceea ce face ca livrarea normală să fie dificilă sau imposibilă. Această afecțiune este cunoscută sub numele de placentă previa.

pași

Partea 1
Diagnosticarea examinării cu placentă

Imaginea intitulată Deal cu placenta Pasul anterior 1
1
Obțineți îngrijire prenatală regulată. Majoritatea cazurilor de placentă previa sunt diagnosticate în timpul unei vizite de rutină. Este, dacă aveți probleme cu această condiție sau nu, de ingrijire prenatala regulat, este una dintre cele mai importante aspecte ale unei sarcini sanatoase. Consultați-vă în mod obișnuit obstetricianul și nu ratați întâlnirile.
 • Imaginea intitulată Deal cu Placenta Preview Step 2
  2
  Consultați medicul dacă observați orice sângerare vaginală. În general, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră dacă observați sângerare vaginală în orice moment în timpul sarcinii - aceasta poate indica o posibilă pierdere a sarcinii sau alte câteva probleme. Dacă aveți o sângerare roșie aprinsă (dar nu durere) în orice moment din trimestrul al doilea, aceasta poate fi, de asemenea, un simptom al placentei previa.
  • Sângerarea legată de placenta previa poate fi ușoară sau grea, dar nu este neapărat constantă - se poate opri și apoi se poate reveni.
 • Imaginea intitulată Deal cu placenta Preview Step 3
  3
  Căutați ajutor dacă aveți răgușite devreme. Ca sângerare, contracțiile înainte de luna nouă necesită întotdeauna o vizită la medic. Aceste contracții pot indica o naștere prematură sau alte probleme sau pot fi un semn al unei placente anterioare.
  • Poate fi dificil să se facă distincția între contracțiile reale și contracțiile normale de Braxton-Hicks pe care multe femei le au în timpul sarcinii. Nu vă faceți griji sau rușine să vă adresați medicului pentru a fi sigur. În general, cliseul în care este mai bine decât prevenirea prevenirii se aplică aici.
 • Imaginea intitulată Deal cu Placenta Preview Step 4
  4
  Solicitați o ultrasunete. Pentru a confirma prezența placentei previa, medicul dumneavoastră va comanda un ultrasunete pentru a vedea locația placentei. În unele cazuri, poate fi necesar să faceți atât ultrasunete abdominale cât și ultrasunete transvaginal. Ecografiile ultrasunete se fac prin introducerea unui traductor îngust în vagin.
 • Imaginea intitulată Deal cu placenta Pasul anterior 5
  5
  Cereți un diagnostic specific. Dacă medicul dumneavoastră vă diagnostice cu placentă previa, cereți detalii. Există mai multe tipuri diferite, printre care placenta joasă, placenta previa parțială și placenta previa.
  • O placenta scăzută demn ca placenta este atașată la partea inferioară a uterului, dar nu acopera colul uterin. Aceste cazuri se rezolvă de obicei pe cont propriu înainte de naștere - placenta se poate mișca în sus în timpul sarcinii.
  • O placentă parțială înseamnă că placenta acoperă o parte a colului uterin, dar nu complet. Multe dintre aceste cazuri se rezolvă înainte de a fi livrate.
  • O întreagă placentă previa acoperă complet deschiderea colului uterin, ceea ce face ca nașterea normală să fie puțin probabilă. Aceste cazuri sunt mai puțin susceptibile de a rezolva pe cont propriu înainte de livrare.
 • Partea 2
  Tratarea placentei anterioare

  Imaginea intitulată Deal cu placenta Pasul anterior 6
  1
  Adresați-vă medicului despre gravitatea cazului dumneavoastră. Dacă aveți o placentă mică sau o placentă parțială, problema se poate rezolva singură. Unele femei cu aceste forme ușoare ale afecțiunii văd că până la momentul livrării placenta sa mutat deja.
 • Imaginea intitulată Deal cu placenta Pasul anterior 7
  2
  Monitorizați sângerarea. Cel mai mare risc pentru sănătatea ta este sângerarea grea care poate însoți placenta previa. Ocazional, femeile cu placentă previa au sângerări uterine care pot fi letale. Indiferent dacă sunteți acasă sau la spital, urmăriți semne de sângerare gravă.
 • Imaginea intitulată Deal cu placenta Preview Step 8
  3
  Urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră privind repausul de pat. Dacă nu suferiți de sângerări severe, medicul dumneavoastră poate prescrie doar odihnă la domiciliu. Punctele specifice pot varia în funcție de cazul dvs. particular, dar, în general, odihna este așa cum se pare: vă veți culca în cea mai mare parte a timpului și stați sau vă ridicați numai atunci când aveți nevoie. Exercițiul, activitatea sexuală și orice altceva care poate provoca sângerare trebuie evitate până la naștere.
 • Imaginea intitulată Deal cu placenta Pasul anterior 9
  4
  Luați în considerare spitalizarea. Dacă sângeți, medicul vă poate recomanda să rămâneți pentru odihnă supravegheată. La spital, poți să te întinzi tot timpul, cu personalul medical disponibil dacă apar probleme.


 • Imaginea intitulată Deal cu placenta Pasul anterior 10
  5
  Întrebați despre corticosteroizi. Dacă sângerarea devine grea sau dacă există altă problemă majoră, medicul dumneavoastră poate decide să aveți o secție cezariană precoce. Dacă acest lucru pare a fi o posibilitate, întrebați-vă despre corticosteroizi - ei pot ajuta plămânii copilului să se dezvolte mai rapid, reducând riscul de livrare prematură.
 • Imaginea intitulată Deal cu placenta Pasul anterior 11
  6
  Faceți o operație cezariană, dacă este necesar. Dacă sângerarea nu poate fi controlată sau dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveți semne de stres considerabil, este posibil ca medicul dumneavoastră să aibă o cezariană. Acest lucru poate fi necesar chiar dacă nu sunteți aproape de data scadentă.
 • Partea 3
  Se ocupă cu placenta previa

  Imaginea intitulată Deal cu placenta Preview Step 12
  1
  Nu vă panicați. Având placenta previa nu este cu siguranță ideal, iar odihna poate fi o provocare, dar cu un tratament adecvat, vă puteți aștepta să aveți un copil sănătos.
 • Imaginea intitulată Deal cu placenta Etapa anterioară 13
  2
  Educați-vă. Citiți despre secțiunea de placentă previa și cezariană, care poate fi o consecință necesară a afecțiunii. Sentimentul mai informat vă poate face mai puțin anxios și mai mult în controlul lucrurilor.
 • Imaginea intitulată Deal cu placenta Etapa anterioară 14
  3
  Obțineți sprijin. Discutați cu partenerul dvs. sau cu un prieten de încredere sau cu un membru al familiei despre orice tristețe, depresie, frustrare, îngrijorare sau anxietate pe care s-ar putea să-i simțiți. Este firesc să aveți aceste sentimente atunci când sarcina nu este așa cum ați planificat și este vital să eliberați aceste emoții.
 • Imaginea intitulată Deal cu placenta Pasul anterior 15
  4
  Alăturați-vă unui grup de asistență online. Aceste grupuri există pentru persoanele cu placentă previa și pentru persoanele în repaus. Luați în considerare unirea. Ele vă pot oferi compasiunea de care aveți nevoie și câteva sugestii privind strategiile de rezolvare a problemei.
 • Imaginea intitulată Deal cu placenta Preview Step 16
  5
  Fă-ți casa cât mai plăcută. Dacă sunteți blocat în pat, atât acasă, cât și în spital, încercați să profitați la maximum de situație. Simțiți-vă liber să fii productiv în moduri compatibile cu odihna: cercetarea și cumpărarea de bunuri pentru bebelușul online, să scrie notele de mulțumire celor care ți-au trimis cadouri și să ai grijă de obligațiile legate de munca pe care o poți face în pat. Dar nu uitați să vă petreceți timpul făcând lucrurile care te fac mai calmi, mai fericiți și mai puțin plictisiți. Câteva sugestii:
  • vizionați filmele preferate și emisiunile TV
  • citiți o carte bună
  • juca jocuri video
  • aveți conversații pe telefon sau pe skype cu prietenii și familia
  • provocați-vă partenerul (sau prietenul sau membru al familiei) într-un joc de bord sau un joc de cărți
  • face un jurnal sau un blog
  • cere-i pe cineva să-și facă unghiile
  • savurați gustările preferate, în special cele care sunt sănătoase pentru dvs. și copilul dumneavoastră
 • Imaginea intitulată Deal cu placenta Pasul anterior 17
  6
  Cereți ajutor. Oferiți partenerului, prietenilor și familiei sugestii concrete despre modalitățile în care vă pot ajuta în acest timp dificil. Nu vă simțiți vinovați de a cere ceea ce aveți nevoie. Acești oameni pot să vă aducă mese, să vă cumpere și să vă păstreze compania atunci când vă simțiți plictisiți sau neliniștiți.
 • sfaturi

  • Cauzele placentei previa nu sunt pe deplin înțelese. Totuși, această afecțiune pare să apară mai des la femeile mai în vârstă, descendenții asiatici, femeile care fumează, femeile care au avut copii înainte și femeile însărcinate în multipli. Un istoric al unei operații prin cezariană sau alte intervenții chirurgicale uterine poate crește riscul.
  • Dacă aveți placentă previa și trebuie să rămâneți în pat, încercați să rămâneți cât mai pozitiv posibil. Starea poate fi înfricoșătoare, iar odihna poate fi frustrantă, dar în cele din urmă aceasta este ca o mică gaură în drumul unui copil sănătos. Concentrați-vă pe obiectivul mai mare.

  avertismente

  • Dacă aveți sângerări severe în timpul sarcinii, dacă ați fost diagnosticată sau nu cu placentă previa, căutați imediat tratament medical.

  Surse și cotatii

  Afișați mai multe ... (6)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să tăiați cordonul ombilical al unui copilCum să tăiați cordonul ombilical al unui copil
  Cum să dați lumina la domiciliu în siguranțăCum să dați lumina la domiciliu în siguranță
  Decizia dacă ar trebui să aveți o secțiune CDecizia dacă ar trebui să aveți o secțiune C
  Cum se dilata colul uterinCum se dilata colul uterin
  Cum să eliminați hemoragia postpartumCum să eliminați hemoragia postpartum
  Cum să înțelegeți fazele urmăririi înainte de CrăciunCum să înțelegeți fazele urmăririi înainte de Crăciun
  Cum sa faci punga taCum sa faci punga ta
  Cum sa faci un ultrasunete de sarcinaCum sa faci un ultrasunete de sarcina
  Identificarea semnelor unui avortIdentificarea semnelor unui avort
  Cum sa opriti sangerarea vaginala in timpul sarciniiCum sa opriti sangerarea vaginala in timpul sarcinii
  » » Cum se face cu placenta anterioară
  © 2021 itholoinfo.com