itholoinfo.com

Cum sa evitati cheagurile de sange in timpul sarcinii

Cheagurile de sânge, în timpul sarcinii, se pot întâmpla, mai frecvent, în vene. Venele poartă sânge înapoi în inimă, al întregului corp. Cel mai frecvent tip de cheag de sânge care apare în timpul sarcinii provine din venele adânci și se numește tromboză venoasă profundă (DVT). Tromboza este o condiție a coagulării excesive a sângelui, unde cheagurile, formate în interiorul unui vas de sânge, blochează sângele prin sistemul circulator. DVT provine, în general, din venele profunde ale picioarelor, coapsei sau bazinului. Cunoscând ce cauzează tromboza venoasă profundă în timpul sarcinii și recunoașterea factorilor de risc vă poate ajuta să luați măsurile preventive necesare pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge în timpul sarcinii.

pași

Metoda 1
Evitarea formării cheagurilor de sânge

Imaginea intitulată Prevenirea formării cheagurilor de sânge în timpul sarcinii Pasul 1
1
Aflați mai multe despre riscuri. Un cheag de sânge se poate întâmpla fără altă cauză. Cu toate acestea, sarcina creste riscul de a obtine aceste cheaguri, si veti fi predispus la aceasta pana la 6 saptamani dupa nastere. Acestea sunt cele mai mari motive pentru creșterea riscului:
 • Creșterea coagulării. În timpul sarcinii, sângele dumneavoastră va fi mai susceptibil la coagulare. Acesta este un mecanism de supraviețuire care împiedică corpul să piardă prea mult sânge în timpul travaliului și al livrării în sine.
 • Sânge mai lent. Sângele din vene va încetini, ceea ce duce la o probabilitate mai mare de coagulare a sângelui. Acest lucru este cauzat de hormonii de sarcină.
 • Deteriorarea venelor. În timpul nașterii, bebelușul se presează în venele pelvisului și se pot produce leziuni mici în aceste vene, ceea ce duce la un risc crescut de a avea cheag timp de până la 6 săptămâni după naștere.
 • Imaginea intitulată Prevenirea formării cheagurilor de sânge în timpul sarcinii Pasul 2
  2
  Aflați dacă sunteți în pericol. Probabilitatea formării de cheaguri în timpul sarcinii sau sarcinii poate fi chiar mai mare datorită anumitor factori de risc. Cunoașterea acestor factori de risc vă poate face pregătiți. Condițiile preexistente de mai jos vă pot crește șansele de coagulare. Dacă suferiți de unul sau mai multe dintre următoarele simptome, discutați cu medicul dumneavoastră măsurile de prevenire:
  • Hipertensiune arterială, diabet, boli de inimă sau boli vasculare. O inimă deteriorată nu poate să pompeze sânge la fel de eficient ca una normală, sporind astfel șansa de formare a cheagurilor.
  • Trombofilia. Unii oameni se nasc cu o tendinta de a obtine cheaguri de sange.
  • Operația cezariană. Acest tip de livrare dublează riscul formării de cheaguri în comparație cu livrarea vaginală.
  • Un istoric personal sau familial de cheaguri de sânge. Dacă ați avut înainte cheaguri de sânge, este mai probabil să aveți cheaguri de sânge în timpul sarcinii. Acest risc crește, de asemenea, dacă aveți o rudă apropiată cu o probabilitate mare de a dezvolta cheaguri de sânge.
  • Utilizarea anterioară a contraceptivelor orale. Contraceptivele orale măresc coagularea sângelui. Aceste caracteristici pot continua chiar și după terminarea utilizării contraceptivelor orale.
  • Nașteri multiple. Fiind gravidă cu gemeni (sau mai mult) crește presiunea asupra picioarelor și pelvisului, crescând riscul TVP.
  • Deshidratarea. Deshidratarea crește vâscozitatea sângelui, ceea ce poate contribui la formarea cheagurilor.
  • Vârsta. Femeile gravide cu vârsta peste 35 de ani au un risc crescut de a dezvolta cheaguri de sânge.
 • Imaginea intitulată Prevenirea formării cheagurilor de sânge în timpul sarcinii Pasul 3
  3
  Mâncați sănătoși și mențineți o greutate bună. Obezitatea este unul dintre cei mai mari factori de risc pentru TVP în timpul sarcinii sau după naștere, ceea ce înseamnă că este ideal să mențineți o greutate bună. Dacă intenționați să aveți un copil, ar trebui să încercați să reduceți greutatea, astfel încât indicele de masă corporală (Indicele de masă corporală) să fie sub 30.
  • Reduceți cantitatea de sare din dieta dumneavoastră. Sarea duce la retenția de lichide în corp, ceea ce determină umflarea.
  • Să aveți o dietă sănătoasă și echilibrată. Acest lucru este deosebit de important dacă sunteți supraponderal, deoarece vă va ajuta să vă asigurați că nu veți deveni și mai greu în timpul sarcinii.
  • Beți multă apă. Acest lucru va ajuta la prevenirea deshidratării.
 • Imaginea intitulată Prevenirea formării cheagurilor de sânge în timpul sarcinii Pasul 4
  4
  Întotdeauna mișcați. Lipsa mișcării este un alt factor care crește probabilitatea contractării TVP. Ar trebui să vă motivați întotdeauna să faceți exerciții ușoare, cum ar fi mersul pe jos sau înotul. Cele mai multe sarcini vă permit să faceți exerciții moderate, cum ar fi mersul pe jos și înotul până la livrare. Totuși, consultați întotdeauna medicul înainte de a vă planifica exercițiile, doar pentru prevenire.
 • Imaginea intitulată Prevenirea formării cheagurilor de sânge în timpul sarcinii Pasul 5
  5
  Nu mai fuma. Țigările au fost legate de DVT, mai ales în timpul sarcinii. Totuși, după ce ați descoperit că sunteți însărcinată, trebuie să renunțați la fumat.
 • Imaginea intitulată Prevenirea formării cheagurilor de sânge în timpul sarcinii Pasul 6
  6


  Vezi chilot. Ciorapii de compresie sunt obligatorii pentru toate femeile care prezintă riscul apariției cheagurilor de sânge în timpul și după sarcină. Acestea sunt eficiente în special pentru toți cei care se confruntă cu o lipsă de mobilitate din motive precum odihnă în pat sau călătorii.
 • Imaginea intitulată Prevenirea formării cheagurilor de sânge în timpul sarcinii Pasul 7
  7
  Contactați medicul. Dacă aveți antecedente de cheaguri de sânge sau o predispoziție genetică la formarea cheagurilor de sânge, spuneți obstetricianul sau moașa. Obstetricianul dvs. vă poate prescrie anticoagulante injectabile, un medicament care împiedică coagularea sângelui.
 • Metoda 2
  Recunoașteți simptomele cheagurilor de sânge

  Imaginea intitulată Prevenirea formării cheagurilor de sânge în timpul sarcinii Pasul 8
  1
  Observați dacă există dureri la nivelul picioarelor. Sensibilitatea greutății sau durerii, înroșirea, umflarea sau sensibilitatea unuia dintre picioare poate fi un semn de formare a cheagurilor de sânge. Cele mai frecvente sunt durerile la coapse sau la vitel.
  • Umflarea și disconfortul în picioare sunt frecvente în timpul sarcinii, deci nu înseamnă întotdeauna că există o problemă gravă. Dacă vă faceți griji că aveți cheag de sânge, discutați cu moașa sau obstetricianul. Clătițele nu produc întotdeauna simptome, deci este important să înțelegeți riscul personal.
 • Imaginea intitulată Prevenirea formării cheagurilor de sânge în timpul sarcinii Pasul 9
  2
  Rămâneți atenți la durerea din genunchi. Această durere se poate agrava pe parcursul mersului. Este posibil să aveți dureri în alte zone conexe din cauza lipsei de oxigen în această regiune.
 • Imaginea intitulată Prevenirea formării cheagurilor de sânge în timpul sarcinii Pasul 10
  3
  Observați orice temperatură ridicată în locurile în care cheagurile de sânge sunt frecvente. Dacă bănuiți că aveți cheag de sânge, vedeți dacă există pete în care pielea este caldă, unde suspectați un cheag de sânge.
 • Imaginea intitulată Prevenirea formării cheagurilor de sânge în timpul sarcinii Pasul 11
  4
  verificați dacă există vene umflate. Venele picioarelor pot să apară mai mari și mai umflate decât în ​​mod normal - poate fi semnul unui cheag de sânge.
 • sfaturi

  • Dacă treceți printr-o operație cezariană, trebuie să vă amintiți că ultima doză de anticoagulant injectat ar trebui să fie de cel mult 24 de ore înainte de operație. Echipa medicală vă va sfătui să purtați chilot în timpul și după operația cezariană.
  • Trebuie să încercați să vă ridicați și să vă deplasați de îndată ce vă puteți mișca după operație, pentru a reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a crește fluxul de oxigen în timpul sarciniiCum de a crește fluxul de oxigen în timpul sarcinii
  Cum se determină tipurile de sânge pozitive și negativeCum se determină tipurile de sânge pozitive și negative
  Cum de a determina tipul de sângeCum de a determina tipul de sânge
  Cum să diagnosticați embolismul pulmonarCum să diagnosticați embolismul pulmonar
  Cum să scadă numărul de trombociteCum să scadă numărul de trombocite
  Cum se dizolvă cheagurile de sângeCum se dizolvă cheagurile de sânge
  Înțelegerea săptămânilor finale ale sarciniiÎnțelegerea săptămânilor finale ale sarcinii
  Cum sa evitati formarea cheagurilor de sange in bilete lungiCum sa evitati formarea cheagurilor de sange in bilete lungi
  Cum sa evitati cheagurile mari in timpul menstruatieiCum sa evitati cheagurile mari in timpul menstruatiei
  Cum sa evitati varicoza in timpul sarciniiCum sa evitati varicoza in timpul sarcinii
  » » Cum sa evitati cheagurile de sange in timpul sarcinii
  © 2021 itholoinfo.com