1
Încearcă să înțelegi. Poate că rana este încă prea recentă ca să se gândească clar și să accepte scuze. Este posibil ca persoana nu are nici un interes să te ierte și vrea să trăiască pentru totdeauna cu vina pentru ceea ce a avut loc la acest lucru, este necesar să se împace sentimentele de vinovăție care pot avea în legătură cu faptul de remușcare sentiment.
2
Faceți loc pentru individ. Lasă-l să se gândească din nou la ceea ce a făcut și să vorbească cu persoana din nou după cel puțin o săptămână. Acest lucru vă va oferi timp pentru a lua în considerare opțiunile pe care le aveți și ce sentimente sunt. Întotdeauna amintiți-vă că scuzele dvs. nu pot fi acceptate niciodată. Acest lucru vă va ajuta dacă lucrurile nu merg bine.
3
Vorbeste din nou cu ea. Dacă te tratează în același mod ca înainte de conflict, bine. Dacă ea spune "Iartă-te" sau ceva, chiar mai bine! Dar dacă nu se întâmplă nimic, citiți mai departe.
- Nu te defensivă. Nu începeți următoarea propoziție cu ceva de genul "Oh da, deci ghici ce!" Aceste cuvinte vor face mai rău doar o situație proastă.
4
Evaluați comportamentul persoanei. Dacă se pare că e vorba de frig cu tine, probabil că nu e prea fericită să te găsească. Dacă îi tratează ostil, cu siguranță nu și-a acceptat scuzele. Relația dintre dvs. este probabil depășită și veți fi foarte rănită.
5
Aflați de ce refuzul iertării. Are vreo poftă? Nu se ocupă bine de situații nervoase? Dacă este așa, poate fi necesar să așteptați puțin mai mult pentru ca subiectul să-și ceară scuze.
- Relația se apropie de sfârșit datorită unor evenimente care nu pot fi amânate (absolvire, etc.)? Dacă răspunsul este pozitiv, se recomandă să mergeți mai departe. Menținerea unei prietenii după un eveniment este complicată, dar va fi foarte dificil dacă cealaltă persoană nu este mulțumită de ea înainte de evenimentul care se întâmplă.
- Persoana este arogant, rău sau un tâmpit total cu niște oameni? Urmează-ți viața. Nu merită și nu merită prietenia ta. Evitați-le în viitor.
- Ea te acționează cu răceală? Probabil că este suprimată furia, așa că o lași singură.
- Nu există nici o reacție? Persoana poate să vă regândească sau să vă spună politicos să o părăsiți. Puneți acest lucru în contextul personalității și importanței relației.
6
Răspundeți într-un mod simplu. Educație, spun „Îmi pare rău să aud asta. Am vrut să știi despre faptul de a nu putea să mă ierți. Dacă vrei să vorbim despre asta în viitor, eu sunt dispus. Sper că într-o zi putem depăși acest lucru.“ Prin a ieși la suprafață, v-ați salvat integritatea, precum și posibilitatea unei reconcilieri viitoare.
7
Urmează-ți viața. Oricum, persoana nu merită. Dacă ea trebuie să te trateze prost, atunci este probabil cineva care nu a fost niciodată prietenul tău să înceapă.
8
Faceți noi prieteni. Nu te misti cu indivizii asociati cu acel subiect si gasesti oameni care sunt egali cu tine in diferite moduri.