itholoinfo.com

Cum de a recupera de la o deplasare patella

O deplasare a genunchiului (sau a patellei) are loc atunci când părăsește locul, de obicei fiind proiectată spre exterior, ceea ce determină umflarea. Aceste leziuni apar de obicei ca rezultat al răsucirii în timpul dansului sau a treptelor de gimnastică cu întregul picior de pe podea. Cele mai multe dislocări nu sunt rezultatul traumatismului direct al genunchiului. Este comun ca zona să devină inflamată și umflată, cu o anumită instabilitate. Într-o astfel de situație, este normal ca genunchiul să fie parțial îndoit și este imposibil să-l întindeți complet. Există câțiva factori care trebuie luați în considerare atunci când tratezi o dislocare a genunchiului pentru a se asigura că recuperarea are loc corect și că nu mai există alte schimbări în viitor.

pași

Metoda 1
Diagnosticarea deplasării curelei

Imaginea intitulată Vindecă de la o dislocare a genunchiului Pasul 1
1
Mergeți în camera de urgență dacă bănuiți că există o deplasare în genunchi. Este important ca starea dumneavoastră să fie evaluată de un medic înainte de a se putea agrava. Tratamentul imediat va face ca genunchiul să se recupereze mai repede și necesită mai puține intervenții medicale.
 • Imaginea intitulată Vindecă de la o dislocare a genunchiului Pasul 2
  2
  Nu încercați să forțați genunchiul înapoi în poziție. Nu împingeți niciodată sau nu faceți mișcări bruște. Mai intai nu stiai daca exista, de fapt, o deplasare - si chiar daca ar exista, trebuie sa stii exact unde a avut loc. Numai un profesionist medical calificat poate face acest lucru și numai dacă există chiar și o deplasare.
 • Imagine intitulată Vindecă de la o dislocare a genunchiului Pasul 3
  3
  Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a verifica alte leziuni. Genunchiul este partea corpului cel mai predispus la răniri. Există mai multe țesuturi conjunctive și oase care trebuie să funcționeze în sincronizare pentru a funcționa corect.
  • Examinarea medicală va consta într-o inspecție vizuală, precum și manipularea zonei pentru a detecta dacă există umflarea sau poziționarea incorectă.
  • Medicul dvs. vă va cere probabil să aveți o radiografie pentru a vedea dacă există fracturi. Aproximativ 10% din deplasările genunchiului sunt asociate cu fracturi.
 • Metoda 2
  Tratarea deplasării curelei

  Imagine intitulată Vindecă de la o dislocare a genunchiului Pasul 4
  1
  Pregătește-te pentru reducere. Dacă medicul afirmă că există o deplasare, este posibil să vi se parcurgă o procedură numită "reducere", care constă în plasarea înapoi a genunchiului.
  • Veți fi probabil medicat împotriva durerii înainte de a proceda pentru a reduce disconfortul. De asemenea, veți avea nevoie de o examinare cu raze X pentru a vă asigura că genunchiul a fost plasat în locul corect.
  • Din nou, este important să nu efectuați o astfel de procedură la domiciliu, deoarece este posibil să aveți nevoie de o intervenție chirurgicală sau de un alt tratament specializat.
 • Imaginea intitulată Vindecă de la o dislocare a genunchiului Pasul 5
  2
  Unele schimbări pot necesita intervenții chirurgicale. Dacă există mai multe leziuni sau dacă deplasarea este profundă, poate fi necesar să fiți examinat de un chirurg ortoped. Acesta va determina daca interventia chirurgicala este necesara sau nu.
 • Metoda 3
  Proceduri de recuperare

  Imagine intitulată Vindecă de la o dislocare a genunchiului Pasul 6
  1
  Rămâi în repaus conform instrucțiunilor. Respectați întotdeauna instrucțiunile medicului dumneavoastră, deși următoarele sunt recomandări generale:
  • Lasă genunchiul de înaltă calitate,
  • Faceți un pachet de gheață timp de 10 până la 15 minute -
  • Repetați procedura de 4 ori pe zi în primele câteva zile de tratament.
 • Imagine intitulată Vindecă de la o dislocare a genunchiului Pasul 7
  2


  Luați analgezice care nu necesită o rețetă. Dacă medicul eliberează, puteți lua Motrin (ibuprofen) sau Tylenol (acetaminofen) pentru a reduce umflarea și durerea. Urmați doza recomandată de medicul dumneavoastră sau de farmacist.
  • Puteți opta pentru Tylenol - cu toate acestea, nu se va ocupa de umflături, va ușura doar durerea.
  • Discutați cu medicul dumneavoastră dacă simțiți că trebuie să vă luați medicamentele mai mult de o săptămână.
 • Imagine intitulată Vindecă de la o dislocare a genunchiului Pasul 8
  3
  Purtați-vă brațul de genunchi. Odată ce ați introdus genunchiul în loc, va trebui să utilizați o genunchi pentru a preveni deplasarea ulterioară. Țesuturile conjunctive ale genunchiului vor avea nevoie de săptămâni pentru a se recupera și a da stabilitate la genunchi.
  • De asemenea, este important să folosiți tamponul de genunchi pentru a asigura stabilitatea regiunii.
 • Imagine intitulată Vindecă de la o dislocare a genunchiului Pasul 9
  4
  Revenirea la medic trebuie să fie o prioritate. Este ușor să le ignori când nu mai simți durere. Cu toate acestea, astfel de returnări sunt necesare pentru a asigura o recuperare adecvată a genunchiului, pe lângă asigurarea faptului că nu există alte leziuni secundare.
  • Prima întoarcere medicală ar trebui să apară la câteva zile după rănirea inițială.
 • Imagine intitulată Vindecă de la o dislocare a genunchiului Pasul 10
  5
  Încearcă să fii mai atent în primele săptămâni de recuperare. Evitați exercitarea presiunii asupra genunchiului. Ar trebui să mutați articulația, dar cu prudență.
 • Imaginea intitulată Vindecă de la o dislocare a genunchiului Pasul 11
  6
  Luați sesiuni de fizioterapie, dacă este necesar. Dacă medicul o cere, mergeți la secțiunile de fizioterapie și faceți exerciții fizice acasă dacă vi se cere să faceți acest lucru.
  • Chiar dacă simțiți o îmbunătățire, trebuie să vă întăriți genunchiul pentru a preveni vătămările și pentru a vă asigura o mișcare completă. După tratamentul corect, se vor evita și problemele în viitor.
 • Imaginea intitulată Vindecă dintr-o dislocare a genunchiului Pasul 12
  7
  Consultați un practician calificat în medicina sportivă dacă sunteți atlet. Există recomandări specifice pe care trebuie să le urmați dacă doriți să vă reîncadrați.
  • În cele mai multe cazuri, vătămările necesită 4 până la 6 săptămâni de recuperare înainte de a vă putea întoarce la sport.
 • Imaginea intitulată Vindecă de la o dislocare a genunchiului Pasul 13
  8
  Luați suplimente de glucozamină. Studiile asupra substanței nu sunt încă concludente, dar există dovezi că aceasta poate ajuta la recuperarea din circulație după rănire.
 • Imagine intitulată Vindecă de la o dislocare a genunchiului Pasul 14
  9
  Purtați pantofi de atletism. În timp ce vă recuperați, este bine să purtați încălțăminte de bună calitate. Acest lucru ajută la impactul pe care genunchii îl suferă în timpul plimbărilor și curselor.
 • sfaturi

  • Dacă dislocarea genunchiului devine cronică, poate fi necesară intervenția chirurgicală. Tendoanele vor fi strânse pentru a menține regiunea.
  • Consultați-vă medicul înainte de a lua orice suplimente, deoarece acestea pot interacționa negativ cu medicamentele pe care le luați deja.
  • Pregătește-te să încetinești și să te odihnești câteva săptămâni. Genunchiul tău va avea nevoie de timp pentru a se recupera complet.
  • Știți că, mișcându-vă o dată genunchiul, șansele de a trece prin asta în viitor vor crește.

  Surse și cotatii

  Afișați mai multe ... (14)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a ridica genunchiul cu o minge ergonomicăCum de a ridica genunchiul cu o minge ergonomică
  Cum să vindeci o chistă a brutaruluiCum să vindeci o chistă a brutarului
  Cum de a diagnostica o durere de genunchiCum de a diagnostica o durere de genunchi
  Cum de a reduce sindromul Osgood SchlatterCum de a reduce sindromul Osgood Schlatter
  Cum de a elimina durerea de genunchi provocată de alergareCum de a elimina durerea de genunchi provocată de alergare
  Cum să bandajeze genunchiiCum să bandajeze genunchii
  Cum să evitați leziunile genunchiuluiCum să evitați leziunile genunchiului
  Cum să se ocupe cu un genunchi dislocatCum să se ocupe cu un genunchi dislocat
  Cum sa faci poza caineluiCum sa faci poza cainelui
  Cum să știți dacă aveți artrită în genunchiCum să știți dacă aveți artrită în genunchi
  » » Cum de a recupera de la o deplasare patella
  © 2021 itholoinfo.com