1
Eliberați-vă emoțiile. Odată ce identificați și îmbrățișați declanșatorii emoționali, este timpul să le eliberați. Exprimă-ți sentimentele fără să-i rănești pe oameni. Plângeți-vă cu capul pe pernă dacă sunteți supărat, de exemplu, sau faceți puțin jogging pentru a elibera și elibera energia.
- Este important să eliberați emoțiile atât din punct de vedere fizic cât și emoțional, pentru a mișca energia corpului și a minții.
- Pentru a vă elibera verbal emoțiile, trebuie să vorbiți despre ce vă deranjează. Pentru a elibera emoțiile din punct de vedere fizic, este necesar să exprimi sentimente prin corp, cum ar fi strângerea pumnilor pentru câteva secunde, de exemplu.
2
Trageți înapoi și priviți-vă. Observați situația ca și cum nu ar fi o parte din ea. Imaginați-vă că plutești deasupra evenimentului. Încearcă să analizezi scenariul fără părtinire. Văzând din exterior, este mai ușor să analizăm faptele.
3
Înfășurați trăgaciul. Dacă declanșatorul dvs. emoțional este o persoană - însoțitorul dvs. care vă deranjează, de exemplu - vorbește deschis despre acest lucru. Împărtășiți-vă sentimentele și rugați-o să vă facă același lucru.
4
Găsiți oglinda. Urmăriți-vă reflecția într-o altă persoană, pe măsură ce vă comunicați sentimentele. Acest lucru vă va ajuta să fiți mai empatici cu ceilalți și să fiți mai cinstiți cu voi înșivă.
- Imaginați-vă că cealaltă persoană este literalmente o oglindă emoțională care reflectă tot ceea ce simțiți, dar prin lumina esenței voastre.
5
Curățați oglinda. Luați responsabilitatea și eliberați o altă persoană de vinovăție, declanșând mânie asupra voastră. Poți să-ți asumi responsabilitatea pentru acțiunile tale, analizând rolul tău în aceste sentimente. S-ar putea să fi spus ceva care te-a făcut să te răzbuni cu cuvintele aspre - în loc să te gândești doar la ceea ce spunea, gândește-te la modul în care ai contribuit la discuție.
- Când îți asumi responsabilitatea pentru acțiunile tale, eliberezi cealaltă persoană. Gândiți-vă la acest lucru ca un maestru care a împărtășit cu dvs. o lecție despre emoții și despre modul în care oamenii pot provoca emoții negative în ceilalți.
6
Apologiați pentru durerea pe care ați cauzat-o. Dacă ați rănit persoana, să-și asume responsabilitatea și să-mi cer scuze.
- Faceți scuze veridice, reflectând modul în care acțiunile dvs. ar fi rănit pe cineva și cum nu ați vrea să fiți în locul lui. În acest fel, puteți simți durerea celuilalt.
- Iată un exemplu de scuze: "Îmi pare așa de rău că te-am rănit. După ce mă gândesc la asta, îmi dau seama că vina pentru discuție a fost, de asemenea, a mea. Sper că mă poți ierta și putem lăsa toate acestea în urmă ".